صالحی اعلام کرد:

سایت‌های غنی‌سازی جدید در دل کوه

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد : 5 سایت را بنا به دستور رئیس جمهور تعیین کردیم و از این به بعد سایت های غنی سازی ما سایت های روبازی نخواهند بود بلکه در دل کوه ساخته می شوند.
کد خبر: ۲۹۷۱۱۸

علی اکبر صالحی روز یکشنبه در حاشیه نشست هیئت دولت در مصاحبه با واحد مرکزی خبر افزود : هر کدام از این سایت ها توانایی تامین سوخت یک نیروگاه به اندازه نیروگاه بوشهر را خواهد داشت.

معاون رئیس جمهور گفت: 5 سایت دیگر را هم در صدد شناسایی هستیم که در اکناف و اطراف ایران پخش بوده و در یک جا جمع نخواهند بود و در دل کوه ساخته می شوند.

صالحی خاطر نشان کرد : این سایت ها طوری ساخته خواهند شد که از هر نوع حمله ای، ایمن باشند و پدافند غیرعامل را بعنوان عامل اصلی در تاسیس این سایت ها در نظر خواهیم گرفت.

وی گفت: خوشبختانه آن 5 سایتی را که رئیس جمهور دستور داده ، مقدمات آنها فراهم شده است و شناسایی شده اند و همانطور که رو به جلو می رویم به اقتضای زمان و مکان برای ملت عزیز و بزرگوار ایران در این خصوص اطلاع رسانی خواهیم کرد.

وی تصریح کرد : ایران اعتمادسازی کرد اما متاسفیم چنین پاسخی از 1+5 دریافت کرد.

صالحی گفت : مصوبه ای که اخیرا تصویب شد مصوبه آژانس نبوده بلکه آلمان پیشنهادکرده است و در حقیقت کشورهای 1+5 مصوب این پیشنهاد هستند.

وی افزود : بنا داشتیم در ارتباط با تامین سوخت رآکتورهای هسته ای ، بخشی از سوخت را از خارج هم وارد کنیم و خودمان تامین کننده سوخت هسته ای رآکتورهایمان باشیم.

معاون رئیس جمهور گفت : همانطورکه ملت بزرگوار ایران می دانند مجلس شورای اسلامی به دولت تکلیف کرده است 20 هزار مگاوات نیروگاه هسته ای درافق 10 تا 15 ساله تاسیس کند.

وی اظهار داشت : در برنامه پنجم، بنا داریم تا 5 هزار مگاوات نیروگاه هسته ای قرارداد ببندیم و برای هر یکهزار مگاوات از این نیروگاه به یک سایت به اندازه سایت نطنز احتیاج داریم.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت : بنا نداشتم که تعداد زیادی سایت همانند سایت نطنز داشته باشیم و بسازیم اما گویا غرب نمی خواهد که پیام صلح امیز ایران را درک کند و این رفتاری که از خودش نشان داد رفتاری بود که سبب شد دولت امروز مصوبه ای را بگذراند که ما 10 سایت همانند سایت نطنز داشته باشیم.

وی افزود : با این کار از این به بعد با اطمینان خاطر بیشتری نسبت به تامین سوخت هسته ای رآکتورهایی که در آینده خواهیم ساخت جلو می رویم ، چون هر رآکتوری زمان زیادی می طلبد که ساخته شود و برای ساخت این سایت ها هم باید پیش بینی های لازم را بکنیم و وقتی نیروگاه ساخته شد آمادگی تامین سوخت آن را هم داشته باشیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: احساس می کنم که این خصلت ها و خوی استعمارگری غرب هنوز ته مانده اش وجود دارد و آنها فکر نمی کنند که با یک ملت بزرگ و یک کشور مستقل رو به رو هستند.

وی افزود: ایران نهایت شفاف سازی و اعتمادسازی را نشان داده است، بازدید بازرسان آژانس گواه بر این امر است و حتی بازدیدهای سرزده داریم.

صالحی گفت: ما نمی دانیم که غرب چگونه و با چه معیارهایی از مسائل پادمانی کشورمان ارزیابی می کند؟

وی اظهار داشت: ایران عضو NPT است، بازرسان اژانس همواره از تاسیسات ما بازدید می کنند، همه تاسیسات هسته ای ما زیر نظارت آژانس است، مواد هسته ای ما زیر نظر آژانس حسابرسی می شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد :‌ بارها اعلام کرده ایم و مقام معظم رهبری هم بارها اعلام فرموده اند که ما به دنبال سلاح هسته ای نیستیم، آن را تحریم کردند و حرام است.

وی گفت : ‌اما نمی دانیم با چه زبانی باید با خصم صحبت کرد ؟

صالحی افزود : اما این خصم بداند که افکار عمومی جهان و وجدان عمومی جهان آگاه است بر اینکه معیارهایی که آنها به کار می بندند معیارهای دوگانه فرسوده ای است که دیگر نمی تواند راه به دل مردم و افکار مردم باز بکند.

معاون رئیس جمهور گفت : کشوری خارج از NPT است و بمب هم ساخته است اما تعجب می کنم ایران که بمب را تحریم کرده است و آژانس هم بازرسی می کند و اینگونه با کشورمان رفتار می شود.

صالحی تاکید کرد : پاسخی که دولت جمهوری اسلامی ایران امشب با این مصوبه داد پاسخ محکمی است مبنی بر اینکه این ملت ایستاده است و لحظه ای از حق خودش عدول نخواهد کرد.

وی گفت:‌ البته باز هم تکرار می کنیم ما به همان میزان که از حق و حقوق خود دفاع می کنیم به همان میزان هم نسبت به تعهدات بین المللی خودمان پایبند هستیم و امیدواریم که غرب این پیام را خوب درک بکند.

صالحی خاطرنشان کرد: از آژانس بین المللی انرژی اتمی خواستیم اورانیوم ( با غنای 20 درصد) سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران را تامین کند و آنهایی که صاحب تخصص هستند می دانند که چقدر پیام در همین خواست ما از اژانس مستتر است و نشان دهنده شفاف سازی ماست و الا ما توانایی تولید این سوخت را داریم و در روز چهارشنبه موضوع سوخت در دولت مطرح خواهد شد.

صالحی گفت: ‌امیدواریم که خصم بداند و دولت های غربی بدانندکه ما هیچ قدمی به عقب بر نخواهیم داشت و البته باز تاکید می کنیم که نسبت به تعهدات بین المللی خودمان و نسبت به NPT پایبند هستیم اما از حقوق حقه خود نیز دفاع می کنیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها