در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
رادیو گفت و گو : حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب در آغاز بهار و در اولین روز سال نو در اجتماع عظیم زائران و مجاوران حرم مطهر ثامن الحجج حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) با تشریح زمینه ها و همه عرصه های مختلف تحقق شعار سال جدید ، یعنی همت مضاعف و کار مضاعف به تدوین عوامل و ضروریات پیشرفت و عدالت پرداختند.آقای علوی تحلیل حضرتعالی از بیانات رهبر معظم انقلاب در آغاز سال جدید چیست؟
علوی: همان طوری که سالهای گذشته نامگذاری مقام معظم رهبری در مورد سالها را خالی از حکمت ندیدیم و همواره نامگذاریشان ناشی از یک حکمت های خاصی بود که بستگی به شرایط کشورمان داشت ، نامگذاری امسال به همت مضاعف و کار مضاعف از سوی مقام معظم رهبری نشان دهنده نیاز و ضرورت کشور و جامعه ما به این واقعیت است. چرا که ما خواه ناخواه سال گذشته،،سال پایان یک دوره دولت اجرایی بود ، یعنی دولت نهم و آغاز دولت دهم و این طبیعی است که در پایان کار یک دولت و آغاز کار یک دولت تا شکل گیری دولت،خواه ناخواه کارها آن انسجام و آن شتاب و آن حرکتی را که باید داشته باشد را ممکن است نداشته باشد و در نتیجه فرصتهایی ازدست برود .
همچنین شرایطی که بعد از انتخابات پیش آمد ، یک سلسله فرصت ها را بالاخره از دست ما گرفت و بخشی از نیروها و فکر و انرژی و برنامه ریزی مسئولین و دست اندرکاران را متوجه مسائل امنیتی کرد. این نشان می دهد که یک فرصتهایی از دست رفته و در جهت سازندگی کشور و برای پیشرفت امور باید این فرصت ها بازیابی شود و این بازیابی فرصتها ، جز با یک همت مضاعف و کار مضاعف امکان پذیر نیست. ما نامگذاری مقام معظم رهبری را به عنوان یک اشاره ای به نیازها و ضرورتها باید تلقی کنیم و صرفاً زینت و زیور تابلوها و بیلبردها و یک سلسله کاغذهای نامه ها و سربرگ ها نباید شود بلکه باید به عنوان یک اساس و به عنوان یک پایه و شالوده ای برای حتی فکر کردن ما باشد. یعنی ما حتی در عالم تفکر برای حل مشکلات جامعه و پیشبرد مسائل کشور ، بایستی فکر بیشتری کنیم،عقلانیت بیشتری را به کار بگیریم و در جهت اجرای آنها انرژی بیشتری را به کار بگیریم که ان شاالله بتوانیم فرصتهای از دست رفته را بازیابی کنیم.
با توجه به اینکه به هر حال به سمت چشم انداز 20 ساله کشور در حرکتیم و کشور ما در سال 1404 باید به آن اهداف پیش بینی شده برنامه 20 ساله و در چشم انداز 20 ساله باید برسد. ما اگر چنانچه فرصتها را از دست بدهیم و آنها را جبران نکنیم و همت و تلاش مضاعفی را به کار نگیریم ، عملاً تحقق آن چشم اندازها و دستیابی به آن آرمانها چیز ممکنی نخواهد بود. این است که مقام معظم رهبری با در نظر گرفتن چشم انداز 20 ساله و فرصتی که ما تا چشم انداز در پیش داریم این نحوه حرکت کنونی و سال گذشته را کافی نمی بینند و نیاز به این می بینند که باید فکر بیشتر،کار بیشتر،تلاش بیشتر صورت بگیرد. و ان شاالله بتوانیم به آن چشم اندازها برسیم.
رادیو گفت وگو: آقای محمدتقی رهبر نظر شما در این خصوص چیست:
تعبیر من این است که اعلام این سال به عنوان سال همت مضاعف و کار مضاعف یک سیاست راهبردی برای نظام است . سیاست راهبردی ما این است که ما در جهت ارتقاء کشور از بعد علمی،اخلاقی، آقتصادی ، چشم اندازی را در پیش داریم که برادر عزیزمان هم می فرمودند که ما در سال 1404 می خواهیم در سطح عالی در خاورمیانه باشیم و این استعداد در کشور ما وجود دارد.
کما اینکه ما در این سال ها بحمدالله در ابعاد مختلف علمی و ارتقاء سطح علمی کشور،موفقیتهای بزرگی داشتیم.دانشمندان ما،محققین ما و مسئولین ما همه تلاش کردند. فرمایش آقا این است که ما نباید به این مقدار قانع باشیم. همت مضاعف ؛ یعنی همت را بالا ببریم. همانطور که خودشان هم فرمودند در حقیقت بالا بردن همت ، ارتقای همت و کار بیشتر کردن و اگر ما به این مقدار قانع شویم،اینجا درجا می زنیم.
ما باید همچنان افق چشم انداز را مد نظر داشته باشیم،این سال دومین سال دهه پیشرفت و عدالت است. ما برای پیشرفت بیشتر باید تلاش کنیم . و این هم همت می طلبد هم تلاش مضاعف می طلبد. و یک نکته ای که می خواهم عرض کنم،در حقیقت ما به آنچه شعار می دهیم بیشتر عمل کنیم.
سال قبل را مقام معظم رهبری،سال اصلاح الگوی مصرف معرفی فرمودند. امسال هم یک اشاره داشتند به این موضع که به نظر من آن طوری که انتظار مقام معظم رهبری بود عملی نشد. به این معنا که در آینده هم باید تلاش بیشتر کنیم،همت بیشتری داشته باشیم. بیشتر از آنچه می گوییم عمل کنیم ، در جهت عدالت،پیشرفت عدالتی که ما الان در دهه چهارم انقلاب قرار داریم،واقعاً عدالت اجتماعی را در سطوح مختلف کشور بوجود بیاورم.
دولت ما،مجلس ما،مسئولین ما،در تدوین قوانین در اجرای قوانین در جهت خدمت کردن به مستضعفین جامعه،ارتقای سطح صنعت، ارتقای کشاورزی ،الان مشکلاتی داریم تلاش بیشتری کنیم.
رادیو گفت و گو: پس از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی رسانه های مختلف خارجی ، اظهار نظرهای متعددی در این رابطه داشتند. که در این اظهار نظرها به بخشی از سخنان ایشان درباره امریکا هم اشاره داشتند. نظر شما درباره این بخش از سخنان مقام معظم رهبری چیست؟
حجت الاسلام محمد تقی رهبر: به نظر من در بحث همت مضاعف و کار مضاعف بیش از این ما نیاز به گفت و گو نداریم.ما باید باز به سمت عمل پیش برویم. در مورد برخی مسائلی مثل سیاستهای امریکا ، باید بگویم آمریکا نمی خواهد با کشوری تعامل عادلانه ای داشته باشند و بنابراین چهره این دولت و آن دولت برای ما هیچ فرقی نمی کند و در همین مدتی که ما دولت جدید دموکراتها را می بینیم سرکار آمدند،می بینیم که از تغییر هیچ خبری نیست حتی موضع گیریهای امریکا در سال گذشته در قضیه انتخابات واقعاً برای اینها رسوا کننده و سند محکومیت بود،دخالت در امور کشور ، تحریک کردن ضد انقلاب.
مفاد بیان آقا این است که ما مسئولین نظام فریب این تظاهرات دولت جدید را نخورند که این دست فولادی است که در دستکش مخملی رفته همانطوری که بارها تعبیر فرمودند. هر کشوری که با ما تعامل منطقی داشته باشد با او خواهیم داشت،ما با سیاستهایی که این دولت و دولت قبلی و اصولاً سیاستهایی که حاکمیت صهیونیستی دارد آن را اداره می کند ، ما نباید فریب آن را بخوریم.
وقتی چنان محکم و استوار در مقابل توطئه ها بایستیم ، برای ارتقای کشور تلاش کنیم ، دست مخملی که داخلش دست چدنی است ما را فریب ندهد.
البته یک جمله دیگر هم عرض کنم که حالا مطالب آقا را تماماً دیده باشیم. سال گذشته را آقا سال ملت و درخشیدن ملت اعلام فرمودند و چقدر جالب بود ، واقعاً ملت بزرگ ایران که همیشه نظام و همه ما مدیون این ملت هستیم ، واقعاً درخشیدند ، واقعاً حضور آگاهانه داشتند ، واقعاً با بصیرت به عرصه آمدند ، واقعاً توطئه ها را خنثی کردند و اینها عبرت شود هم برای بیگانگان هم برای کسانی که تحت تأثیر پاره ای از القاعات دشمن قرار دارند. در حقیقت باید بگوییم پیشتاز حرکتها ملت بزرگ ما هستند.
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
گزارش «جامجم» درباره دستاوردهای زبان فارسی در گفتوگو با برخی از چهرههای ادب معاصر
معاون وزیر بهداشت: