طنازی در شبکه آموزش

«هیچ شبکه‌ای در طول سال نباید از طنز خالی باشد.» این جمله بخشی از گفته‌های دکتر علی دارابی معاون سیما در دیدار با برنامه‌سازان طنز رسانه ملی بود.
کد خبر: ۴۳۲۲۳۵

در سال‌های اخیر معمولا هر برنامه طنزی که در رسانه ملی روی آنتن می‌رود با استقبال خوب مخاطبان مواجه می‌‎شود.

این استقبال چند دلیل دارد: در برنامه‌های طنز مطالب فراوانی را می‌شود گفت که در حالت عادی شاید امکان بیان آنها وجود نداشته باشد.

از طرفی مردمی که به دلایل متعدد و زیر بار فشارهای مختلف زندگی روزانه فرصتی برای نشستن پای تلویزیون پیدا می‌کنند ترجیح می‌دهند به جای تماشای برنامه‌های جدی که معمولا اجتماعی ـ سیاسی هستند، برنامه‌ای را ببینند که حداقل برای دقایقی هم که شده کامشان را شیرین کند.

فراوانی کمدی و طنز در جامعه نشان‌دهنده گشودگی فرهنگی و سیاسی آن جامعه و تحمل و مدارای سیاسی بالاست اما طبیعتا هر شبکه‌ای در رسانه ملی یک هدف و شعاری را برای خود در دستور کار قرار داده و تولید آثار طنز نیز در میان شبکه‌ها بر همین اساس است.

اما در میان تمامی شبکه‌های سیما، شبکه آموزش دارای ساختار و محتوای کاملا متفاوتی به لحاظ برنامه‌سازی است و به همین دلیل خیلی نمی‌توان انتظار تماشای برنامه‌های طنز 90 شبی یا مجموعه‌های طنز مناسبتی را در این شبکه علمی و آموزش‌محور داشته باشیم.

از سوی دیگر با توجه به گفته‌های صریح معاون سیما، لاجرم تمامی شبکه‌ها باید برنامه‌های طنز را در جدول پخش خود جای دهند و شاید به همین علت است که از حدود 2 ماه قبل، شبکه آموزش عصر جمعه‌ها برنامه‌ای را به نام «هفته‌نامه» را در جدول پخش خود قرار داده که موضوع اصلی آن، جایگاه طنز و لبخند در رسانه ملی است.

مدیران شبکه آموزش با هوشمندی، برنامه‌ای را برای پخش مهیا کرده‌اند که هم جای خالی پرداختن به طنز را در این شبکه پر کرده و هم به این بهانه نگاهی دوباره به مجموعه‌های موفق طنز سیما انداخته است، آن هم در ساعاتی که به لحاظ معمول، مخاطب کمی پای تلویزیون نشسته است بنابراین مدیران شبکه آموزش با تولید و پخش برنامه هفته‌نامه، عملا با یک تیر چند نشان را زده‌اند؛ هم از یک زمان کم‌مخاطب و اصطلاحا مرده رسانه‌ای به نحو مطلوب استفاده کرده‌اند تا برنامه‌ای ترکیبی و گفت‌وگو محور را با ساختاری جدید و نو روی آنتن ببرند و هم به این بهانه با حضور کارشناسان و برنامه‌سازان موفق طنز، نگاهی دوباره به جایگاه طنز و لبخند در رسانه ملی داشته باشند.

به نظر می‌رسد با توجه به رویکرد جدیدی که شبکه آموزش در راستای برنامه‌سازی خود پیش گرفته و تاکید بر علمی بودن و کاربردی بودن مباحث مطرح شده، برنامه هفته نامه می‌تواند جای خالی نگاه کارشناسی به ساختار برنامه‌های طنز را به خوبی در سیما پر کند، هرچند که زمان زیاد برنامه و وقفه‌ای طولانی بین بخش اول و دوم می‌تواند تمرکز مخاطب را از بحث مطرح شده دور کند. با همه اینها هفته‌نامه را می‌توان برنامه‌ای موفق در زمینه کارهای طنز به شمار آورد که خلاقیت در آن دیده می‌شود.

فرشید قره‌لی 
جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها