در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
از درون پرتقال
ما ایرانیان برای پیشگیری از سرماخوردگی پرتقال را به عنوان یکی از منابع ویتامین C میخوریم. امری که کاملا صحیح است اما پرتقال فقط ویتامینC ندارد. در 100 گرم پرتقال (البته بدون پوست) گذشته از 50 میلیگرم ویتامینC ،هشتاد و شش گرم آب، یک گرم پروتئین، 2/0 گرم نشاسته، 12 گرم کلسیم، 40 میلیگرم فسفر، 20 میلیگرم آهن، منیزیوم، سدیم، مس، پتاسیم، منگنز، ویتامین A ، ویتامین 1 B ، ویتامین 2 B و ویتامین 3 B وجود دارد.
پرتقال پرخاصیت
پرتقال ادرارآور است و در پیشگیری و رفع سرماخوردگی مفید است. خوردن پرتقال کلسترول را پایین میآورد. البته توجه داشته باشید بیشترین وظیفه در این قسمت برعهده پوست سفید پرتقال و ورقههای نازک بین قسمتهای داخل پرتقال است از آن گذشته پوست سفید پرتقال حاوی مواد معدنی زیادی نیز است.
در طب چینی پرتقال در موارد استرس و بیخوابی برای آرام کردن اعصاب داده میشود. پرتقال برای درمان یبوست نیز مفید است.
مصرف پرتقال در پیشگیری از بروز سرطان نیز مفید است. محققان معتقدند علت اینکه سرطان معده در آمریکا کمتر از نقاط دیگر است این است که مردم آمریکا در تمام مدت سال پرتقال مصرف میکنند از سوی دیگر پژوهشگران سوئدی دریافتهاند خوردن پرتقال از ابتلا به سرطان لوزالمعده نیز پیشگیری میکند.
مصرف پرتقال برای تقویت و تامین مواد لازم بدن، به زنان باردار و شیرده و کودکان بسیار توصیه میشود.
10 نکته پرتقالی
1- پرتقال را میتوانید به سالاد میوه یا سبزیجات، اضافه کنید. پرتقال ترش مخصوصا به سالاد فصل طمع خوبی میدهد.
2- مصرف پرتقال در کنار غذاهای گوشتی، علاوه بر این که هضم آنها را آسانتر میکند جذب آهن را نیز افزایش میدهد.
3- پرتقالهایی را که دارای پوست نازک هستند، انتخاب کنید.
4- تمامی خواص پرتقال را میتوانید در آب پرتقال نیز بیابید البته در آب پرتقال تازه. آب پرتقالهای صنعتی که در فروشگاهها موجود است این خواص را ندارند.
5- افراد سیگاری، برای تامین ویتامینC و کاهش مضرات سیگار حتما پرتقال بخورند.
6- اسانس پرتقال اثر ضدعفونیکننده دارد و از پوست آن گرفته میشود.
7- پرتقال اشتها را افزایش میدهد؛ به همین دلیل اگر میخواهید چاق شوید آن را قبل از غذا میل کنید.
8- گل پرتقال بسیار خوشبوست. اسانسی که از گلهای پرتقال گرفته میشود روغن نرولی نامیده میشود که بسیار گران است و در صنایع عطرسازی از آن استفاده میشود.
9- پوست پرتقال را که ما ایرانیان به طور سنتی برای خوشبو کردن در برخی غذاها استفاده میکنیم در بسیاری موارد حتی مغذیتر از خود پرتقال است.
10- افزودن آب پرتقال به مرغ آب پز بسیار طعم خوبی به غذا خواهد داد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفتوگوی جامجم با هاشم بیگزاده و مجید یحیایی، مجریان برنامه «صبحانه ایرانی »شبکه دو
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین در خصوص پیامدهای حذف ارز دارو هشدار داد
در گفتوگو با راحله امینیان، مجری سیما که عشق و ایثار را از نمای نزدیک دیده است، بررسی شد