امروز با یعقوب عمامه‌پیچ هنرمند پیشکسوت

روش تماشا کردن را بیاموزیم

یعقوب عمامه‌پیچ نقاش پیشکسوتی است که نقاشی را آکادمیک آموخته است. با آن که اکنون نزدیک به 62 سال سن دارد، کماکان از آموختن و آموزش در نقاشی سخن می‌گوید. او در کارنامه هنری خود بیش از 40 نمایشگاه انفرادی و گروهی را در داخل و خارج از کشور داراست. این گفتگو در حاشیه برپایی نخستین جشنواره تجسمی فجر با وی صورت گرفته است.
کد خبر: ۲۳۵۱۹۹

استاد، آثار بخش نقاشی نخستین جشنواره تجسمی فجر از چه نظر قابل دفاع هستند؟

به نظرم، حضور جوانان در این نمایشگاه بیشتر از نمایشگاه‌های دیگر مورد توجه قرار گرفته است؛ دانشجویان هنر که خواسته‌اند تا در این رویداد بزرگ هنری شرکت کنند.

این آثار نقطه تمایزی نیز داشته است؟

در آثار هنرمندان جوان شرکت‌کننده در این جشنواره، نوعی صمیمیت خاص وجود دارد که منحصر به فرد است. حتی قدرت کاری برخی آثار نیز بالاست که نشان‌دهنده رشد هنرهای تجسمی است اما این موضوع را نیز نباید از خاطر برد که بسیاری از حرفه‌ای‌های هنر نقاشی نیز فرصت حضور در این جشنواره را پیدا نکردند.

اگر بخواهیم مهم‌ترین نقطه ضعف این جشنواره را مورد توجه قرار دهیم، شما به چه نکته‌ای اشاره می‌کنید؟

به نظرم، در تمامی نمایشگاه‌های هنری که در کشور برپا می‌شود به مخاطب عام اطلاع‌رسانی هنری کافی صورت نمی‌گیرد. به عنوان مثال آثار به نمایش درآمده را برای فهم مردم دسته‌بندی نمایشی نمی‌کنند. این مهم است تا مردمی که وارد یک نمایشگاه هنری می‌شوند بدانند کار ترکیبی در نقاشی چیست یا آن که آثار فیگوراتیو کدام دسته از آثار را تشکیل می‌دهند. باید آموزش‌های هنری نیز در کنار برپایی این نمایشگاه‌های هنری برپا باشد تا مردم عادی ضمن بازدید از یک نمایشگاه با مفاهیم هنر نیز آشنا شوند.

و در آخر...

فکر می‌کنم اگر قرار است سال آینده این نمایشگاه به صورت بین‌المللی برگزار شود، باید داوران بین‌المللی نیز داشته باشد و هنرمندان تراز اول جهانی از کشورهای اروپایی یا آمریکایی یا حتی کشورهای اطرافمان برای حضور در این جشنواره دعوت شوند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها