گردشگری مذهبی؛ یکی از پایدار‌ترین انواع گردشگری

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان مرکزی معتقد است: «گردشگری مذهبی» یکی از پایدار‌ترین انواع گردشگری است و در استان مرکزی نیز ظرفیت بالایی دارد.
کد خبر: ۳۹۶۴۸۹

رضوانی درگفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: وقتی شخصی به دیدن یک مکان زیارتی می‌رود، پس از مدتی دوباره به آن محل بازمی‌گردد. همان‌طور که در عتبات عالیات می‌بینیم که با وجود خطرهای زیاد، مردم باز هم مشتاق به سفر هستند. البته در این نوع گردشگری، کم‌هزینه بودن آن را نیز باید در نظر گرفت که سبب استقبال بیشتر مردم می‌شود.

وی اظهار داشت: در سال 1390 با توجه به عنوان سال «جهاد اقتصادی» تلاش می‌کنیم از این فرصت و ظرفیت‌های موجود در استان برای توسعه اشتغال و گردشگری و برپایی تورهای استان‌گردی با هدف اشتغال و معرفی جاذبه‌ها استفاده کنیم.

رضوانی در تشریح محورهای گردشگری زیارتی ـ مذهبی این استان، گفت: استان مرکزی از نظر جاذبه‌های گردشگری در ابعاد طبیعی، تاریخی و نیز مشاهیر، جایگاه ویژه‌ای در سطح کشور دارد. از زمان مشروطیت تا امروز سه نقطه عطف در نمودار تاریخی کشور وجود دارد، مشروطیت، ملی شدن صنعت نفت و پیروزی انقلاب اسلامی. در نخستین اتفاق نقش امیرکبیر را نمی‌توان نادیده گرفت.

او با اشاره به وجود زیارتگاهی به نام «امامزادگان 72 تن» که مردم به زیارت آن می‌روند، بیان کرد: در همین منطقه، امامزاده شاهزاده محمد عابد دیده می‌شود که پدر ابراهیم مجاب از شخصیت‌هایی است که مزار او در حرم حضرت اباعبدالله (ع) قرار دارد. این محل در محور گردشگری زیارتگاهی از اراک به ساروق واقع شده است.

به گفته رضوانی، یکی دیگر از محورهای گردشگری این حوزه، در هزاوه قرار دارد که یک روستای هدف گردشگری است و بزرگ‌ترین محل تولید انگور است. البته در کنار این محاسن، هزاوه زادگاه امیرکبیر است و باغ قائم‌مقام در آنجا قرار دارد.

وی مسیر اراک به شازند را یکی دیگر از محورهای گردشگری این استان دانست و اظهار کرد: در شازند چهار امامزاده وجود دارد و هسته اصلی شهر در همین محل واقع شده و شهر در اطراف این چهار امامزاده شکل گرفته است.

همچنین شهر خمین یکی دیگر از محورهای گردشگری است که در قلب آن، بیت‌ حضرت امام خمینی (ره) قرار دارد و در طول سال، حدود یک‌میلیون نفر از آن دیدن می‌کنند. در کنار این بیت، مکان‌های دیگری مانند امامزاده اهل بن علی (ع) نیز وجود دارد.

رضوانی ادامه داد: پس از این محور، به بافت تاریخی نراق می‌رسیم که خانه میرزا مهدی و میرزا احمد نراقی در آنجاست و مسجد و خانه‌های تاریخی بسیاری در این شهر قرار دارد. همچنین پس از طی کردن 34 کیلومتر به شهر اردهال می‌رسیم. در شهر اردهال امامزاده‌ای واقع شده و مراسم قالی‌شویان آن بسیار معروف است.

معاون گردشگری استان مرکزی اضافه کرد: شهر ساوه با مسجدجامعی که بزرگ‌ترین مسجد دوره‌ی اسلامی است، یکی دیگر از محورهای گردشگری مذهبی این استان است و پس از آن منطقه‌ی زرندیه به سمت اشموئیل نبی از مکان‌هایی است که مورد زیارت و بازدید مردم مذاهب مختلف قرار می‌گیرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها