قتل الکساندر دوم تزار روسیه

جام جم آنلاین: 123 سال پیش ، در روز 13 مارس سال 1881 میلادی پس از چندین بار تلاش نافرجام سرانجام آنارشیست های جوان موفق شدند الکساندر دوم تزار روسیه را به قتل برسانند و با این سوءقصد به سلطنت
کد خبر: ۳۸۰۸۲
آزادیخواه ترین تزار تاریخ روسیه خاتمه دادند.

 history1

الکساندر دوم در سن 37 سالگی در سال 1855 میلادی بر تخت سلطنت روسیه نشست ، در آن زمان ارتش روسیه شکست های تحقیرآمیزی را در جنگ کریمه در مقابل ارتش های فرانسه و انگلستان متحمل شده بود.
الکساندر دوم پس از جلوس به تخت سلطنت روسیه به اصلاحات شجاعانه ای برای مدرنیزه کردن کشورش دست زد.

 history2

وی با لغو قانون رعیتی 50 میلیون دهقان روسی که در شرایط برده واری زندگی می کردند را آزاد کرد.
مجلس های محلی تشکیل داد و در دانشگاه ها که تا آن زمان فقط طبقه اشراف حق ورود به دانشگاه را داشتند به روی سایر اقشار جامعه روسیه گشود.
در دوران سلطنت وی فرهنگ و ادبیات روسیه شکوفا شد و شاعران و نویسندگان بزرگی مانند ایوان تورگنیف ، لئون تولستوی و فئودور داستایفسکی ظهور کردند.
در روز 4 آوریل سال 1866 میلادی ، یک دانشجو به نام دیمیتری کاراکوزف که وابسته به گروه های نهیلیستی و آنارشیست بود ، به سوی الکساندر دوم شلیک کرد ، اما در تلاش خود برای قتل وی ناکام ماند.

 history5

یک پناهنده لهستانی در محل نمایشگاه به سوی الکساندر تیراندازی می کند ، اما وی نیز موفق به قتل الکساندر نمی شود.
این سوءقصد روابط روسیه و فرانسه که از گذشته تیره بود را تیره تر می کند.
در پی این سوءقصدهای متوالی روند اصلاحات در روسیه متوقف می شود.
اما آنارشیست ها کماکان به فعالیت خود ادامه داده و تب و تاب آنها کاهش نمی یابد.

 history4

تعدادی از مقامات پلیس و دادگستری روسیه توسط آنارشیست ها به قتل می رسند.
تزار سالمند همواره از سوی آنها مورد تهدید بود.او یک بار از یک سوءقصد که قطار اختصاصی اش را هدف قرار می دهد ، جان سالم به درمی برد.
بار دیگر یک انفجار سالن غذاخوری کاخش را تخریب می کند که در جریان آن یازده سرباز گاردش کشته می شوند.

 history6

در روز 13 مارس سال 1881 میلادی ، الکساندر دوم به اتفاق همراهانش در حاشیه کانال کاترین قدم می زد.
چهار پرتاب کننده بمب طبق دستورات سوفی پروفسکی دختر فرماندار نظامی سابق سنت پترزبورگ که یک آنارشیست شده بود ، در محل موضع گرفته بودند.
الکساندر از نخستین بمب جان سالم به درمی برد در میان جنازه های همراهان کشته شده و مجروحان پیش می رود تا پرتاب کننده بمب را دستگیر کند.
در این هنگام دومین سوءقصد کننده بمب خود را پرتاب می کند که این یکی برای تزار الکساندر دوم مرگبار بود.
و او در بعدازظهر همان روز بر اثر شدت جراحات جان خود را از دست می دهد.
به این ترتیب در روز 13 مارس سال 1881 میلادی ، الکساندر دوم تزار روسیه پس از اینکه بارها از سوءقصدهای متوالی جان سالم به در می برد ، سرانجام توسط آنارشیست ها کشته می شود و سلطنت آزادی خواه ترین تزار روسیه به پایان می رسد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها