جایزه‌ بدترین خوش‌شانس‌ها

فرش قرمزی در کار نیست، اما تا دلتان بخواهد عکاس زیاد است. جایزه‌اش هم از جنس طلا نیست، پلاستیکی است ، اصلا ارزشی ندارد اما همین بی‌ارزشی‌اش بعد از گذشت بیش از 30 سال خیلی می‌ارزد.
کد خبر: ۳۸۸۰۴۹

حالا چند ساعتی است که مراسم پر زرق و برق اسکار به اتمام رسیده است و برندگان خوش اقبال آن با مجسمه‌های اسکار عکس‌ها گرفته‌اند، اما دیروز و پیش از مراسم اسکار طبق سنتی 30 ساله جایزه دیگری نیز اهدا شد که این روزها برای تهیه کنندگان آمریکایی ارزش آن کمتر از اسکار نیست.

جایزه «تمشک طلایی» هر سال یک روز قبل از مراسم اسکار به بدترین‌های سال تعلق می‌گیرد، جایزه‌ای که درست نقطه مقابل اسکار است که برای بدترین بازی، فیلمنامه، کارگردان، فیلم و ترانه اهدا می‌شود. این جایزه اغلب از پلاستیک ساخته و با اسپری طلایی رنگ، رنگ‌آمیزی می‌شود. ارزش مالی‌اش 5 دلار بیشتر نیست، اما جالب این‌که تعلق این جایزه به فیلم‌ها در فروش آنها تاثیر قابل توجهی دارد.

امسال برنده خوش اقبال این جایزه کارگردان هندی‌الاصل آمریکایی «ام نایت شیامالان» بود. دوستداران سینما این کارگردان را با فیلم‌های خوبی چون «حس ششم» و «نشانه‌ها» می‌شناسند، فیلم‌هایی که به واسطه آنها نامزد اسکار هم شده بود اما این بار جایزه‌اش رنگ و بوی دیگری دارد.

البته در فهرست برندگان این جایزه می‌توان نام‌های بزرگی هم دید، از کوین کاستنر و ساندرا بولاک برندگان پیشین اسکار گرفته تا رومن پولانسکی کارگردان نام‌آور و جنجالی لهستانی و البته سیلوستر استالونه که با 10 نامزدی و 10 جایزه رکورددار تمشک طلایی است.

اهدای جایزه به بدترین‌ها در سینمای ایران هم سابقه دارد، اما خیلی زود و تنها با یک دوره برگزاری، پرونده آن بسته شد.

«زرشک طلایی» را انجمن منتقدان سینما به راه انداخت تا اولین و آخرین جایزه‌شان رابه فیلم «شور عشق» با حضور مهناز افشار و بهرام رادان بدهند. البته بعدها منتقدان این جایزه را به صورت غیررسمی ادامه دادند.

میثم اسماعیلی‌‌‌ 
گروه فرهنگ و هنر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها