در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
نورولوژیستهای این تحقیق کشف کردند سالمندانی که به زبانهای زیادی صحبت می کنند نتایج بهتری در آزمایشات عملکرد ادراکی مغز کسب می کنند.
این دانشمندان در این خصوص اظهار داشتند: "هیچ اکسیر جادویی برای جوان نگه داشتن مغز وجود ندارد اما استفاده از دو و یا سه زبان می تواند به طولانی کردن سالهای خوب زندگی کمک کند."
براساس گزارش ساینس دیلی، به نظر می رسد که افراد چند زبانه نسبت به همسالان خود که تنها یک زبان را می دانند ذهن شفاف تر و آماده تری دارند.
این نتایج برپایه تحقیقاتی که از سال 1989 روی گروهی از افراد در سنین بین 75 تا 95 سال انجام شد به دست آمده است.
در این تحقیق محققان درخصوص آگاهی و عادت در صحبت کردن به زبانهای مختلف (از دو زبان و بیشتر) یک سری آزمایشات ادراکی را برای سالمندان تجویز کردند.
در این آزمایشات مشخص شد که دانستن زبانهای بیشتر و استفاده از آنها حالت ادراکی افراد را در سالمندی بهبود می بخشد.
این نتایج تاکید می کند داشتن یک مغز جوان تنها با گرفتن دیپلم و یا لیسانس در زبانهای مختلف میسر نیست بلکه استفاده از زبانها و گویشهای مختلف اکسیر جوانی مغز در دوران سالمندی است.
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
گزارش «جامجم» درباره دستاوردهای زبان فارسی در گفتوگو با برخی از چهرههای ادب معاصر
معاون وزیر بهداشت: