قمار غیرضروری اوباما

تصمیم باراک اوباما برای خارج کردن همه نیروهای امریکایی – منهای 50 هزار نفر – تا سال 2010 از عراق زندگی امریکایی‌ها و مردم عراق را به خطر می‌اندازد. باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا در نظر دارد تا اوت 2010 بیشتر نیروهای جنگی اصلی آمریکا را از عراق خارج کند. براساس گزارش‌ها اوباما حدود 90 هزار نیروی جنگی از حدود 140 هزار نظامی مستقر در عراق را از این کشور خارج می‌کند و فقط 50 هزار نفر را باقی می‌گذارد.
کد خبر: ۲۳۸۴۴۴

در حالی که مشاهده وفای یک سیاستمدار به یکی از وعده‌های مهم انتخاباتی خود دلپذیر است اما این تصمیم یک قمار استراتژیک غیرضروری است که با زندگی مردم عراق و امریکا بازی خواهد کرد.

امریکا چندی پیش یک جدول زمانی برای خروج تدریجی نیروهایش از عراق تهیه کرد. براساس قراردادی که اخیرا در مورد وضعیت نیروها در عراق (سوفا) با دولت عراق امضا شد، آمریکا متعهد شد نیروهای خود را تا ژوییه سال جاری از مناطق شهری عراق خارج کند و تا سال 2011 به کلی از عراق بیرون بیاید اگرچه تعدادی از نیروها در نقش‌های غیرجنگی، مانند آموزش و ماموریت‌های ضدتروریستی باقی خواهد ماند.

از نظر آمریکا قرارداد سوفا توافق خوبی بین طرفداران خروج فوری و اشغال دائمی است. آنچه به‌ویژه در این مورد مهم است زمان اجرای آن یعنی ژوییه سال جاری است.

بیشتر نیروهای آمریکایی اواسط تابستان از شهرهای عراق خارج شده و انجام عملیات ضدشورشی را در شهرهای دچار تفرقه عراق به نیروهای امنیتی این کشور خواهند سپرد. بیشتر نیروهای آمریکایی با خروج از شهرها از جنگ مرگبار شهری که باعث شد مردم آمریکا ایمان خود را به پیروزی در جنگ عراق از دست بدهند، خلاص خواهند شد.

کاهش تلفات آمریکا باعث خواهد شد مردم آمریکا خواهان عقب‌نشینی سریع‌تر باقی نیروهای خود شوند و این موجب می‌شود نیروهای آمریکایی بیشتر در حاشیه قرار گیرند و حفظ امنیت عراق را به مدافعان واقعی آن یعنی نیروهای عراقی بسپارند.

وقتی نیروهای عراقی بتوانند امنیت شهری بخصوص را حفظ کنند نیروهای آمریکایی که در حاشیه آن شهر مستقر شده‌اند می‌توانند بی‌سروصدا به آمریکا بازگردند اما مهم‌تر این که اگر خشونت گسترده در عراق از سر گرفته شود و نیروهای عراقی از عهده مهار آن برنیایند، می‌دانند که آمریکایی‌ها را در کنار خود دارند.

طرفداران عقب‌نشینی، همیشه می‌گویند حالا زمان خروج آمریکا است تا ارتش عراق بتواند وظایفش را انجام دهد: سوفا این کار را به مسوولانه‌ترین شکل ممکن انجام می‌دهد زیرا دستاوردهای امنیتی ناشی از افزایش نیروهای آمریکایی در عراق در سال گذشته و همکاری با گروه‌های سنی عراق را احمقانه به خطر نمی‌اندازد.

اوباما در نظر دارد پس از اوت 2010 پنجاه هزار نیروی آمریکایی را برای انجام وظایف غیرجنگی در عراق داشته باشد.
اما چرا 50 هزار سرباز؟ مقامات هر دو حزب آمریکا همین سوال را دارند.

نانسی پلوسی رئیس‌مجلس نمایندگان آمریکا می‌گوید اگر می‌خواهیم عقب‌نشینی کنیم داشتن 15 هزار تا 20 هزار نفر برای ماموریت‌های غیرجنگی کافی خواهد بود. نمی‌دانم توجیه حضور 50 هزار سرباز چیست؟

این مقدار سرباز برای ماموریت‌های مطلقا غیرجنگی خیلی زیاد و برای تضمین امنیت، در صورت تجدید خشونت‌ها، خیلی کم است. مردم عراق در ماه دسامبر سال جاری بار دیگر در انتخابات شرکت خواهند کرد این بار در انتخابات پارلمان. جان مک‌هیو نماینده بانفوذ جمهوریخواه در کمیته نیروهای مسلح مجلس  نمایندگان آمریکا می‌گوید پیش از معلوم شدن نتیجه انتخابات پارلمان عراق، تعهد به خارج کردن نیروها تا سال 2010 از این کشور کاری ناعاقلانه است به ویژه از این جهت که آمریکا پیشتر متعهد شده بود تا پایان 2011 از این کشور خارج شود.

سرانجام این سوال اساسی مطرح می‌شود: اگر بار دیگر خشونت‌ها از سر گرفته شود آیا نیروهای خود را برمی‌گردانیم یا عراقی‌ها را به حال خود می‌گذاریم تا یکدیگر را قصابی کنند؟ اگر برگردیم، اوباما مرتکب اشتباهی استراتژیک، معادل تصمیم بوش برای حمله و اشغال عراق خواهد شد. اگر عراقی‌ها را به حال خود بگذاریم تا خون یکدیگر را بریزند، در آن صورت آمریکایی‌ها، چپ یا راست، عامل قتل مردم بی‌گناه عراق خواهند شد: راست‌ها برای اشتباه شروع جنگی که تاکنون صدها هزار کشته داشته و چپ‌ها برای عدم تشخیص درست مسوولیت‌های خود در شرایط کنونی که منجر به کشتار بیشتر در عراق می‌شود.

به نوشته خبرگزاری فرانسه گفته می‌شود اگر پیش از 2010 خشونت در عراق افزایش یابد، اوباما در تصمیم خود تجدیدنظر خواهد کرد، اقدامی که این سوال را در ذهن همه کسانی به وجود می‌آورد که نگران ثبات و آینده عراق هستند: چرا در شرایطی که آمریکا قبول کرده بود 16 ماه دیرتر حاکمیت عراق را به آن بازگرداند، خطر بازگشت خشونت را بپذیریم؟

متیو هاروود / مترجم: کسمایی
منبع: گاردین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها