گفتگو با جعفر دهقان بازیگر سریال مسافر زمان

سفر طنزآمیز اشکبوس در تاریخ

جعفر دهقان را خیلی‌ها به واسطه حضورش در کارهای دفاع مقدس می‌شناسند. اما چند وقتی است که او تغییر مسیر داده و در کارهای تاریخی تلویزیون ظاهر می‌شود؛ کارهایی مانند یوسف پیامبر(ع) و مسافر زمان 2. او می‌گوید: دوست ندارم نقش‌هایم شبیه هم شوند و مهر کلیشه شدن را به من بزنند. برای کشف دغدغه‌های او در خصوص حرفه‌اش و به انگیزه حضورش در سریال مسافر زمان و نقش اشکبوس با او گفتگویی داشتیم که خواندنش خالی از لطف نیست.
کد خبر: ۲۷۱۸۹۲

اخیرا در کارهای تاریخی بیشتر حضور دارید، ویژگی این نوع کارها از نظر شما چیست؟

کارهای تاریخی ویژگی‌های زیادی دارد، چرا که سفری است به سوی گذشته اما به نظر من مهم‌ترین رکن یک اثر تاریخی این است که بازیگر بتواند مشقت یک کار چند ساله را تحمل کند و این که باید تحلیل دقیق و درستی روی نقش داشته باشد تا آن نقش باورپذیر شود و باید تلاش کند راکورد حس نقش را در طول انجام بازی‌اش حفظ کند. به هر حال کارهای تاریخی جزو آثار ماندگار هستند و تا مدت‌ها در ذهن مردم باقی می‌مانند و از این نظر سختی‌های خاص خودش را هم دارد و علاقه من نسبت به روایت این گونه کارها و قصه‌ها باعث می‌شود تا به راحتی در آنها ظاهر شوم.

طی این چند سال که مسوولان تلویزیون توجه ویژه‌ای به ساخت این گونه آثار نشان داده‌اند، کیفیت این آثار را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

به نظر من در حال حاضر کیفیت آثار تاریخی بسیار خوب است و به نوعی می‌توان گفت که کلید ساخت آثار تاریخی از سریال امام علی(ع) زده شد و تا به حال هم کارهای تاریخی خوبی ساخته و پخش شده است مانند سریال یوسف پیامبر(ع) که با 97 درصد مخاطب یکی از پرمخاطب‌ترین آثار تلویزیونی بود. البته گاهی ممکن است در کیفیت این نوع کارها ضعف‌هایی هم دیده شود. اما در نهایت آثاری هستند که در میان مردم جای خود را باز می‌کنند و تاثیرگذاری خود را دارند.

مسعود نوابی را به عنوان یک کارگردان در سریال مسافر زمان 2 چگونه یافتید؟

مسافر زمان اولین تجربه تلویزیونی من با آقای نوابی بود و نقشم رگه‌هایی از طنز داشت و با کمک آقای نوابی توانستم به تحلیل درستی از نقش برسم. به هر حال کار در این مجموعه و با توجه به حضور آقای نوابی بسیار برایم شیرین بود. مسعود نوابی از کارگردان‌های کاربلد و خوش‌فکر است و کار کردن با ایشان برایم تجربه دلنشینی بود.

آقای دهقان فکر می‌کنید ادغام دو زمان متفاوت از تاریخ چقدر به جذابیت کار کمک کرد؟

قصد ما به گونه‌ای سفر به دوران گذشته بود و همین مساله به خودی خود برای مخاطب جذاب بود و عوامل دیگری مانند گریم، لباس‌ها، ‌فضاسازی و ... به شیرین‌تر شدن کار کمک بیشتری کرده بود، ضمن این که معتقدم در این کار همه بازیگران به خوبی از عهده نقش‌شان برآمده بودند.

چه مدت درگیر بازی در سریال مسافر زمان بودید؟

به هر حال این را می‌دانید که ساخت کارهای تاریخی زمان خاص خود را می‌طلبد و از این جهت تصویربرداری مسافر زمان چیزی نزدیک به 9 ماه طول کشید و بیشترین فشار و دغدغه‌های فکری روی مسعود نوایی بود، اما ایشان به خوبی از هفت خان رستم این کار گذشتند.

فکر نمی‌کنید گریم‌تان تا حد زیادی روی صورتتان ننشسته بود؟

خیر، اتفاقا این گریم باعث شد که راحت‌تر بتوانم به نقشم نزدیک شوم و اصلا با این گریم خودم را به معنای واقعی در آن حال و هوا و آن شخصیت می‌دیدم.

از خود نقش چطور راضی بودید؟ اشکبوس را دوست داشتید؟

اشکبوس یک شخصیت تاریخی و در عین حال طنزگونه بود. یک نقش تاریخی که بر اثر گذر زمان و اتفاقاتی که در قصه رخ می‌دهد به زمان حال سفر می‌کند و از این جهت دچار دوگانگی شخصیت می‌شود.

مسافر زمان در پرونده هنری‌تان چه جایگاهی دارد؟

جایگاه قابل قبولی دارد، چون نقشم و کل کار را دوست داشتم و سعی کردم به خوبی هم آن را ایفا کنم.

ارتباطتان با آقای دهکردی، بازیگر نقش مقابلتان چطور بود؟

ایشان برای من کمک بزرگی بودند. گاهی دیالوگ‌ها را با هم تمرین می‌کردیم. به نظرم مهم‌ترین عامل موفقیت این کار بازیگران آن بودند و ارتباطی که در پشت صحنه با یکدیگر داشتند.

آیا می‌خواهید بازی در ژانر تاریخی را در تلویزیون ادامه دهید؟

ببینید، برای من ایفای نقش‌های متفاوت اهمیت دارد، این که طوری بازی کنم که نقش‌ها و فرم بازی‌هایم در هر کاری با یکدیگر متفاوت باشند. زمانی که در کارهای دفاع مقدس بازی می‌کردم اکثرا به من می‌گفتند نمی‌ترسی از این که در این گونه کارها دچار کلیشه شوی اما من نه‌تنها دچار کلیشه نشدم بلکه به یکباره تغییر مسیر هم دادم. به هر حال بازی در کارهای تاریخی نیز دوره خاص خودش را دارد.

در حال حاضر مشغول به چه کاری هستید؟

در سریال جدید کمال تبریزی با عنوان سرزمین کهن که در مرحله تصویربرداری است بازی می‌کنم.

پس قصد دارید مدتی در ژانر تاریخی حرکت کنید؟

بله. اما دوران تاریخی این کار معاصر است و از این جهت با کارهای گذشته‌ام متفاوت است. سرزمین کهن روایتگر دوران رضاشاه تاکنون است.

از نقش‌تان در این کار بگویید. البته اگر آقای تبریزی دلخور نمی‌شوند.

نقش فردی با نام ناصر قصاب را ایفا می‌کنم که یک نقش منفی است که در نهایت متحول می‌شود و از این جهت نقش راحتی برایم نبود. البته جذابیت فوق‌العاده‌ای به همراه داشت. در این کار هم برای اولین بار است که با آقای تبریزی همکاری می‌کنم که برایم بسیار جذاب است.

محبوبه ریاستی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها