با محمدرضا خلعتبری ، ملی‌پوش تاثیرگذار ذوب‌آهن اصفهان:

آرام و بی‌حاشیه

عاشق آرامش است و از حاشیه‌های فوتبال فراری. این را رمز موفقیت در فوتبال می‌داند و می‌گوید: اگر بخواهی در فوتبال به جایی برسی، باید در محیطی سالم و آرام آهسته و پیوسته حرکت کنی و حالا خوشحالم ذوب آهن همان تیمی است که آرامش را برای ما فراهم کرده است.
کد خبر: ۲۴۷۹۳۷
محمدرضا خلعتبری آنقدر از تیمش رضایت دارد که با اطمینان می‌گوید تا وقتی در فوتبال ایران بازی کند هیچ تیمی را به ذوب آهن ترجیح نمی‌دهد.

هافبک مهاجم 26 ساله ذوب آهن که علاوه بر 10 بار گلزنی برای تیمش (تا پایان هفته سی و سوم)‌ سازنده گل‌های بسیاری بوده است، وقتی صحبت از قهرمان لیگ هشتم می‌شود ترجیح می‌دهد منطقی باشد، چون معتقد است در بازی فوتبال لحظه‌ها رقم زننده اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی هستند.

او می‌گوید: باید صبر کرد اما ذوب آهن لیاقت و توانایی کسب عنوان قهرمانی را دارد و رقابت پایاپایش با استقلال اتفاق نبوده است.خلعتبری اهل رامسر است.

فوتبال را از شموشک نوشهر آغاز کرده و پس از گذراندن 2 سال خدمت سربازی در ابومسلم، حالا 3 فصل پیاپی است که از بازیکنان خوب و کم فراز و نشیب ذوب‌آهن به شمار می‌رود. گفتگوی «جام‌جم» با این بازیکن پیش روی شماست.

وقتی ذوب آهن 6 امتیاز از استقلال عقب‌مانده بود، کمتر کسی فکر می‌کرد سرنوشت قهرمانی به دست ذوب‌آهن بیفتد، حالا تیم شما با یک امتیاز هم می‌تواند قهرمان شود. فکرش را می‌کردید؟

اگر بگویم نه، دروغ گفته‌ام.‌ اول فصل با اعتماد به نفسی که مربیان و کادر فنی برایمان ایجاد کردند برای کسب سهمیه لیگ قهرمانان آسیا کار را شروع کردیم، می‌دانستیم رقابت سخت است و کار آسانی نداریم اما توان و شایستگی‌ا‌ش را داشتیم، حتی در نیم فصل هم می‌توانستیم قهرمان شویم. نگاهی به عملکرد ذوب‌آهن در طول این هفته‌ها نشان می‌دهد روند روبه‌رشدی داشتیم و همیشه در میان تیم‌های بالای جدول جا گرفتیم.

با این وضعیت از کسب عنوان قهرمانی مطمئن هستید؟

قلبا مطمئن هستم قهرمان می‌شویم، چون انگیزه و توان بچه‌ها را می‌بینم اما در فوتبال باید منطقی بود. الان همه چیز در دست‌ ماست و سرنوشت قهرمان را می‌توانیم خودمان تعیین کنیم،‌ اما فوتبال قابل پیش‌بینی نیست. فصل پیش در لیگ اسپانیا با این که بارسلونا تا هفته‌های آخر جلو بود رئال قهرمان شد. هنوز هیچ چیز مشخص نیست، ما به هدفی که داشتیم یعنی کسب سهمیه لیگ قهرمانان آسیا دست پیدا کردیم، تا همین جا یعنی موفقیت اما آن را با قهرمانی باید کامل کنیم.

با نزدیک شدن به هفته پایانی حرف و حدیث‌هایی پیش آمده که فوتبال ما را آلوده می‌کند. مثلا این که ذوب آهن در هفته پایانی با یک تیم صنعتی و هم خانواده به نام فولاد بازی می‌کند، درباره این مسائل چه حرفی داری؟

تصورم این است که این بحث‌ها برای فوتبال نه‌تنها سودی ندارد، بلکه ضرر دارد. چون به هیچ عنوان به این شایعات بی‌اساس اعتقاد ندارم. چطور می‌شود تیمی مثل فولاد با آن طرفداران خونگرمش شرافت خود را زیر پا بگذارد، اصلا مگر به آن تیم چه می‌رسد و چه نفعی برایش خواهد داشت؟ باید به فوتبال سالم فکر کنیم. وقتی ما هدف خود را قهرمانی گذاشتیم، یعنی باید تمام بازی‌ها را ببریم. هفته آخر هم یکی از همان‌هاست. اگر ذوب‌آهن قهرمان شود، براساس لیاقت و شایستگی یک گروه کامل از مدیرعامل و مربی گرفته تا جمعی از بهترین بازیکنان که دور هم جمع شده‌اند، به هدفش رسیده است و نباید با این حرف‌ها تلاش ما کمرنگ جلوه داده شود.

چند فصلی است که استقلال و پرسپولیس قطب‌های بلامنازع فوتبال برای کسب عنوان قهرمانی نیستند، تیم‌های شهرستانی متحول شده‌اند، بخصوص در چند سال اخیر نمایندگان اصفهانی یک پای ثابت قهرمانی بوده‌اند، مهم‌ترین دلیل این موفقیت‌ها چیست، ضعف پرسپولیس و استقلال یا تقویت تیم‌های شهرستانی؟

البته به نظر من استقلال و پرسپولیس همیشه شرایط راحت‌تری برای کسب عنوان قهرمانی دارند، چون از 34 مسابقه بیشتر از 20 مسابقه خود را در تهران و در ورزشگاه آزادی میزبان هستند، اما رمز موفقیت تیم‌های شهرستانی مثل ذوب‌آهن نبودن حاشیه است. تیم ما اصلا حاشیه نداشته و هیچ مشکلی تمرکز بازیکنان را برهم نریخته است، حفظ کردن چنین تیمی در صدر جدول در فوتبالی که این همه حرف و حدیث دارد کار ساده‌ای نیست و به همین دلیل است که می‌گویم تیم ما استحقاق قهرمانی را دارد و در واقع حقش است که قهرمان شود.

ذوب‌آهن از نظر مقبولیت عمومی و تعداد هوادار هم تفاوتی نسبت به فصل گذشته داشته است؟

بله، صددرصد به هر حال مردم هم عملکرد تیم را می‌بینند، در اصفهان که وضعیت واقعا فرق کرده است. حتما تیم ما لیاقت داشته است که مردم 58درصد رای مثبت به قهرمانی‌اش می‌دهند. آن هم وقتی یک طرف دیگر قضیه استقلال است، استقلال تیم پرطرفداری است و این موضوع اتفاق نیست، حتما براساس شناخت مردم از فوتبال بوده است. البته خیلی‌ها این رای را به حساب شرکت پرسپولیسی‌ها در این مسابقه گذاشتند، اما اگر این طور هم باشد، برای ذوب‌آهن موفقیت است که طرفداران فوتبال به قهرمانی‌اش رای دادند. در همین بازی با ملوان ما 10 هزار تماشاگر داشتیم که واقعا تیم را تشویق می‌کردند، اینها سرمایه‌های فوتبال هستند و مطمئن باشید با قهرمانی تیم ما بر تعدادشان هم افزوده خواهد شد.

ذوب‌آهن چه قهرمان شود و چه نه، فصل آینده نماینده ایران در لیگ قهرمانآسیاست. برای این که تجربه تلخ تیم‌های دیگر برای تیم شما تکرار نشود چه باید کرد؟ ذوب‌آهن پتانسیل موفقیت در آسیا را دارد؟

فصل جدید، فصل پرفشاری برای ذوب‌آهن است، حتما برنامه‌های خاصی داریم. همراه با تقویت تیم، معتقدم ما می‌توانیم در آسیا هم موفق شویم چون ابزار آن را داریم.

وقتی کربکندی از ذوب‌آهن رفت، تعدادی از بازیکنان خوب آن زمان مثل رجب‌زاده،استرا‌‌تولات و چند تای دیگر هم جدا شدند، اما ذوب‌آهن دوباره خودش را پیدا کرد و پس از چند جابه‌جایی مثل استخدام جورجویچ و ذوالفقارنسب به ابراهیم‌زاده به عنوان بازیکن اعتماد کرد.

نقش منصور ابراهیم‌زاده را در موفقیت تیم چطور می‌بینی؟

نمی‌خواهم تعریف کنم، در حقیقت تعریف نیست واقعیت است، در توضیح موفقیت ذوب‌آهن باید اول از مدیریت آقای آذری شروع کرد، شما ببینید در فوتبالی که همه تیم‌ها به نوعی مشکل دارند ما هیچ مشکلی نداشتیم. همه چیز سرجای خودش بود، تمام حقوق‌ها و پیش‌پرداخت‌ها بموقع پرداخت شد. کادر فنی مورد حمایت کامل بود به نظر من منصور ابراهیم‌زاده یکی از3‌مربی برتر ایران است که از نظر تاکتیکی خیلی قوی است، ما فیلم تمام بازی‌ها را به معنای واقعی آنالیز می‌کردیم، نقطه قوت و ضعف هر حریف را بررسی می‌کردیم و براساس آن برای هر مسابقه برنامه خاصی داشتیم.

درخصوص بازیکنان‌چطور ، در بررسی عملکرد خودت با وجود 10 گل زده و پاس‌های گل پر تعداد کدام عوامل را موثر می‌دانی؟

در تیم، بازیکنان هماهنگی خوبی با هم دارند و این یکی از رموز موفقیت است. از حق نباید بگذریم که عیسی ‌اندو، دروازه‌بان ما بهترین دوران فوتبالی‌اش را در این فصل پشت سرگذاشت.

در خط دفاع کم‌اشتباه‌ترین و بهترین‌ها را داشتیم. خیری، محمد منصوری، فرشید طالبی کاسترو و حدادی‌فر هم که مکمل هم بودند و من هم به نوبه خودم سعی داشتم یا بازیسازی کنم یا در مواقعی که اجازه نفوذ داشتم به گل برسم. باور کنید با این همه تلاش و این پتانسیل، بی‌انصافی است که اگر ذوب‌آهن قهرمان شود و عده‌ای بگویند تیم ما حق دیگری را خورده است یا چون طرفدار کمتری دارد نباید قهرمان شود. دوران این تفکرات تمام شده است.

چند فصل است که قهرمان لیگ برتر در هفته پایانی مشخص می‌شود، دیگر نمی‌‌توان مثل گذشته از چند هفته مانده به پایان مسابقات تکلیف قهرمانی را روشن کرد، این اتفاق را تا چه حد مرتبط با پیشرفت تیم‌ها می‌دانی؟

خیلی زیاد، قبلا فوتبال ما در پرسپولیس و استقلال و نهایتا یکی، دو تیم دیگر از تهران خلاصه می‌شد اما حالا وضعیت فرق کرده است، تیم‌های شهرستانی هم خیلی خوب هزینه می‌کنند و بهتر از آن رقابت می‌کنند به همین خاطر شاهد هستیم که بازی تیم‌های بزرگ فوتبال ما تحت تاثیر بازی تیم‌هایی که پیش از این شاید حرفی برای گفتن نداشتند قرار می‌گیرد و نتایج غیرقابل انتظاری رقم می‌خورد.

در بررسی پیشرفت تیم‌های شهرستانی گاهی گفته می‌شود که ضعف پرسپولیس و استقلال و فاصله گرفتن آنها از علم روز باعث به چشم آمدن عملکرد تیم‌های دیگر می‌شود با این نظر موافق هستی؟

پیشرفت در فوتبال را مشروط به بازی در یک تیم آرام و بی‌حاشیه می‌دانم به همین سبب هم در ذوب‌آهن راحت هستم و تا زمانی‌که در ایران بازی کنم هیچ تیمی را به ذوب‌آهن ترجیح نمی‌دهم

نه، این بی‌انصافی است که عملکرد خوب هر تیمی را به این صورت زیر سوال ببرند، اتفاقا پرسپولیس و استقلال با هزینه‌های زیاد و در اختیار داشتن بازیکنانی که هر کدام می‌توانند برای یک تیم ستاره و ناجی باشند هیچ کم و کسری ندارند، من فکر می‌کنم می‌توانیم طور دیگری هم ببینیم، قوت تیم‌های دیگر سبب می‌شود تا این تیم‌ها یا فرقی ندارد هر تیم دیگری که دور از انتظار کار می‌کند ضعیف به نظر برسند.

وضعیت اصفهان و فوتبال این شهر که کاملا متفاوت بوده است، اغلب یک پای قهرمانی در سال‌های اخیر یک تیم اصفهانی بوده است، سال قبل سپاهان، امسال ذوب‌آهن؟

فوتبال در اصفهان واقعا اصولی پیگیری می‌شود یعنی اگر هزینه‌ای هم می‌شود برای به نتیجه رسیدن است، معمولا در تیم ما پولی هدر نمی‌رود و پشیمانی به بار نمی‌آید، وقتی همه چیز براساس نظم باشد نتیجه هم چشمگیر می‌شود، هیچ تیمی بدون تلاش و زحمت به جایی نمی‌رسد و نمایندگان فوتبال اصفهان از مدیر گرفته تا کوچک‌ترین جزء سعی می‌کنند بهترین و بیشترین کاری که لازم است را انجام دهند، حتی اگر دقت کنید تیم‌های اصفهان در فوتبال پایه هم موفق هستند.

ذوب‌آهن در مورد بازیکنان خارجی هم نسبت به سایر تیم‌ها موفق بود، کاسترو و عیسی اندوی فوق‌العاده بودند؟

درست است، تیم ما واقعا از عملکرد خوب این دو بازیکن بهره برد، طوری با سایر بازیکنان هماهنگ هستند که انگار در فوتبال خودمان رشد کردند.

دوست‌داری بازی در تیمی پرطرفدار را هم تجربه کنی یا دوری از حاشیه را ترجیح می‌دهی؟

هرگز حاشیه و جنجال را دوست ندارم، پیشرفت در فوتبال را مشروط به بازی در یک تیم آرام و بی‌حاشیه می‌دانم، به همین سبب هم در ذوب‌آهن راحت هستم و تا زمانی‌که در ایران بازی کنم هیچ تیمی را به ذوب‌آهن ترجیح نمی‌دهم.

حتی اگر پیشنهاد وسوسه‌انگیزی از استقلال یا پرسپولیس داشته باشی؟

بله، در هر صورت ذوب‌آهن را ترجیح می‌دهم و امیدوارم این علاقه دو طرفه باشد و بتوانم بازیکن مفیدی برای این تیم باشم.

به لژیونر شدن در فوتبال فکر می‌کنی؟

بله، در حال حاضر هم یکی، دو پیشنهاد دارم که پس از اتمام فصل مذاکره می‌کنم. فوتبال خلیجفارس را با وجود این‌که فضای خوبی برای پیشرفت نمیدانم اما به طور کلی نفی نمی‌کنم اما فوتبال در اروپا را ترجیح می‌دهم و اگر پیشنهاد خوبی داشته باشم به آن فکر می‌کنم.

از تیم ملی و شکست به عربستان هم صحبت کنیم، نتیجه‌ای که کار تیم ما را تا حدی برای صعود به جام جهانی سخت کرد.

بد شانسی گریبانگیر تیم ملی شد، موقعیت‌های ما هر چه می‌زدیم به گل تبدیل نمی‌شد، حالا هم نباید ناامید باشیم. بازی‌‌های سختی در پیش است، اما می‌توانیم حتی به عنوان تیم اول یا دوم صعود کنیم به نظر من صعود ما به جام‌جهانی حتی در صورت سوم شدن حتمی است.

با استفاده از بازیکنان خارجی در لیگ برتر موافق هستی، بعضی عقیده دارند این بازیکنان بیشتر سرمایه تیم‌ها را هدر می‌دهند و جای استعدادها و جوانان خودمان را می‌گیرند.

راستش این است که در فوتبال ما خیلی این اتفاق افتاده است، نمونه همین نقل و انتقالات بی‌فایده را زیاد داشتیم اما به نظر من هیچ اشکالی ندارد اگر یک بازیکن توانمند با ارزش‌های فنی به فوتبال ما بیاید و چیزی به تیمی اضافه کند و علاوه بر آن جنبه آموزش هم داشته باشد، انتخاب بازیکنان باید با کارشناسی باشد.

در فهرست علی دایی همیشه خلعتبری جایی داشت. چقدر امیدواری که در فهرست مربی جدید هم جایی داشته باشی؟

این سلیقه و نظر سرمربی است و من سعی می‌کنم بهترین بازی‌ها را به نمایش بگذارم. به نظر من شایسته‌ترین‌ها همیشه به تیم ملی دعوت می‌شوند و امیدوارم اگر برای این تیم مفید هستم دعوت شوم.

انتقادی که همواره به تیم علی دایی وارد بود این بود که تماشاگرپسند بازی نمی‌کند، از نظر هافبک، مهاجمی مثل محمدرضا خلعتبری که بیشتر میل هجومی دارد این انتقاد تا چه حد به این تیم وارد بود؟

قطعا نظر و سلیقه مربی مهم است و قابل احترام، یعنی بازیکنان براساس نظر مربی در هر مسابقه وظایف خود را انجام می‌دهند، درست که مردم و تماشاگران تیمی که هجومی کار می‌کند و میل به حمله دارد را بیشتر می‌پسندند اما در بعضی مواقع نتیجه اهمیت بیشتری پیدا می‌کند، در تیم ملی گاهی ناچار بودیم احتیاط کنیم یا از گل زده محافظت کنیم به همین دلیل آن طور به نظر می‌رسید که تیم ملی تماشاگرپسند بازی نمی‌کند، اما در بازی‌های حساس مثل مقدماتی جام جهانی که هر لحظه غفلت ممکن است، جبران‌ناپذیر باشد گاهی چاره‌ای جز تغییر شیوه بازی نیست.

در فوتبال ایران از بین هم‌پستی‌هایت، بازی کدام بازیکن را قبول داری؟

به نظر من مسعود شجاعی در این پست از نظر تکنیکی فوق‌العاده نشان داده و موفقیت‌های قابل توجه‌‌ای داشته است.

آرزویی که در فوتبال به دنبالش هستی؟

دوست دارم در لیگ اسپانیا بازی کنم.

حرف پایانی؟

امیدوارم ذوب‌آهن نتیجه تلاش هفته‌های مستمر در لیگ را با قهرمانی به پایان برساند تا مردم اصفهان و تمام کسانی که فوتبال ما را دیدند و از آن لذت بردند، شاد شوند.

سارا احمدیان

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها