سفر دوره‌ای هیگ

ویلیام هیگ وزیر خارجه انگلیس سفر دوره‌ای به شمال آفریقا و خاورمیانه را آغاز کرده است. وی در این سفر از تونس، اردن،‌ امارات،‌بحرین و یمن دیدار می‌کند.
کد خبر: ۳۸۵۰۰۷

وی در حالی راهی این مناطق شده است که بسیاری از ناظران سیاسی آن را بی‌ارتباط با تحولات کنونی خاورمیانه و شمال آفریقا نمی‌دانند. کارنامه انگلیس نشان داده که این کشور برای رسیدن به منافع خویش به هر ابزاری متوسل می‌شود و در این راه از هیچ ترفند و سیاستی فروگذار نمی‌باشد. با توجه به روند تحولات منطقه و سیاستهای انگلیس، این سفرها می‌تواند با چند هدف صورت گرفته باشد.

اولا انگلیس به شدت با بحران مالی مواجه است لذا تلاش دارد تا با توسعه مناسبات با کشورهای ثروتمند عربی به ویژه در حوزه خلیج فارس منابع مالی برای هزینه‌های سنگین خویش تامین کند چنانکه هیگ نیز در رایزنی‌های خود بر این امر تاکید کرده است.

ثانیا از اهداف همیشگی انگلیس در خاورمیانه همسویی با آمریکا جهت اجرای پروژه ایران هراسی و به چالش کشاندن جبهه مقاومت است،هرچند که در ظاهر سخنی از آن امر به میان نمی‌آورد اما اسناد نشان می‌دهد که پس از سفر مقامات انگلیسی به منطقه فضای ضد مقاومتی تشدید شده که برگرفته از فتنه انگیزی لندن است.

ثالثا با توجه به تغییرات در ساختار شمال آفریقا به ویژه در تونس و خاورمیانه، انگلیس به طور همزمان دو اصل را پیگیری می‌کند نخست آنکه متحدان سنتی خویش را حفظ و طرح‌هایی را برای خروج آنها از بن بست کنونی به آنها ارائه کند و دوم آنکه جایگاهی برای کشورهایی که در آنها تحولاتی صورت گرفته ایجاد کند.

نمود عینی این مسئله را در تحرک هیگ در تونس می‌توان مشاهده کرد که با وعده کمک 50 میلیون پوندی تلاش کرد تا دولت موقت و گروههای سیاسی تونس را در مسیر سیاستهای لندن قرار دهد.

رابعاً تحرک انگلیس برای خدمت به صهیونیستها امری انکار ناپذیر است که در سفرهای مکرر مقامات انگلیسی به ویژه در خاورمیانه صورت می‌گیرد. در شرایطی که با فروپاشی دولت مبارک، متحد اصلی صهیونیستها از صحنه حذف شده، کشورهایی مانند انگلیس به دنبال متحدان جدیدی برای این رژیم می‌باشند که در قالب سفرهای افرادی مانند هیگ وزیر خارجه انگلیس اجرا می‌گردد.

به هر تقدیر می‌توان گفت که سفر دوره‌ای هیگ برگرفته از ادامه سیاستهای توسعه طلبانه انگلیس در معادلات منطقه‌ای و نیز هراس آنها از دگرگونی در هژمونی منطقه با سقوط متحدان سنتی‌اشان می‌باشد در حالی که ایجاد پایگاه جدید در منطقه به ویژه در شمال آفریقا را نیز در دستور کار دارند هرچند که نارضایتی و دیدگاه منفی ملتهای منطقه به غرب چالشی در برابر اهداف و سیاستهای لندن می‌باشد که بخشهایی از آن را در سفر هیگ می‌توان مشاهده کرد.

قاسم غفوری-جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها