لشکرکشی دیپلماتیک به افغانستان

افغانستان در هشتمین سالگرد اشغالش از یک سو با بحران‌های شدید امنیتی مواجه است و از سوی دیگر اشغالگران برای توجیه تحرکات گذشته و آینده خود فعالیتهای بسیاری انجام می دهند.
کد خبر: ۲۹۹۸۲۰

نکته قابل توجه در تحولات افغانستان تحرکات دیپلماتیک مقامات سیاسی و نظامی کشورهای غربی است که در ابعاد گسترده‌ای اجرا شده است. سفر رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا، دیدار براون نخست وزیر و نیز وزیر دفاع انگلیس و در نهایت سفر وزیر دفاع آلمان به افغانستان را می‌توان نشانه‌ای بر تشدید تحرکات اشغالگران در عرصه افغانستان دانست. در بررسی دلایل واهداف این رویکرد که با سفر احتمالی پترائوس و برخی مقامات ارشد نظامی آمریکا به افغانستان تکمیل خواهد شد می‌توان به چند اصل توجه کرد.

1- آمریکا و متحدان آن در ناتو درحالی به افزایش دهها هزار نیرو در افغانستان مبادرت ورزیدند که از یک سو درون ارتش اشغالگر به دلیل 8 سال جنگ بدون دستاورد چالشهای بسیاری به وجود آمده به گونه‌ای که بحران روانی و روحی و تشدید اختلاف میان آنها را به همراه داشته است. از سوی دیگر مردم و دولت افغانستان نیز چندان رضایتی از اشغالگران نداشته و به تشدید مخالفت با آن می‌پردازند. با توجه به پیامدهای این مسائل می‌توان گفت سران نظامی و سیاسی اشغالگران با سفر به افغانستان برای مقابله با این مساله فعالیت می‌کنند.

قاسم  غفوری
2- اشغالگران به ویژه آلمان، آمریکا و انگلیس با رسوایی کشتار غیرنظامیان از جمله در حادثه قندوز که بیش از 140 قربانی داشته، می‌باشند. با توجه به پیامدهای منفی جهانی این رسوایی، آنها با حضور در منطقه سعی در سرپوش نهادن بر این امر را دارند. این اقدام به ویژه از سوی آلمان که به عنوان مجری طرح از سوی افکار عمومی شناخته می‌شود صورت می‌گیرد.

3- برخی ناظران سیاسی تاکید دارند که در آستانه تشکیل دولت جدید کرزای رئیس جمهور افغانستان، اشغالگران با حضور در این کشور برای دخالت در چینش کابینه تلاش می‌کنند چنانکه در زمان برگزاری انتخابات این طرح را اجرایی کردند.

 4- بر اساس استراتژی جدید اشغالگران انجام عملیاتهای گسترده جدید در سراسر افغانستان در دستور کار قرار گرفته است. ایجاد شرایط لازم برای اجرایی ساختن این طرح از اهداف رایزنی‌ها در افغانستان است.

5- نکته اساسی آنکه سران انگلیس، آلمان و آمریکا و بسیاری از کشورهای اشغالگر در عرصه داخلی با چالشهای بسیاری مواجه هستند که محوریت آن را اعتراض‌های مردم به جنگ افغانستان تشکیل می‌دهد. پاسخگویی به اعتراض‌های مردمی و بیان توجه به وضعیت نظامیان را از دیگر اهداف این لشکرکشی دیپلماتیک می‌توان دانست. به هر تقدیر رایزنی‌های انجام شده نشانگر هراس اشغالگران از ادامه ناکامی در افغانستان است که تلاش دارند با این اقدامات به مقابله با آن بپردازند.

قاسم غفوری

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها