روزها در قاب

روز مولانا

8 مهرماه: امروز روز بزرگداشت مولانا جلال‌الدین رومی است. شاعری که اگرچه طی سال‌های گذشته کشوری چون ترکیه در معرفی و ثبت کردن نام او به عنوان یکی از مفاخر ملی‌اش تحرکات زیادی داشته و کارهای زیادی کرده، اما با این حال شاعر و عارفی ایرانی است که حالا تمام جهان در برابر دریای معنی کلمات وحی‌گونه‌اش سر تعظیم فرود آورده است. داستان زندگی مولانا را خیلی‌ها می‌دانند. این که او پسر بهاءالدین ولد یکی از بزرگ‌ترین علمای عصر بوده و در کودکی با عطار ملاقات داشته است. این که خانواده‌اش از ترس حمله مغول راهی غربت می‌شوند و در قونیه سکنی می‌گزینند و این که او درست در اوج شهرت علمی و فقهی‌اش با شمس تبریزی برخورد می‌کند تا شمس او را ویران کند و مولانایی دیگرگونه بسازد. مولانایی که قرن‌هاست از نفیرش مرد و زن می‌نالند و با این که هر کسی از ظن خود یارش می‌شود باز او یکه و یگانه است. امروز روز بزرگداشت شاعری است که مسوولان فرهنگی کشور ما شاید بیشتر از هر کس دیگری در معرفی او به عنوان یک شاعر ایرانی همت کنند. چراکه او نه‌تنها مایه فخر ایران که مایه فخر بشریت است.
کد خبر: ۲۸۴۱۲۲

درگذشت ارسطو

9 مهرماه: امروز روز درگذشت ارسطو است. فیلسوف و متفکر یونان باستان که یکی از تاثیرگذارترین فلاسفه در دوران کلاسیک بوده است. ارسطو در 384 ق.م در شهر یونانی چشم به جهان گشود، اما هنوز بسیار کوچک بود که پدر و مادرش هر دو درگذشتند و بنابراین، بعید است که او از این آموزش بهره‌مند شده باشد.

ارسطو در 17 سالگی به آتن رفت و وارد آکادمیای افلاطون شد و تا هنگام مرگ وی در 348 ق.م همچنان شاگرد و همکار او بود و آنجا ماند. پس از مرگ افلاطون‌، ارسطو از آتن رفت. 3 سال آنجا عضو محفل کوچکی از متفکران بود. در 349 ق.م ارسطو به دعوت فیلیپ مقدونی به پلا پایتخت آن سرزمین رفت و مربی فرزند او، اسکندر کبیر شد که پسری 13 ساله بود. پس از پایان دوره تربیت اسکندر، ارسطو به استاگیرا بازگشت و چند سال آنجا بود و سپس باز به آتن رفت و به تعلیم فلسفه پرداخت. او بعد از مرگ افلاطون از آتن رفت و در موطن خویشاوندان مادری‌اش، به علت بیماری در‌گذشت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها