سخن نخست

لطفا مرا جدی بگیرید!

صنعت گردشگری، سومین صنعت مولد شغل و سرمایه بعد از صنعت نفت و خودروسازی است. به همین دلیل در دهه‌های اخیر بسیاری از دولت‌ها، مسوولان اقتصادی و صاحب‌نظران با حساسیت بیشتری به گسترش این صنعت روی آورده‌اند و در تلاشند سهم بیشتری از بازار جهانی این صنعت را برای جوامع خود به ارمغان ببرند.
کد خبر: ۴۰۲۱۲۹

در حال حاضر صنعت گردشگری به‌عنوان یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های اقتصادی جهان به‌طور متوسط 10 درصد تولید ناخالص داخلی و 10 درصد اشتغال جهان را به خود اختصاص داده است و برای برخی کشورها به‌عنوان مهم‌ترین فعالیت اقتصادی ارزآور محسوب می‌شود. از سال 1950 تا 2007 تعداد جهانگردان بین‌الملل از 25 میلیون به 903 میلیون نفر افزایش یافته و درآمد ناشی از این فعالیت مهم به‌856 میلیارد دلار رسیده است.

سهم ایران در ورودی‌های جهانگردی طی سال‌های اخیر نسبت به سال‌های قبل تغییری نکرده و در حال حاضر حدود 24‌ صدم درصد ورودی‌های جهانگردی جهان را به‌خود اختصاص داده است.

این در حالی است که ایران به عنوان یکی از کشورهای مستعد در زمینه صنعت گردشگری مورد توجه گردشگران سایر کشورهاست و در زمینه سرمایه‌گذاری نیز صاحبان سرمایه و سرمایه‌گذاران بین‌المللی در این صنعت نیز توجه ویژه‌ای به ایران دارند. براساس پیش‌بینی سازمان جهانی جهانگردی UNWTO تا سال 2020 درآمد حاصل از توریسم بین‌الملل به 6‌/‌1 میلیارد دلار برسد. از این روست که تحلیلگران بر این باورند این صنعت به عنوان یک سیستم جهانی بخش قابل توجهی از تولید ناخالص جهان را به خود اختصاص داده و خواهد داد.

توسعه صحیح گردشگری به لحاظ اقتصادی موجب افزایش ارزآوری می‌شود. صاحب‌نظران علم اقتصاد معتقدند اگر کشوری بتواند از پتانسیل‌ها استفاده کند و چرخ‌های این صنعت را در کشورش به حرکت درآورد شاهد شکوفایی شگرفی در سطح اقتصاد کشور خواهد بود. اما برای این کار در هر منطقه‌ای از جهان لازم است دولت‌ها مشارکت ابتدایی داشته باشند.

بخش دولتی با ایجاد زیرساخت‌های لازم می‌تواند نقش اساسی در توسعه این صنعت ایفا کند. یکی از مهم‌ترین وظایف بخش دولتی بخصوص در کشوری نظیر ایران مدیریت کلان و فراهم‌سازی زیرساخت‌ها در این صنعت است. این مساله با تخصیص بودجه لازم برای این بخش صورت می‌گیرد. با گسترش جاده‌ها، تجهیز فرودگاه‌ها و ترمیم و اصلاح سیستم‌های حمل و نقل، زمینه‌های امنیت و آرامش خاطر گردشگران ایجاد شده و شرایط برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی فراهم می‌شود. از سوی دیگر توسعه منابع انسانی و ایجاد مراکز آموزش تخصصی در این حوزه تنها با حمایت مادی و معنوی دولت صورت می‌گیرد.

همان‌طور که صنعت گردشگری رشد می‌کند میزان خدمات ارائه شده به گردشگر نیز بهبود می‌یابد. فرودگاه‌ها خدمات بیشتر و متنوع‌تری ارائه می‌کنند.

وسایل نقلیه توریستی هر روز برای گردشگر یک ویژگی جدید معرفی می‌کنند. جاده‌ها و خدمات بین‌راهی آنها، خودشان جزو جاذبه‌های گردشگری می‌شوند.

در جهان امروز هزاران ترفند دیگر برای جذب گردشگر صورت می‌گیرد که بسیاری از آنها نیازمند سرمایه‌گذاری اولیه از سوی دولت است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها