لیگ زیر دیپلم‌ها

می‌گوید چرا از بازی جوانمردانه خبری نیست، چرا بازیکنان لیگ برتر از رای داور تمکین نمی‌کنند ، چرا مربیان با یکدیگر اینگونه بی‌ادبانه صحبت می‌کنند و چندین چرای دیگر.
کد خبر: ۲۶۲۵۵۶

با اعلام سازمان لیگ مشخص شد فقط یک درصد از بازیکنان شاغل در لیگ برتر، مدرک تحصیلی‌شان بالاتر از دیپلم است. به عبارتی دقیق‌تر نیم درصد از فوتبالیست‌‌های پرمدعای ما فوق دیپلم دارند و نیم درصد هم موفق به اخذ مدرک لیسانس شده‌اند که روی هم می‌شود یک درصد و باز اگر دقیق‌تر بخواهیم بگوییم، از میان 554 بازیکنی که در لیگ ‌هشتم به میدان رفتند، فقط 3 نفر فوق دیپلم داشتند و 3 نفر هم لیسانسیه بودند!

البته سطح تحصیلات مریبان لیگ برتر هم چنگی به دل نمی‌زند و این آمار در مورد آنها چیزی در حدود 5/12 درصد است. این‌که بدانیم فقط 10 مربی از 81 مربی شاغل در لیگ، مدرکی بالاتر از دیپلم دارند هم چندان مسرت بخش نیست.

در مقابل، اعداد و ارقام درشت‌تر، جلوی عبارت «زیر دیپلم‌ها» به چشم می‌خورد. جایی که 8/62 درصد بازیکنان و 57 درصد مربیان را شامل می‌شود.

تعداد آنهایی که به هر زحمتی مدرک دیپلمشان را گرفته‌اند هم خیلی زیاد نیست و برای هر 2 گروه چیزی در حدود 25 درصد است.

البته در جدولی که سازمان لیگ منتشر کرده تعداد 24 بازیکن و 2 مربی هم دیده می‌شود که جلوی نامش خورده؛ دانشجو. باید به این تعداد اندک، که فراوانی‌شان برای بازیکنان، چیزی در حدود 4 درصد و برای مربیان چیزی در حدود یک درصد می‌شود، دلگرمی داد تا خدایی نکرده درسشان را ول نکنند و به اندازه سرسوزنی هم که شده نمودار «تحصیلکرده‌های فوتبال ما را بالا ببرند.

این آمار تکان دهنده درحالی است که رابطه مستقیمی بین سطح تحصیلات و رفتارهای اخلاقی و فرهنگی در فوتبال وجود دارد.در عین حال به گفته حجت الله بهمنی، مدیر روابط عمومی سازمان لیگ، این سازمان در تلاش است با اقدامات فرهنگی مناسب رفتار بازیکنان، مربیان و اهالی فوتبال را به سطح مطلوب برساند و در این راه یکی از برنامه‌هایشان هم افزایش دادن میزان سطح سواد و تحصیلات بازیکنان و مربیان فوتبال است. حال با چه ترفندی می‌خواهند این کار را صورت دهند، باید از سازمان لیگ پرسید.

شاید یکی از راهکارهای محتمل، برگزاری کلاس‌های شبانه باشد!

رضا پورعالی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها