داخل محدوده

امان از این دود

حالا چند سالی هست که همه‌جا صحبت از جمع‌آوری قلیان از اماکن عمومی است، اما این اتفاق تا به حال رخ نداده و انگار قرار هم نیست که رخ دهد. این روز‌ها هم در همه قهوه‌خانه‌ها قلیان وجود دارد و هم در پارک‌ها اکثر خانواده‌هایی که به پارک می‌آیند همراه خودشان یک قلیان می‌آورند تا شب‌نشینی‌شان در هوای آزاد همراه با دود تنباکو‌هایی شود که بوی میوه‌های مختلف را می‌دهد.
کد خبر: ۳۴۵۸۷۶

جالب اینجاست که طرح جمع‌آوری قلیان‌ها از اماکن عمومی، در قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات مورد تاکید قرار گرفته، اما هنوز اجرایی نشده است.

البته این‌طور که گفته می‌شود، خود قلیان هم چندان بی ضرر نیست. بررسی‌ها و تحقیقات علمی نشان می‌دهد که مضرات و آسیب‌های قلیان به مراتب مخرب‌تر از مصرف سیگار است.

دکتر محمدرضا نوروزی، عضو کمیته عملی سمینار سرطان کلیه در این باره به مهر گفت: پیش زمینه ابتلا به سرطان کلیه مصرف تنباکو، ‌دخانیات و قلیان است.

دکتر رویا دستجردی، کارشناس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل و مبارزه ملی با دخانیات هم می‌گوید: یک وعده مصرف قلیان معادل مصرف 80 تا 100 نخ سیگار است.

با همه این حرف‌ها اما هنوز هم خانواده‌های ایرانی خیلی راحت با قلیان کشیدن کنار می‌‌آیند و اصلا به این فکر نمی‌کنند که دخانیات، دخانیات است؛ چه سیگار باشد و چه قلیان.

البته می‌توانید به همه اینها مشکلات بهداشتی قلیان را هم اضافه کنید. چون معمولا چند نفر به صورت مشترک از یک قلیان استفاده می‌کنند و این وسیله می‌تواند خود به خود بسیاری از بیماری‌های واگیردار را به افراد دیگر انتقال دهد.

این مسائل البته باعث نشده قلیان از چشم‌ها بیفتد. حالا ما چرا سراغ این سوژه رفتیم، خودمان هم نمی‌دانیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها