ساخت مدرسه در زمین مین‌آلود

اینجا روستای «شیخ صله» 5 کیلومتری مرز عراق است، سال‌هاست که اینجا هیچ‌کس روی زمین، محکم و آسوده خیال قدم نگذاشته است، چرا که ممکن است با هر گام مین‌های خفته در دل زمین و یادگار 8 ساله جنگ تحمیلی بیدار شود و آتش به پا کند و حادثه‌ای تلخ را رقم بزند.
کد خبر: ۴۴۹۸۵۱

حالا فکرش را بکنید در کنار همین میدان مین مدرسه «پروفسور شمسی‌پور» 2 سال است بنا شده و زمین‌های آلوده به مین، محل تردد دانش‌آموزان است.

این مجتمع آموزشی در سال 1388 با وجود اطلاع مدیران آموزش و پرورش از انفجار مین هنگام ساخت مجتمع و جراحت فردی به اسم «حمید نظری» افتتاح می‌شود و در طول 2 سال گذشته دانش‌آموزان در این منطقه پر خطر به مدرسه رفت و آمد داشته‌اند تا این‌که مسوولان استانی از طریق مردم و نه آموزش و پرورش این موضوع را به اطلاع مرکز مین زدایی استان می‌رسانند.

«حمید نظری» کارگری که در حین ساخت مدرسه دچار آسیب و جراحت از ناحیه دست و قفسه سینه شده است، در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر می‌گوید: من به عنوان یکی از کارگرهایی که در حال ساخت مدرسه بودیم، وقتی کلنگم را به زمین زدم، مین منفجر شد و دیگر متوجه موضوعی نشدم. گویا آن منطقه آلوده به مین بود، چرا که بعد از مجروح شدن من هم در حین ساخت چند مین منفجر شده بود اما به کسی آسیب نرسیده بود. البته تمام منطقه آلوده به مین است و حتی یک خانم در نزدیکی مدرسه روی مین می‌رود و یکی از دست‌هایش را از دست می‌دهد.

فرمانده تخریب گردان سپاه نبی اکرم استان کرمانشاه نیز با تایید این موضوع اظهار می‌کند: اگرچه مدرسه خارج از میدان مین است، اما با آن فاصله ندارد و در کنار یکدیگر هستند.

محمد کاظمی می‌افزاید این مکان مقری برای سپاه بوده که سراسر آن به مین «M14» ساخت کشور آمریکا آلوده بوده است؛ این نوع مین بزرگ‌تر از یک گردو است و اگر 10 سانتی‌متر آن در خاک بماند منفجر نمی‌شود، اما طی سالیان دراز نیز خاصیت خود را از دست نمی‌دهد و روزبه‌روز حساس‌تر نیز می‌شود.

به گفته سرهنگ کاظمی در این منطقه 33 مین کشف و خنثی شده است و 95 درصد زمین پاکسازی شده است.

نکته‌ای که به عنوان ابهام باقی می‌ماند و کاظمی نیز از آن بی اطلاع بود، این است که چگونه اداره کل نوسازی استان اجازه ساخت مدرسه در این نقطه پرخطر را داده است و چرا با مسوولان مین‌زدایی منطقه درباره ساخت مدرسه مشورت نشده است. آن هم زمانی که هنوز منطقه به مین آلوده است و انفجار آن جان ده‌ها دانش‌آموز و معلم را تهدید می‌کند. خبرنگار مهر برای دریافت پاسخ این پرسش با مدیرکل آموزش و پرورش منطقه نیز تماس گرفت، اما وی حاضر به پاسخگویی نشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها