احمدی‌نژاد:

دولت یکپارچه و منسجم است

رییس‌جمهور در مراسم معارفه معاون حقوقی و پارلمانی خود گفت: هیچ دستگاهی حق ندارد علیه دستگاه دیگری در دولت اقامه دعوا کند و این امر در سایه تنظیم روابط بین دستگاه‌ها به وسیله معاونت‌های حقوقی و پارلمانی‌ عملی است. جایگاه معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری بسیار برجسته است و کلیه معاونت‌های حقوقی و پارلمانی وزارت‌خانه‌ها با این معاونت هماهنگ هستند.
کد خبر: ۱۷۷۹۳۲

به گزارش ایسنا، رییس‌جمهور با بیان این که در کشور بزرگی مانند ایران تطبیق دستگاه‌های گوناگون با همدیگر و بر پایه سازندگی کار بسیار مشکلی است، افزود: هر چه جوامع بیشتر توسعه می‌یابند تنظیم این روابط از اهمیت بیشتری برخوردار می‌شود.

جمهوری اسلامی ایران نیز که به قانون و یک نظام انقلابی متکی و در حال حرکت به سمت آرمان‌های بزرگ است، اگر نتواند بین دستگاه‌های خود روابط دقیقی ایجاد کند به نتیجه نمی‌رسد و از اهداف و آرمان‌ها دور و حرکتش دچار خدشه می‌شود؛ بنابراین باید نتیجه تنظیم روابط ، ایجاد یک رابطه موثر و پایدار باشد.

دکتر احمدی‌نژاد به زحمات کارشناسان معاونت حقوقی و پارلمانی ریاست‌جمهوری اشاره کرد و گفت: در این معاونت کارشناسانی در حال فعالیت هستند که نتیجه کارهایشان بسیار اهمیت دارد؛ در حالی که نامی از آن‌ها در تابلوها و رسانه‌ها دیده نمی‌شود.

وی افزود: جایگاه معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری بسیار برجسته است و کلیه معاونت‌های حقوقی و پارلمانی وزارت‌خانه‌ها با این معاونت هماهنگ هستند.

رییس‌جمهور با بیان این که مجلس در نظام جمهوری اسلامی یک جایگاه ویژه و منحصر به فرد دارد، اظهار کرد: نظام ما نه پارلمانی است و نه ریاستی، بلکه هر دو این‌هاست. قانون به خاطر تجربه تلخی که ملت ما از دوران سیاه دیکتاتوری داشته است اختیارات و مسئولیت‌ها را طوری توزیع کرده که امکان تخطی از قانون و یا کسب اختیاراتی فراتر از آن، برای هیچ کس وجود نداشته باشد که این اتفاق هم نتایج مثبت داشته است و هم معایبی را به همراه دارد.

 بسیاری از قوانین در کشور ما در حد یک بخشنامه است که این امر مشکلاتی ایجاد کرده، از سویی برخی قوانین هم آن قدر کلی است که می‌توان از آن تفاسیر متضاد داشت،

احمدی‌نژاد درباره رابطه دولت و مجلس نیز گفت: در نظام جمهوری اسلامی این رابطه آن‌قدر تنگاتنگ است که اگر رابطه خوبی بین این دو نهاد شکل نگیرد، مشکلات فراوانی ایجاد می‌شود.

وی با بیان این که اختیارات وسیعی به مجلس داده شده و در عین حال مسئولیت اداره جامعه و کشور به عهده قوه مجریه نهاده شده است ، افزود: تنظیم رابطه بین این دو بسیار مهم و حساس است، از این جهت ماموریت معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری بسیار تعیین‌کننده است.

رییس‌جمهور با بیان این که جهت همه قوا باید در راستای خدمت‌رسانی ، ساختن ، عدالت و تعالی همه‌جانبه کشور باشد، گفت: این امر زمانی محقق می‌شود که همه قوا و دست‌اندرکاران با هم هماهنگ باشند و تعامل مثبت و هم‌افزا داشته باشند.

احمدی‌نژاد در بخش دیگری از سخنانش درباره کارهای پیش روی معاونت حقوقی و پارلمانی ریاست‌جمهوری گفت: معاونت های حقوقی و پارلمانی وزارت‌خانه‌ها و در راس آن‌ها معاونت حقوقی و پارلمانی ریاست‌جمهوری همواره جزو فعال‌ترین معاونت‌ها بوده‌اند؛ چرا که باید پاسخگوی 290 نفر باشند.

وی یکی از اقدمات اصلی این معاونت را تنقیح قوانین برشمرد و گفت: اگر بخواهیم در این حوزه از آسیب‌ها جلوگیری کنیم باید قوانین را به صورت جامع و مانع داشته باشیم.

رییس‌جمهور گفت: اگر مسائلی را که در این باره وجود دارد بخواهم بگویم مثنوی هفتاد من کاغذ می‌شود.

احمدی‌نژاد با بیان این که در کشور ما آن قدر حوزه‌های مسئولیت و اختیارات مخلوط شده‌اند که معلوم نیست چه کسی باید پاسخگو باشد، چه کسی تصمیم‌گیرنده و چه کسی مجری، هم‌چنین چه کسی ناظر است؟ ، گفت: برای یک کار ده دستگاه گاهی از قوای مختلف هم اختیار دارند و هم تصمیم‌گیری می‌کنند که این‌ها باید دسته‌بندی و اصلاح شود. در جایی که لازم است باید تفکیک صورت گیرد و این کار بزرگی است که دولت به تنهایی نمی‌تواند انجام دهد.

وی در این راستا پیشنهاد کرد یک گروه مشترک بین دولت و مجلس و حتی قوه قضاییه تشکیل شود و به این مساله رسیدگی کند. رییس‌جمهور افزود: نکته دیگری که وجود دارد این است که بسیاری از قوانین در کشور ما در حد یک بخشنامه است که این امر مشکلاتی ایجاد کرده، از سویی برخی قوانین هم آن قدر کلی است که می‌توان از آن تفاسیر متضاد داشت، مثلا دستگاهی کسی را به تخلف از قانون متهم می‌کند و وقتی می‌رود دستگاه قضایی آن فرد خلاف آن را می‌تواند اثبات کند و چنین اختیاری به دستگاه قضایی داده شده است، که این مساله را باید جمع و جور کنیم.

احمدی‌نژاد یکی دیگر از وظایف معاونت حقوقی را تنظیم آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌های مصوبات دولت دانست و بر ایجاد رابطه مناسب بین بخش‌های مختلف اجرایی کشور و پرهیز از اختلافات تاکید کرد و گفت: دود اختلاف در این زمینه به چشم مردم می‌رود؛ چرا که کارها متوقف می‌شود.

رییس‌جمهور تاکید کرد: هیچ دستگاهی حق ندارد علیه دستگاه دیگری در دولت اقامه دعوا کند و این امر در سایه تنظیم روابط بین دستگاه‌ها به وسیله معاونت‌های حقوقی و پارلمانی‌ عملی است.

وی گفت: پیشنهاد می‌کنم اختیارات و مسوولیت‌های هر جایگاهی در دوره‌های مختلف از سال 1386 به این سو در قالب یک کتاب و یا به صورت خلاصه در اختیار مردم قرار گیرد تا هر کسی که در یک حوزه مدیریتی قرار می‌گیرد بتواند نسبت به آن وقوف کامل پیدا کند.

 در زمانی که 8 سال پیش عده‌ای در کشورمان جولان می‌دادند و به اسلام و دین و ولایت ناجوانمردانه خدشه وارد می‌کردند ، آقای رحیمی با شجاعت و منطق در برابرشان قد علم و آنها را محکوم کرد.

احمدی‌نژاد در بخش دیگری از سخنانش گفت: باید در مجلس انرژی کشور در یک جهت قرار گیرد. در قوه قضاییه هم همین طور باشد.

رییس‌جمهور درباره قوه مجریه گفت: قوه مجریه یک تن واحد است و مجموعه‌ اهدافی که بر عهده دارد یکی است و همه دستگاههای آن در راستای همان هدف واحد حرکت می‌کنند. روابط بین سایر قوا و قوه مجریه از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است. ما اصلا دیدگاه بخشی در دولت نداریم، اما برخی می‌خواهند با درآوردن یک کلمه از دهان یک نفر و عوض کردن آن بگویند در دولت اختلاف وجود دارد؛ در حالی که چنین نیست، دولت یکپارچه و منسجم است و در عین حال جدی ترین بحث‌های کارشناسی درون آن مطرح می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برخی ناهماهنگی‌ها گفت: ان‌شاءالله جلساتی بگذارید حتی استانداران با معاونت حقوقی جلسه بگذارند تا حتی دهداری‌ها با سیاست‌های دولت هماهنگ جلو بروند.

رییس‌جمهور با بیان این که این روزها اصرار می‌شود نقص و خلل نمودش بیشتر دیده شود، گفت: همانطور که با یکی از دوستان شوخی می‌کردم برخی هر چه دستشان می‌آید به طرف دولت پرت می‌کنند که فکر می‌کنم تا آخر سال تمام تیرهای ترکششان تمام شود.

وی افزود: زمان ، زمان خدمتگزاری است و به سرعت می‌گذرد و ما باید بتوانیم منسجم و همدل با سایر قوا در جهت تحقق آرمان‌ها حرکت کنیم.

احمدی‌نژاد با اشاره به زحمات جعفرزاده – سرپرست معاونت حقوقی و پارلمانی ریاست‌جمهوری – گفت: ایشان در مدت مسوولیت خود زحمات زیادی کشید و این طور می‌توانم بگویم که اگر ایشان نبود به عنوان مثال قانون بودجه قابل اجرا نمی‌شد.

وی با اشاره به «رحیمی» معاون جدید پارلمانی و حقوقی خود گفت: من سال‌هاست که به ایشان ارادت دارم و اولین بار ایشان را در سنندج دیدم. در آن زمان نماینده مجلس بودند و دوستی ما تا امروز ادامه داشته است. ایشان جزو کسانی است که زندگی خود را برای انقلاب وقف کرده و همواره خدمات زیادی در حوزه‌های مختلف داشته است، از جمله در استانداری کردستان خدمات بی‌بدیلی داشته‌اند و جزو مردمی‌ترین استانداران بوده‌اند.

رییس‌جمهور گفت: در زمانی که هشت سال پیش عده‌ای در کشورمان جولان می‌دادند و به اسلام و دین و ولایت ناجوانمردانه خدشه وارد می‌کردند، آقای رحیمی با شجاعت و منطق در برابرشان قد علم و آنها را محکوم کرد.

احمدی‌نژاد به تصمیم اولش برای بردن رحیمی به وزارت کشور اشاره کرد و گفت: در ابتدا تصمیم داشتم آقای رحیمی را به وزارت کشور ببرم اما به دلایلی این تصمیم تغییر کرد که یکی از آن‌ها را در اینجا می‌گویم. وقتی دیدم قلم‌ها و زبان‌هایی حاضر شده‌اند او را در این سمت قطعه قطعه کنند و فرصت خدمت را از او بگیرند از تصمیم خود صرف نظر کردم، با این حال امروز یک نفر دیگر به جمع ما در قوه مجریه اضافه شد. آقای رحیمی در دوران تصدی مسوولیتش در دیوان محاسبات هیچ‌گاه علیه دولت مانع‌تراشی نکرد، در حالی که برخی بدون این که یک سوال از دولت بکنند نامه می‌نویسند و حکم می‌دهند و بعد اعلام و مردم را نگران و ناراحت می‌کنند.

احمدی‌نژاد در بخش دیگری از سخنان خود گفت: افتخار دولت نهم این است که در مرز قانون حرکت می‌کند و به اذعان کمیسیون تطبیق مجلس قانونمندترین دولت است و کمترین اختلاف را با قانون داشته است.

رحیمی معاون جدید پارلمانی و حقوقی رییس‌جمهور هم در سخنانی گفت: اگر بخواهم مطابق با شانی که دولت برای من در نظر گرفته کار کنم دیگر نباید شب و روز بشناسم. با استعانت از خداوند تلاش می‌کنم گام‌های بزرگی بردارم و کارها را به پیش ببرم و همانند روزهای اول انقلاب کار کنم.

وی به سوابقش در دیوان محاسبات نیز اشاره کرد و گفت: انسجامی که در آنجا داشتیم و هم‌چنین روابط خوبی که با دولت بود باعث شد بتوانیم در آنجا خدمت خوبی کنیم و دولت نیز با ما خیلی خوب رفتار کرد و هر جا که دیوان محاسبات نظری داشت تقریبا آن را انجام داد.

وی با بیان این که کار کردن با دولت احمدی‌نژاد سخت است گفت: ما خود را موظف می‌دانیم همراه با گام‌های بلند ایشان قدم برداریم و باید طوری کار کنیم که شب و روز در هم آمیخته شود.

رحیمی به برخی انتقادات که اخیرا از وی شده بود نیز اشاره کرد و گفت: من در برابر تمام اتفاقات اخیر سکوت و صبر کردم و به حرمت آقای احمدی‌نژاد و به خاطر محبت ایشان همه اظهارات سم‌آلود بر پیکر من گوارا بود؛ در حالی که قبلا با کوچک‌ترین حرکت پاسخ می‌دادم اما در اینجا قلم روی کاغذ نرفت و پاسخی داده نشد؛ با این حال از کسی ناراحت نیستم و همه را حلال کردم.

پیش از سخنان رییس‌جمهور جعفرزاده سرپرست سابق این معاونت نیز گفت: در دوران تصدی این مسوولیت تلاش کردم معاونت‌های حقوقی و پارلمانی ارتباط خوبی با سایر بخش‌ها در وزارت‌خانه‌ها داشته باشند و هم‌چنین روش تنقیح قوانین را کارآمد کردم که امیدوارم این‌ها در دوران آقای رحیمی ادامه پیدا کند.

وی درباره یکی دیگر از اقداماتش در دوران تصدی این مسوولیت گفت: تلاش‌های ما در استیضاح وزیر بازرگانی نتیجه داد و نمایندگان به اشتباه خود پی بردند.

بر اساس این گزارش در این مراسم هم‌چنین لوح یادبودی از سوی رییس‌جمهور به جعفرزاده اهدا شد. 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها