تیم ملی با شکست غیرمترقبه از اردن، آرزوی المپیکی شدنش را بر باد داد

جمعه تلخ بسکتبال ایران

کابوس تلخ بسکتبال ایران جمعه در مقابل اردن تعبیر شد تا با شکست غیرمترقبه از این تیم، آرزوهای المپیکی شدن دوباره این رشته بر باد برود. تیم ملی که تا پیش از مرحله یک چهارم نهایی رقابت‌های بسکتبال جام ملت‌های آسیا در ووهان چین، همه حریفان خود را با اقتدار کامل شکست داده بود، هیچ فکر نمی‌کرد در مقابل اردنی مغلوب شود که تا قبل از این دیدار همیشه در مقابل آسمان‌خراش‌های بسکتبال ایران تن به شکست داده و بهترین عنوانش نیز سومی آسیا بوده است.
کد خبر: ۴۳۱۰۷۵

اما اردنی‌ها که گویی در مقابل ایران صاحب انگیزه‌هایی افزون بودند، با تلاشی دوچندان و بهره‌گیری از اشتباهات بازیکنان ایران که هیجان و استرس در بازی‌شان کاملا مشهود بود، به برتری 88ـ84 در این بازی رسیدند تا با حضور در مرحله نیمه نهایی رقابت ها، آرزوی المپیکی شدن بسکتبال ایران را بر باد دهند. شکستی که پس از گذشت 48 ساعت هنوز باورش سخت است و نمی‌توان پذیرفت تیمی که ستاره‌های بزرگی چون حامد حدادی، حامد آفاق، مهدی کامرانی، صمد نیکخواه بهرامی و ارسلان کاظمی را در خود جای داده بود، در مقابل اردن تن به شکست داده باشد.

در حقیقت اکثر کارشناسان تیم ملی بسکتبال ایران را پیشاپیش شایسته حضور در فینال بازی‌ها می‌دانستند، اما وقتی در مقابل اردن چینش درستی از بازیکنان مورد توجه ماتیچ، سرمربی تیم ملی قرار نگرفت و ارسلان کاظمی در دقایق زیادی از بازی روی نیمکت نشست و درصد پاس‌های اشتباه بازیکنان ایران بر اثر استرس کنترل نشده بالا رفت، اردن خود را تیم برتر زمین دید تا در پایان اردوی ایران را غم و اندوهی بزرگ فرا گیرد.

هر چند تعدادی از کارشناسان دلیل این ناکامی را متوجه وسلین ماتیچ دانسته و معتقدند که او در جنگ اندیشه، مغلوب همتای نیوزلندی خود روی نیمکت اردن شد، اما حقیقت آن است که کل تیم ملی در مقابل اردن از من حقیقی خویش فاصله داشتند تا اردنی‌ها بویژه با دوندگی زیاد و دفاع تیمی از درون زمین تیم ایران، اجازه بازی طبیعی را از بازیکنان ایران سلب کنند.

مشحون: این شکست باورکردنی نیست

محمود مشحون، رئیس فدراسیون بسکتبال که فشار‌های روحی و روانی زیادی را به دنبال باخت غیرمترقبه به اردن متوجه خود می‌دید،راجع به دلایل این شکست چنین گفت: در شرایطی که باید فینالیست و قهرمان می‌شدیم از رسیدن به نیمه نهایی بازماندیم. باید بگویم اردن را دست‌کم گرفتیم و حضور در المپیک را از دست دادیم. بازیکنان 10 سال است که فقط با قهرمانی به ایران بازمی‌گردند، اما این بار بدون مدال به کشور باز می‌گردند..»

از ارسلان کاظمی درست استفاده نشد

کارشناسان بسکتبال ایران، کم بازی دادن ارسلان کاظمی در مقابل اردن را بعنوان یکی از دلایل ناکامی برمی‌شمرند. امیر ایلیاوی در این زمینه حضور این بازیکن را در میدان ضروری دانست و گفت: یک مربی باید در دقایق پایانی و حساس قدرت ریسک کردن داشته باشد، اما ماتیچ این‌گونه نبود. وی افزود: در شرایطی که صمد نیکخواه بهرامی کاپیتان تیم ملی مصدوم بود و نباید به میدان می‌رفت، ماتیچ‌ارسلان کاظمی را که همه او را به عنوان پادشاه اسلم دانک در آسیا می‌شناسند روی نیمکت نشاند؟ در حالی که ارسلان بدون ادعا می‌توانست بهترین باشد، ماتیچ دوباره اثبات کرد که در شرایط حساس قدرت تصمیم‌گیری ندارد.

رضا مشحون، مدیر تیم‌های ملی نیز که به دلیل دستور پزشکی، تیم ملی را در چین همراهی نکرد، نظری چون ایلیاوی دارد: سوالی که من دارم این است که دلیل بازی نکردن ارسلان کاظمی چه بود؟ فدراسیون بسکتبال ایران برای اجازه این بازیکن از دانشگاه رایس آمریکا به آب و آتش زد، اما چرا حالا وقتی او می‌تواند هنرنمایی کند روی نیمکت می‌نشیند. شاید ارسلان با حضور در میدان مسابقه می‌توانست کمک زیادی به تیم ملی کند. گرچه من نمی‌توانم از ایران قضاوت کنم، اما معتقدم باید بیش از اینها از ارسلان کاظمی استفاده می‌کردیم.

به هر حال و در شرایطی که تیم‌های چین، کره‌جنوبی، فیلیپین و اردن به نیمه نهایی صعود کردند تا بخت خود را برای حضور در المپیک لندن بیازمایند (تیم قهرمان راهی المپیک می‌شود) تیم ایران نیز در راه کسب مقام پنجمی، روز گذشته چین تایپه را 98ـ66 شکست داد تا امروز به مصاف لبنان برود. تیم ایران در دور قبل جام ملت‌ها در سال 2007 در ژاپن، به مقام قهرمانی رسید و به عنوان نماینده قاره آسیا در المپیک پکن به میدان رفت.

حجت اله اکبرآبادی / گروه ورزش

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها