نوری المالکی اعلام کرد

«روز عراق» با پایان اشغالگری

نخست وزیر عراق روز شنبه را به مناسبت پایان یافتن موعد توافقی که به نیروهای آمریکایی امکان اقامت در این کشور را می داد، 'روز عراق' نامید.
کد خبر: ۴۴۹۰۹۴

  به گزارش خبرگزاری فرانسه از بغداد، نوری المالکی در جریان مراسمی در مرکز بغداد گفت ، روز سی و یکم دسامبر (10 دی ماه - 6 صفر ) 'جشنی برای همه عراقی هاست و معرف روزی است که عراق به استقلال دست یافت.'

وی گفت: من امروز، سی و یکم دسامبر را که گواهی بر تکمیل خروج نیروهای آمریکایی است، یک روز ملی اعلام می کنم. ما این روز را روز عراق می نامیم.

وی افزود: امروز شما پرچم عراق را در سراسر کشور برافراشته می کنید و تحت لوای این پرچم متحد می شوید. امروز عراق آزاد می شود و شما ارباب و سرور هستید.

نیروهای آمریکایی روز 18 دسامبر (27 آذر) و نزدیک به 9 سال پس از آغاز جنگی جنجال برانگیز برای سرنگونی صدام حسین، خروج خود از عراق را به سرانجام رساندند.

بیشترین تعداد نیروهای آمریکایی مستقر در عراق در این مدت تقریبا یکصد و 70 هزار نفر بود و این تعداد 505 پایگاه در این کشور داشتند.

بغداد و واشنگتن در سال 2008 توافقی را امضا کردند که کلیه سربازان آمریکایی را ملزم می ساخت تا پایان سال 2011 عراق را ترک کنند.

تلاش ها برای حفظ تعداد قابل توجهی از نظامیان آمریکایی به عنوان مربی آموزش دهنده بعد از پایان سال 2011 به دلیل عدم موافقت دو طرف با توافقی در جهت تضمین برخورداری سربازان آمریکایی از مصونیت قضایی، با شکست مواجه شد.

این درحالی است که علاوه بر یک گروه از تفنگداران دریایی که مسوول تامین امنیت هیات دیپلماتیک آمریکا در عراق هستند، یکصد و 57 نیروی آمریکایی با مجوز سفارت آمریکا در بغداد در عراق می مانند و عهده دار آموزش تجهیزات آمریکایی به نیروهای داخلی این کشور خواهند بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها