توافق های گسترده روسیه و هند

دمیتری مدودف، رئیس جمهور روسیه مشغول دیدار از هند است. هر دو کشور در صدد گسترش همکاری‌های اتمی و دفاعی خود هستند.
کد خبر: ۳۷۴۴۱۳

در ماه‌های گذشته اعضای دائم شورای امنیت از عضویت هند در این شورا حمایت کرده‌اند. تازه‌ترین حمایت از سوی رئیس جمهور روسیه بود که از صبح سه‌شنبه 21 دسامبر در هند به سر می‌برد. دمیتری مدودف پس از دیدار با نخست‌وزیر هند، گفت که کشورش هند را "نامزدی قوی و محق" برای عضویت در شورای امنیت تلقی می‌کند.

ماه گذشته باراک اوباما نیز در سفر به هند اظهارات مشابه‌ای بر زبان آورد. بریتانیا و فرانسه نیز حامی عضویت هند در شورای امنیت هستند. اما چین، رقیب منطقه‌ای هند در این زمینه محتاط‌تر است. ازچند سال پیش که بحث اصلاحات در شورای امنیت سازمان ملل و گسترش شمار اعضای دائم آن در جریان است، هند همراه با برزیل، آلمان و ژاپن گروه 4 جانبه‌ای را تشکیل داده که خواست مشترک همه‌ آنها عضویت دائم درشورای یادشده است.

تمایل هند به بهره‌گیری بیشتر از انرژی اتمی

هند و روسیه از دوران جنگ سرد مناسباتی گسترده دارند. در سفر جاری مدودف به هند نیز توافق‌های متعددی برای همکاری‌ها صورت گرفته و قراردادهای کلانی در زمینه دفاعی و اتمی میان دو کشور به امضا رسیده است.

سرگئی کریئنکو، رئیس شرکت روسی "روس‌اتم" گفته است که کشورش مجموعاَ 18 نیروگاه اتمی در هند خواهد ساخت. در حال حاضر دو نیروگاه عملاَ در دست احداث هستند. در هند هم‌اینک 17 نیروگاه اتمی مشغول به‌کارند که 3 درصد انرژی این کشور را تولید می‌کنند. قرار است تا اواسط سده جاری این سهم تا 25 درصد افزایش یابد.

35 میلیارد دلار برای ساخت هواپیما

طراحی مشترک نسل پنجم هواپیماهای رادارگریز نیز از دیگر توافقات تازه میان هند و روسیه است. به نوشته "تایمز آوف ایندیا" دولت هند برای این پروژه 35 میلیارد دلار هزینه خواهد کرد. هواپیمای یادشده باید تا 18 ماه دیگر طراحی شود و تا سال 2019 به مرحله تولید برسد.

در بیانیه مشترک هند و روسیه همچنین آمده است که دو کشور قصد دارند میزان مبادلات تجاری خود را تا سال 2015 دو برابر کنند و به 20 میلیارد دلار برسانند. هر دو کشور پاکستان را فراخوانده‌اند که عوامل پشت پرده حمله تروریستی سال 2008 به شهر بمبئی را مورد محاکمه قرار دهد. نگرانی از "وخامت فزاینده اوضاع امنیتی در افغانستان" نیز بخش دیگری از بیانیه یادشده است. دمیتری مدودف از مانموهان سینگ، نخست‌وزیر هند دعوت کرده که سال آینده از روسیه دیدن کند.

دویچه وله

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها