با ایجاد تغییراتی در غذاهای مصرفی سحری و افطاری، آسان‌تر و بی عارضه روزه بگیرید

دانستنی‌های غذایی برای روزه گیران

در ماه مبارک رمضان، رژیم غذایی روزه‌دار باید با سایر ماه‌ها چندان تفاوتی نداشته باشد. حتی در صورت امکان نیز باید ساده‌تر باشد تا بتوان از برخی حالت‌های طبیعی که ممکن است در ماه رمضان به دلیل تغییر شرایط تغذیه‌ای و زندگی در برخی افراد ایجاد شود به دور ماند. از این‌رو، در اینجا به برخی از این موارد و علل بروز آن که بیشتر بر اثر عدم رعایت نکات تغذیه‌ای ایجاد می‌شود، اشاره می‌کنیم.
کد خبر: ۴۱۹۹۷۲

تشنگی: تشنگی یکی از عواملی است که در طول روزه‌داری خصوصا در روزهای اولیه آن هم در فصل گرما ایجاد می‌شود. بنابراین باید از تغییرات شدید در عادات غذایی و خوردن غذاهایی که منجر به تشنگی می‌شوند نظیر: بادمجان، فلفل، کله پاچه، سیراب شیردان، تنقلات بسیار شور و شیرین، ادویه‌جات و همچنین سبزی خوردن در وعده سحری که در طول روز منجر به تشنگی می‌شود، دوری کنید.

سوء هاضمه: غذاهای سرخ شده و پرچرب، غذاهای حاوی قند زیاد، پرخوری هنگام سحر، غذاهای تند و غذاهایی که ایجاد نفخ و شکم درد می‌کنند، می‌توانند منجر به سوء هاضمه شوند. از این‌رو، اجتناب از زیاده‌خوری ، نوشیدن آبمیوه‌های طبیعی یا آب و پرهیز از نوشابه‌های گازدار و غذاهای پرچرب به رفع این عارضه کمک شایانی می‌کنند.

یبوست: مصرف کربوهیدرات‌های تصفیه شده و مواد غذایی فاقد فیبر از علل عمده بروز یبوست است. یبوست می‌تواند باعث ایجاد بواسیر و شقاق‌های دردناک مقعد شود که منجر به نفخ شکم نیز می‌شود. بنابراین اجتناب از مصرف شیرینی‌جات و افزایش مصرف آب، شیر، میوه‌های پرفیبر و نان‌های سبوسدار مانند سنگک، جو و چاودار‌ و همچنین استفاده از خورش‌های ملین و سبزی‌دار و سالاد در وعده افطار و سحر می‌تواند در رفع یبوست بسیار موثر باشد.

سردرد: عدم مصرف کافئین، انجام کار زیاد در طول روز، گرما و کم‌خوابی می‌تواند از علل زمینه‌ساز بروز سردرد شود. سردرد وقتی با افت فشار خون همراه شود می‌تواند منجر به سردرد شدید و حالت تهوع قبل از افطار شود. لذا، استراحت و کار سبک می‌تواند از بروز این عارضه که معمولا در روزهای اولیه ماه مبارک رخ می‌دهد، جلوگیری کند.

افت فشار خون: مصرف کمتر مایعات و کاهش مصرف نمک در طول روز می‌تواند در برخی افراد مستعد، منجر به کاهش فشار خون که ممکن است با عواملی نظیر ضعف، خستگی، کم شدن انرژی و سرگیجه خصوصا هنگام برخاستن و ظاهر رنگ‌پریده اتفاق افتد، همراه باشد، لذا بهترین راه برای رفع این معضل آن است که تا حد امکان به مکان‌های گرم نروید و در فاصله افطار تا سحر مصرف مایعات را افزایش دهید.

کاهش قند خون: خوردن مقدار زیاد قند مانند حلوا، زولبیا، بامیه، شله‌زرد و چای شیرین خصوصا هنگام سحر باعث می‌‌شود که بدن مقدار زیادی انسولین ترشح کند و در نتیجه باعث افت قند خون می‌شود که از علائم آن می‌توان به ضعف، سرگیجه، کاهش تمرکز، تعریق زیاد، احساس لرز، سردرد و تپش قلب اشاره کرد. بنابراین با خوردن غذاهای فیبری و میوه‌ها هنگام سحر و محدود کردن نوشیدنی‌ها و غذاهای حاوی قند زیاد می‌توان به رفع این مشکل کمک کرد.

انقباضات عضلانی: در اثر مصرف ناکافی غذاهای حاوی کلسیم، منیزیم و پتاسیم نظیر: میوه‌ها، محصولات لبنی، گوشت و خرما، انقباضات ناگهانی و دردناک عضلانی در برخی افراد مستعد، ایجاد می‌گردد. لذا در این خصوص با پزشک خود مشورت کنید.

فاخره بهبهانی ‌/‌ جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها