آخرین اخبار لیبی

قذافی :جنگ را به آخرت می‌کشانم

معمر قذافی در یک سخنرانی از مردم خواست که مقاومت کنند. وی گفت، مقاومت و جنگ با غرب را تا آخرت و آن دنیا ادامه خواهد داد. در لیبی بار دیگر گروهی از سربازان و ماموران پلیس این کشور، به رژیم معمر قذافی پشت کردند. به موازات آن، سخنگوی انقلابیون لیبی، مذاکرات غیرمستقیم اپوزیسیون با نمایندگان قذافی را تایید کرد.
کد خبر: ۴۱۱۳۳۷

به گزارش دویچه وله، خبرگزاری دولتی تونس TAP روز جمعه 24 ژوئن گزارش داد که 19 تن از نیروهای امنیتی لیبی در حال فرار با یک کشتی به تونس هستند. این 19 تن به یک گروه 49 نفره تعلق دارند که یک روز پیش از آن وارد بندر الکتف در تونس شده است.

از زمان آغاز قیام در لیبی در ماه فوریه‌ سال جاری، ده‌ها تن از نظامیان و نیروهای امنیتی این کشور به رژیم قذافی پشت کرده و از لیبی گریخته‌اند. همچنین شماری از دولتمردان لیبی و از جمله وزیر خارجه‌ این کشور نیز ضمن ابراز مخالفت با سیاست‌های سرکوبگرانه‌ قذافی، به کشورهای خارجی پناهنده شده‌اند.

عبدالرحمان شلغم، نماینده‌ی پیشین لیبی در سازمان ملل، روز پنجشنبه 23 ژوئن در گفت‌وگویی با روزنامه‌ ایتالیایی کوریره دلاسرا گفت، عمر رژیم قذافی به پایان رسیده است. وی معتقد است که معمر قذافی مشغول مذاکره با یک کشور دیگر آفریقایی یا جمهوری بلا روس است تا به عنوان پناهنده به یکی از این دو کشور برود.

گفت‌وگوهای غیرمستقیم قذافی با اپوزیسیون

از سوی دیگر، یک سخنگوی شورای موقت لیبی که دربرگیرنده‌ی نیروهای اپوزیسیون این کشور است، روز جمعه در گفت‌وگویی با روزنامه‌ فرانسوی لوفیگارو گفت‌وگوهای غیرمستقیم اپوزیسیون با نمایندگان معمر قذافی را تایید کرد.

وی گفت، این گفت‌وگوها گاه در آفریقای جنوبی و گاهی در پاریس انجام می‌گیرد، ولی هرگز به صورت مستقیم و چهره به چهره نبوده، بلکه همواره توسط میانجی صورت گرفته است.

این سخنگوی اپوزیسیون لیبی افزود که انقلابیون لیبی بر کناره‌گیری قذافی و نزدیکانش از قدرت تاکید می‌کنند. به گفته‌ وی، نتایجی که تا کنون از این مذاکرات حاصل شده یکسان نبوده، زیرا گاهی طرفین را به هم نزدیک و گاهی از هم دور کرده است و این بستگی به خلق و خوی قذافی در آن لحظه دارد.

طرابلس آماده قیام است

یکی از اعضای شورای انتقالی لیبی با اشاره به ارتباط دائم میان بنغازی و طرابلس این شهر را آماده قیام ضد قذافی دانست.

الامین بلحاج گفت: انقلابیون با شبکه سری ضد قذافی در طرابلس در تماس دائم هستند.

وی افزود: تماس از طریق تلفنهای ماهواره ای امن است و تاکنون هیچ فردی در این باره دستگیر نشده است.ما هر شب حدود یکساعت با شبکه مخفی مخالفان در طرابلس صحبت می کنیم.آنها از اقشار مختلف جامعه هستند و ما را از آنچه در خیابانها و مساجد می گذرد آگاه می کنند.

بلحاج تصریح کرد: ما مهارت خوبی در فعالیت زیر زمینی داریم و تاکنون نفوذ به شبکه های ما صورت نگرفته است.دلایل نشان می دهد که مخالفان قذافی ترسی ندارند و رژیمش ضعیف  شده است.

این عضو انقلابیون بیان کرد: گشتهای شبه نظامیان طرفدار قذافی در خیابانهای طرابلس تعطیل شده است و به نظر می رسد که آنها برای ماموریتهای دیگری به کار گرفته شده اند.

بلحاج افزود: ما از وقوع قیام قریب الوقوع در طرابلس مطمئن هستیم اما زمان آن معلوم نیست.قذافی در حال انجام طرحهایی برای برکناری است. طبق اطلاعات واصله به ما بسیاری از نیروهای پلیس و ارتش خدمت می کنند از پیوستن به انقلابیون در هر فرصت ممکن سخن گفته اند.

جنگ را به آخرت می کشانم

در عین حال، سرهنگ قذافی با شعارهایی آتشین مردم لیبی و کشورهای غربی را مورد خطاب قرار داد. وی گفت: «ما مقاومت خواهیم کرد و مبارزه را به آن دنیا خواهیم کشاند تا شماها (غرب) محو و نابود شوید.»

در حالی که فقط صوت این سخنان از تلویزیون دولتی لیبی پخش می‌شد، قذافی در پیام خود گفت: «ما پشت به دیوار ایستاده‌ایم»، ولی غرب می‌تواند عقب‌نشینی کند. وی افزود: «ما ترس نخواهیم داشت و سعی هم نمی‌کنیم زنده بمانیم و یا دست به فرار بزنیم.»

قذافی در نطق خود، از هم‌رزم دیرین و کشته‌شده‌اش "خولیدی حمیدی" تجلیل کرد. نیروهای ناتو در حملات هوایی خود روز دوشنبه گذشته محل اقامت وی را بمباران کرده بودند.

حمیدی عضو شورای فرماندهی انقلاب 1969 و از هم‌رزمان معمر قذافی بود. در حمله‌ ناتو به مقر وی در "صُرمان" که در 70 کیلومتری غرب طرابلس قرار دارد، وی و 15 تن دیگر کشته شدند.

ناتو پس از این عملیات، خبر از "حمله‌ی دقیق" به یکی از مهم‌ترین مراکز فرماندهی و کنترل نظامی داد. ناتو در پی این حمله، از اینکه احتمالا افراد غیرنظامی نیز کشته باشند، پوزش خواست.

قذافی در سخنان خود خطاب به ناتو فریاد زد: «ای قاتلان، شما می‌گویید، "ما اهداف را با دقت کامل می‌زنیم"؟». وی افزود: «پس از اینکه شما فرزندان و نوادگان ما را کشتید، دیگر وحدتی وجود نخواهد داشت.»

دیکتاتور لیبی در پیام خود گفت که قصد دارد برای نوه‌ چهارساله‌ حمیدی، که به گفته‌ منابع دولتی در حمله‌ ناتو کشته شده است، "بلندترین مجسمه‌ یادبود شمال آفریقا" را بنا کند.

قذافی مدعی شد، ناتو می‌خواسته حمیدی را بکشد، زیرا او یک قهرمان است. نیروهای ائتلافی ناتو چهار مرتبه دفتر او در طرابلس را بمباران کردند و این بار منزل مسکونی او را هدف قرار دادند.

معمر قذافی نسبت به درگرفتن جنگ در آمریکا، اروپا و آسیا هشدار داد. وی گفت: «روزی نیز همان رفتار را با شما خواهیم کرد و آنگاه خانه‌های شما نیز هدف حملات مشروع ما خواهند بود.»

کلینتون: مخالفان پیشرفت داشته‌اند

وزیر خارجه آمریکا خبر از پیشرفت‌های زمینی نیروهای اپوزیسیون لیبی داد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، هیلاری کلینتون که در یک کنفرانس سخن می‌گفت، اظهار داشت، هیچ تردیدی وجود ندارد که نیروهای وفادار به معمر قذافی «پشت به دیوار ایستاده‌اند» و دچار استیصال شده‌اند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها