جام جم آنلاین: 29 سال پیش در روز 30 آوریل سال 1975 میلادی شهر سایگون پایتخت ویتنام جنوبی به اشغال نیروهای ویتنام شمالی و چریک های ویت کنگ درآمد و رژیم ویتنام جنوبی فروپاشید.
کد خبر: ۴۰۱۴۹
یک هفته قبل از سقوط سایگون ، نیروی هوایی و دریایی ارتش آمریکا عجولانه و به شکل فاجعه باری آخرین آمریکایی ها حاضر در ویتنام جنوبی و 70 هزار ویتنامی را از سایگون خارج کردند و به بیش از 10 سال حضور نظامی آمریکا در خاک ویتنام خاتمه دادند.
در پی اشغال سایگون توسط نیروهای ویتنام شمالی و چریک های ویت کنگ نام پایتخت ویتنام جنوبی به یادبود رهبر فقید کمونیست ویتنام به هوشی مین ویل تغییر یافت.
پِیروزی رژیم کمونیست هانوی به جنگ میان 2 ویتنام پایان
داد و آثار و تبعات استعماری را به خاک سپرد.
کشور ویتنام در دوران استعمار فرانسه و در جریان جنگ نخست هندوچین علیه فرانسه به دو کشور ویتنام شمالی و جنوبی تقسیم شده بود و با اشغال سایگون ، این کشور
2 پاره شده برای همیشه وحدت خود را بازِِِیافت.
به این ترتیب ، در روز 30 آوریل سال 1975 میلادی شهر
سایگون پایتخت ویتنام جنوبی به اشغال نیروهای ویتنام
شمالی و چریک های ویت کنگ درآمد و رژیم ویتنام جنوبی فروپاشید.
پیروزی هانوی به سالهای بسیار طولانی استعمار و 30 سال
جنگ در این کشور کوچک پایان داد و کشور ویتنام باردیگر
وحدت خود را بازیافت.