انیمیشن ایرانی

به‌کارگیری صحیح ابزاری و نیز روند رو به رشد آن، موضوع مهمی است که خواه‌ناخواه توجه تمامی دست‌اندرکاران حوزه تولید انیمیشن در کشور را به خود جلب کرده است. قابلیت‌هایی که می‌تواند هم نیازهای رسانه ملی و هم کشور را در زمینه انیمیشن برآورده سازد و هم مسیر را به سمت بازار منطقه‌ای یا جهانی سوق دهد.
کد خبر: ۲۸۳۳۸۵

رسانه ملی که یکی از ارکان مهم و پایه‌ای برای تخصص و هنر انیمیشن است، در حال حاضر عمده‌ترین حجم استفاده از انیمیشن را تامین می‌کند.

شبکه دوم سیما که بخش عمده‌ای از زمان خود را به شبکه کودک و نوجوان اختصاص داده، مسوولیت بیشترین ساعت تولید برنامه را در حال حاضر برای نسل نوپا و پویای کشور در دستور کار خود قرار داده است که انصافا امری حیاتی است و با توجه به روند کیفیتی که قطعا مورد نظر مدیران مسوول و تصمیم‌گیران برنامه‌ها می‌باشد، نیازمند تلاش بیشتر خواهد بود.

برنامه‌های کودک و نوجوان بخش ویژه‌ای به نام انیمیشن دارد که به دلایل مختلف همواره مورد توجه بوده کما این‌که این موضوع در سایر کشورها نیز به همین منوال می‌باشد و کانال‌های مختلف ماهواره‌ای با عناوین مختلف برای خردسال، کودک و نوجوان و با تفکیک‌بندی‌های مناسب نسبت به پخش برنامه‌های انیمیشن برای این گروه‌های سنی اقدام می‌نمایند و موضوعات مختلف نیز ارائه می‌شود.

نقش انیمیشن به عنوان هنر، صنعت یا هر چیز دیگری که هیچ کدام غلط نیستند نقشی بسیار تاثیرگذار و غیرقابل حذف است.

رسیدن فقط یک کانال تلویزیونی به پخش حداقل 8 تا 12 ساعت برنامه مختلف کودک (زنده، عروسکی، انیمیشن و...) به صورت روزانه کار جدی و برنامه‌ریزی شده است، ولی شدنی است زیرا سال‌هاست این حجم و حتی بیشتر از این را روی سایر آنتن‌های کشورهای دیگر شاهد هستیم.

اگر فقط 40 تا 50 درصد این حجم را انیمیشن به خود اختصاص دهد ما روزانه نیاز به میانگین 300 دقیقه (5 ساعت) برنامه انیمیشنی داریم و هر چقدر بتوانیم بازار تولید داخل را به این میزان ساعت نزدیک کنیم، موفق‌تر بوده‌ایم.

یعنی اگر بتوانیم از میزان 5 ساعت نیاز انیمیشن روزانه تنها 3 ساعت آن را به تولید انیمیشن داخلی اختصاص دهیم، سالانه 1100 ساعت برنامه باید تولید کنیم یا به عبارت دیگر باید 66 هزار دقیقه انیمیشن ایرانی داشته باشیم.

این مقدار تولید نیازمند چندین شرکت و تشکیلات منسجم بزرگ است که بتوانند با سازماندهی مناسب نسبت به تامین این حجم اقدام نمایند.

میسر شدن این موضوع مهم، یعنی رسیدن بازار تولید انیمیشن داخلی به حجم 1100 ساعت، مستلزم حمایت‌های مختلفی بدین شرح است:

1 - حمایت‌های بیدریغ برای تاسیس شرکت‌های تولیدی

2 - تسهیلات بانکی

3 ‌ - پیش خرید محصولات، توسط سازمان‌های مصرف‌کننده این محصول، ازجمله رسانه ملی.

4 - داشتن امتیازات فروش محصول به گونه‌های ویدئو رسانه و... .

اما درخصوص بازار عرضه و تقاضای موجود انیمیشن و رسانه ملی لازم است قدری توضیح داده شود که صرفا به زمان کنونی موضوع پرداخته می‌شود.

از زمانی که رسانه ملی تامین انیمیشن داخلی خود را به اداره کل پویانمایی شبکه دو واگذار کرد انیمیشن سر و سامان بهتری پیدا کرد و روند و میزان تولید بهبود یافت.

در کنار افزایش کمیت و کیفیت تولید، رسیدن به محتوای مناسب و ارزشمند که در واقع میوه این درخت محسوب می‌شود نیز مهم است که بایستی مورد توجه مسوولان تولید انیمیشن در ایران باشد.

در حال حاضر به طور مشخص کشور ما دارای نیروهای تحصیلکرده و آموزش دیده در حوزه انیمیشن در مقاطع مختلف می‌باشد ولی با یک تحقیق میدانی مشاهده می‌شود، به دلایل مختلف پس از فارغ‌التحصیلی این افراد که هزینه‌های زیادی هم برای آموزش پرداخت کرده‌اند معدود نفراتی وارد حوزه تولید حرفه‌ای یا مدیریت انیمیشن می‌شوند! علل مختلف با درصدهای متفاوتی وجود دارد ولی یکی از عمده‌ترین دلایل عدم حضور این نیروهای متخصص، نبودن تعادل درست بین زمان صرف شده برای کار و دریافت دستمزد است. از این رو بیشتر این فارغ‌التحصیلان وارد زمینه‌های گرافیک، فیلم زنده و... می‌شوند.

شهاب کسرایی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها