شهرهای جهان

داکا، شهر ریکشا (2)

شهر داکا، مراکز تفریحی و گردشگری متعددی دارد که اهالی شهر و گردشگران از آنها استفاده می‌کنند. همین مراکز سبب شده تا داکا برای گردشگران خارجی جذابیت زیادی داشته باشد و بنگلادش با جذب گردشگر، درآمد خوبی را کسب کند.
کد خبر: ۲۲۳۱۶۳

 قلعه لاله باغ، یکی از جاذبه‌های شهر است. این قلعه در سال 1678 میلادی بنا شده و در بخش کهنه شهر قرار گرفته. در همین بخش مساجد و بناهای قدیمی را می‌بینید که معماری خاص خود را دارند و شما را به سفری در دل تاریخ می‌برند. یکی از زیباترین این مساجد، مسجد حسین دالان است. موزه ملی شهر در قسمت شمالی آن واقع شده که به شهر جدید معروف است. در این موزه مجموعه‌ای ارزشمند و کم‌نظیر از آثار هنری، صنایع دستی هندوها و بودائیست‌های قدیمی و مغول نگهداری می‌شود.

داکا یک باغ‌وحش بزرگ هم دارد که در آن حدود 2150 جانور از 191 گونه در معرض تماشای علاقه‌مندان قرار دارند. باغ‌وحش در زمینی به وسعت حدود 60 هکتار بنا شده و یک دریاچه بزرگ به وسعت 10 هکتار دارد که در آن انواع آبزیان به چشم می‌خورند. این باغ‌وحش در 23 ژوئن 1974 گشایش یافت.

جشنواره‌ها

در طول سال، چند بار در داکا جشنواره‌های هنری و فرهنگی برگزار می‌شود. داکا مرکز برخی از بزرگ‌ترین جشنواره‌های هندوهاست. پس از مسلمانان، هندوها بیشترین جمعیت بنگلادش را تشکیل می‌دهند که 10 درصد از کل جمعیت این کشورند؛ اما سال نو در بنگلادش براساس تقویم بنگالی، روز اول ماه بویشاخ (Bioshakh) برابر با 14 آوریل است. در این روز شهر داکا و دیگر جاهای بنگلادش غرق نور و رنگ می‌شوند و مردم به شادی و جشن می‌پردازند. در اولین روز سال، جشنواره‌هایی برگزار می‌گردد که هنری، موسیقیایی، فرهنگی و اجتماعی هستند و هریک جلوه خاص خود را دارند. البته در 31 دسامبر، یعنی در آغاز سال نو میلادی نیز جشن سال نو برگزار می‌شود، چون تقویم رسمی بنگلادش، میلادی است.

از آنجا که اکثریت مردم بنگلادش مسلمانند و این کشور، سرزمین اسلامی است، مردم اعیاد اسلامی، ‌بویژه عید فطر و عید قربان را با شکوه تمام جشن می‌گیرند و به خرید عید و دید و بازدید می‌روند. برای مسلمانان بنگلادش، اعیاد فطر و قربان بسیار مهم‌تر از آغاز سال نو میلادی بنگالی است.

بوستان آبی

شهر داکا 2 بوستان سرگرمی دارد که مردم شهر در آنجا به گردش و ورزش همگانی می‌پردازند. یکی بوستان فانتزی پادشاهی و دیگر بوستان آبی ناندان است. بوستان ناندان یکی از بزرگ‌ترین جاذبه‌های گردشگری و ورزشی داکاست. این بوستان استخرها و حوضچه‌های متعددی دارد که هریک با سلیقه خاصی ساخته شده‌اند. کسانی که از استخرهای این بوستان برای شنا استفاده می‌کنند، باید لوازم شخصی از جمله حوله همراه داشته باشند. البته خود بوستان تسهیلاتی دارد و کسانی که حوله و دیگر ملزومات شنا را نداشته باشند، می‌توانند در محل بوستان آنها را کرایه کنند و مبلغی بپردازند. بوستان آبی، استخرهای موج، سرسره‌های آبی، استخرهای خانوادگی، رودخانه خروشان مصنوعی و بسیاری دیگر از جاذبه‌های آبی را در خود دارد. کسانی که از استخر موج استفاده می‌کنند، این احساس در آنها بوجود می‌آید که گویی در دریا شنا می‌کنند و باید با موج دریا مقابله کنند. بوستان آبی ناندان همه‌روزه از 11 صبح تا 9 شب باز است، البته روزهای جمعه برنامه‌های نمایشی و فرهنگی سرگرم‌کننده هم ارائه می‌دهد. اتوبوس‌ها از چند نقطه شهر، علاقه‌مندان را به این بوستان می‌برند.

ترجمه و تالیف: جهانگیر چراتی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها