روزانه‌ها

وقتی آش کتاب شور می‌شود

خدا این زبان غنی و ریشه‌دار فارسی و فـرهنگ عامه ایران زمین را حفظ کند که پر است از ضرب‌المثل‌ها و حکایت‌هایی که بشدت قابلیت به‌روزرسانی دارند. مثلا یک ضرب‌المثلی هست که می‌گوید: «آش آنقدر شور شده که خود آشپز هم فهمیده» که دقیقا قابل تعمیم به اظــهارنظر پنجشنبه شب معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد درباره کتاب و کتابخوانی است.
کد خبر: ۴۴۱۴۰۴

آقای بهمن دری که اصلا به بیان جمله‌ها و نظرهای متفاوت و پرحاشیه مشهور شده است، پنجشنبه شب در همایش نویسندگان ایران اظهارنظری عجیب داشته است.

ایشان گفته‌اند: «سال گذشته 65 هزار عنوان کتاب در کشور منتشر شد، اما اگر کسی از من به عنوان یک کارشناس و مسوول سوال کند که چه تعداد از این کتاب‌ها را می‌توانی برای مطالعه یا هدیه دادن توصیه کنی، می‌گویم 10 درصد آنها هم قابل توصیه برای مطالعه نیست.»

به نظر می‌رسد آش انتشار کتاب آنقدر شور شده که صدای خود آشپز هم درآمده است. به عنوان مثال بخش عمده‌ای از کتاب‌های منتشر شده را کتاب‌های آموزشی و کمک آموزشی در برمی‌گیرند و همچنین کتاب‌سازی هم که متاسفانه این روزها و در میان اهل‌قلم‌نماها، رواج چشمگیری پیدا کرده است.

اما این همه داستان نیست و بسیاری از اهل قلم و نویسندگان این جمله و اظهارنظر بهمن دری را چندان صحیح و کارشناسی نمی‌دانند و حتی گروهی معتقدند این حرف توهین غیرمستقیم به وضعیت کلی کتاب در جامعه است، آن هم جامعه‌ای که از یک پیشینه غنی فرهنگی برخوردار است و بسیاری از آثار نویسندگان و شاعرانش که در همین روزگار تنفس می‌کنند به زبان‌های گوناگون ترجمه شده است.

به عنوان مثال و بلافاصله بعد از این سخنان، علی شجاعی‌صائین،مدیرعامل خانه کتاب با اشاره به سخن بهمن دری که گفته بود: «10 درصد آثار منتشر شده هم قابل توصیه برای مطالعه نیست» به فارس گفت: فکر می‌کنم خیلی بیش از این 10 درصد آثار ما قابل دفاع، عرضه و قابل تبلیغ است.حالا این تازه نظر علی شجاعی‌صائینی است که توسط خود بهمن دری منصوب شده است، چه رسد به دیگر نویسنده‌ها و کارشناسانی که قطعا چندان این اظهارنظر به مذاقشان خوش ننشسته است و احتمالا تعارفی هم با آقای معاون وزیر ندارند.

بامداد محمدی / جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها