فرمول قدیمی برای یک مسابقه جدید

مخاطبان قدیمی تلویزیون «مسابقه هفته» همان مسابقه هفته قدیمی با اجرای مرحوم منوچهر نوذری را می‌شناسند. این برنامه که در سال‌های دور از تلویزیون پخش می‌شد سال‌ها برنامه محبوب مردم بود و ساعت‌ها مخاطبان را پای تلویزیون می‌نشاند. مسابقه هفته جزو آن مسابقات ساده تلویزیونی بود که هنوز هم با دیدن تصاویری از آن خاطره ته‌نشین‌شده آن دوباره تکانی می‌خورد و ما را به گذشته‌ می‌برد؛ شب‌هایی که هنوز خبری از سریال‌های شبانه و برنامه‌های خوش آب و رنگ نبود و همین مسابقه هفته بی‌تکلف مخاطب فراوانی را به خود جذب می‌کرد. این اتفاق، که یک مسابقه بتواند چنان برای مخاطب جذابیت ایجاد کند که به یک خاطره تبدیل شود، بعد از مسابقه هفته در هیچ مسابقه‌ای تکرار نشد.
کد خبر: ۳۵۸۱۸۰

با این که بعد از این برنامه کم‌کم برنامه‌سازان به فکر افتادند که با ساخت مسابقه‌هایی جدید با ساختاری غیرتکراری و با ایجاد جذابیت‌های بصری، مخاطبان مسابقات را دوباره به خود جذب کنند، اما هیچ برنامه‌ای به اندازه مسابقه هفته نتوانست یک موج سراسری ایجاد کند.

برنامه‌سازان به این فکر هم افتادند تا از مجریان توانمندی که در زمینه ارتباط با مخاطب، شهرت و حتی طنز صاحب صلاحیت بودند استفاده کنند. خیلی از برنامه‌هایی که ساخته شد هم توانست تا مدت‌ها مردم را مشغول کند، اما انگار اجرای ساده اما مقتدرانه منوچهر نوذری چیزی نبود که این برنامه‌ها بتواند جایش را پر کند. دلیل موفقیت مسابقه هفته در حضور منوچهر نوذری بود که به دلیل سال‌ها فعالیت در برنامه‌های مختلف رادیو و تلویزیون راه ارتباط با مخاطب را خیلی روشن و واضح دریافته بود.

حالا بعد از سال‌ها سری جدیدی از مسابقه هفته با عنوان «از کی بپرسم؟» در حال پخش است. از کی بپرسم؟ از نظر ساختاری همان مسابقه هفته است. یعنی قوانین حاکم بر مسابقه تغییری نکرده‌اند و تنها تغییری که در اولین نگاه به چشم می‌خورد، دکور برنامه است. تلاش شده دکور این برنامه کمی به زمان حال نزدیک‌تر شود و از حالت قدیمی مسابقه هفته کمی فاصله بگیرد.

البته این تغییر فقط در ساختار بصری ایجاد شده و در کلیات برنامه از نظر چیدمان، ایستادن مجری و قرار گرفتن شرکت‌کنندگان تغییری ایجاد نشده است. شاید با این تفکر که خیلی از برنامه‌های قدیمی تلویزیون دیگر ممکن است برای بیننده دارای جذابیت نباشد، سازندگان این برنامه را واداشته تا این تغییرات را در از کی بپرسم؟ ایجاد کنند، اما مهم‌ترین نکته این است که این برنامه فرزند خلف همان مسابقه هفته است که در عین پایبندی به سنت‌ها، فقط کمی مدرن شده است. گواه این امر هم حضور ایرج نوذری به عنوان مجری برنامه است که تلاش می‌کند یاد پدر را زنده نگه دارد. اجرای ایرج نوذری از نظر تسلط و حفظ خونسردی بسیار نزدیک به منوچهر نوذری است. شاید اگر قرار نبود که ایرج نوذری یاد پدر را زنده نگه دارد، شیوه اجرای او فرق داشت ولی حالا و در این مسابقه، میزان دقت و علاقه ایرج نوذری به اجرای پدر را کاملا می‌توان احساس کرد.

البته باید به این نکته توجه داشت که در مسابقه هفته بیشتر سوالاتی که مطرح می‌شد به گونه‌ای بود که بتواند علاوه بر جنبه مسابقه و برد و باخت، چیزی هم به اطلاعات عمومی مردم بیفزاید، اما سوالات در از کی بپرسم؟ معمولا بسیار سخت و تخصصی هستند و به نظر می‌رسد شرکت‌کنندگان یا باید از سطح معلومات بسیار بالایی برخوردار باشند یا بخت و اقبال باید با آنها خیلی یار باشد تا بتوانند چند تا از این سوالات را شانسی جواب بدهند. اجرای ایرج نوذری گرم و خودمانی است، گرچه آن حس شوخ‌طبعی بداهه زنده‌یاد منوچهر نوذری تکرارشدنی نیست و نباید توقع داشت که همه ریزه‌کاری‌های اجرای او در اجرای پسرش وجود داشته باشد.

با این شباهت‌های کلان و تفاوت‌های ریز باید منتظر ماند و دید که از کی بپرسم؟ می‌تواند موفقیتی نزدیک به مسابقه هفته را کسب کند یا نه. نتیجه این مسابقه، یعنی مسابقه بین مسابقه هفته و از کی بپرسم؟ می‌تواند پاسخی به این سوال کلی باشد که آیا فرمول‌هایی که زمانی باعث موفقیت یک برنامه می‌شدند، هنوز هم می‌توانند تضمینی برای موفقیت برنامه‌ای باشند که از همان فرمول‌ها استفاده می‌کند؟ باید منتظر ماند و دید...

شروینه شجری‌کهن / جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها