صدای ضجه کودکان را نمی‌شنوید؟

21 دانش‌آموز دیروز صبح به دره سقوط کردند، فریادشان را شنیدید؟ آنها راهی مدرسه بودند، اما نه در خیابانی آسفالت شده و نه با سرویس سبز استاندارد و راننده‌ای مطمئن.
کد خبر: ۲۲۰۲۲۰
سرویس آنها وانتی بود که فرمانش را راننده‌ای خواب‌آلود در دست داشت. سر و صورت خونین‌شان را دیدید؟ در وانتی که 21 دانش‌آموز به هم فشرده حتی روی پای هم نشسته بودند، صدای ضجه‌شان گوشتان را آزرد؟ انگار دیگر خبر چپ شدن یک سرویس مدرسه پرازدحام، زخمی یا کشته شدن چند دانش‌آموز و بعد عذرخواهی ساده مدیر مدرسه یا منطقه، امری عادی شده که هیچ حسی را برنمی‌انگیزد، یا شاید همه ما دل به وعده مسوولان انجمن اولیا و مربیان سپرده‌ایم که شاید با اجرای آیین‌نامه ساماندهی سرویس مدارس مشکلات حل شود.

وقتی 3 ماه پیش از اجرای طرح جدیدی برای ساماندهی سرویس مدارس خبر داده شد، همه نفس راحتی کشیدند که شاید پس از سال‌ها، دیگر شاهد سرویس‌هایی تلمبار از دانش‌آموز قد و نیم‌قد که گاه تا کمر از پنجره‌ها بیرون زده‌اند، نباشیم. اما کسی نمی‌دانست این آیین‌نامه قرار است بیشتر ژست تبلیغاتی باشد تا براحتی دانش‌آموزان محورهای دورافتاده شهرستانی را قلم بگیرد.

هنوز 3 ماه نشده از زمانی که قرار شد سرویس‌ها را به دست افراد مطمئن و آزموده بسپارند، سرویس‌های مدارس از پراید و ون و پژو با آرم استاندارد باشد، یا زمانی که قرار شد تعداد معینی از دانش‌آموزان در هر سرویس سوار شوند، اما وعده‌ها محقق نشد تا امروز که خبر چپ شدن سرویس مدرسه در شیراز یا محور اردبیل  مشکین‌شهر یا فردا در هر جای کشور به امری عادی تبدیل شود.

به نظر می‌رسد با توجه به بهانه همیشگی آموزش و پرورش و به تبع آن، انجمن اولیا و مربیان در کمبود بودجه، شهرستان‌ها دیرتر از دیگر نقاط مرکزی از مزایای بخشنامه‌ها و آیین‌نامه‌ها بهره‌مند می‌شوند و احتمالا تلاش نمایندگان مجلس برای پیگیری حادثه دیروز باز هم به نتیجه نخواهد رسید.

اما برای پیگیری مطالبات این دانش‌آموزان لازم است انجمن اولیا و مربیان به عنوان متولی و ناظر بر تامین سرویس در مدارس به این نکات پاسخ دهد؛ دانش‌آموزان در کدام شهر و شهرستان‌هایی از وانت به عنوان سرویس استفاده می‌کنند؟ راننده سرویس مدارس در نقاط دورافتاده بر چه اساسی تعیین می‌شود؟ و از همه مهم‌تر آیین‌نامه ساماندهی سرویس تا کی قرار است نصف نیمه به ابزار تبلیغاتی برای برخی مدیران مدارس شهری و نادیده گرفتن دانش‌آموزان محروم و روستایی باشد؟

کتایون مصری

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها