تنوع زیستی

ماهی پَرِت (Parrot)

ماهی پرت یا طوطی ماهی آب شیرین، دورگه‌ای زیبا از خانواده سیچلاید ماهیان‌ (Cichlidae) و راسته سوف ماهی‌شکلان است که طرفداران بسیاری را به خاطر نوع فیزیک چهره و رنگ‌آمیزی به خود اختصاص داده است. چشمان درشت و دهان مثلثی و منقار مانند در آنها موجب چنین نامگذاری‌ای شده است و برای آن که با طوطی ماهی‌ دریایی که خود نیز گونه‌ای جذاب است، اشتباه گرفته نشود، آن را طوطی ماهی آب شیرین می‌نامیم.
کد خبر: ۱۷۲۴۳۵

اطلاعات دقیقی درباره پیدایش این ماهی دردسترس نیست، ولی تولید تصادفی آن را  در سال 1989 میلادی و به کشور چین نسبت می‌دهند، البته برخی از منابع دیگر پیدایش این هیبرید را در سال 1986 و به کشور تایوان نسبت می‌دهند. پرورش‌دهندگان ماهیان زینتی اغلب والدین این‌گونه را معمایی بزرگ می پندارند . به همین دلیل  اغلب محققان پرورش ماهی در تایوان نتایج به دست آمده از هیبرید گیری‌هایشان را در اختیار یکدیگر می‌گذارند تا به تبادل اطلاعات بپردازند و از تکرار روش‌های نادرست جلوگیری کنند.

در پرورش این ماهیان مخزن تکثیر ، یکی از مولفه‌های موثر در تولید موفقیت‌آمیز ماهی پرت محسوب می‌شود.
همان‌طور که می‌دانید ، ممکن است رفتارهای پرخاشگرانه‌ای در سیچلاید ماهیان بروز کند. بنابراین چنانچه دو ماهی شیطان سرخ و سیچلاید سرقرمز را در یک مخزن قرار دادید و شاهد چنین رفتارهایی بودید با استفاده از یک حایل مناسب که به کیفیت آب لطمه‌ای وارد نسازد و در عین حال محکم و ثابت قرار گیرد آنها را به طور موقت از یکدیگر جدا کنید.پس از گذشت سال‌ها آزمون و خطا،محققان پرورش ماهیان زینتی به نتیجه قابل قبولی در این خصوص رسیدند. آنها با آمیزش میان ماهی شیطان سرخ و ماهی سیچلاید به عنوان مولدین ماهی پرت به این مهم نایل شدند.

آنها با قرار دادن مولد نر ماهی شیطان سرخ و مولد ماده سیچلاید سر قرمز در یک مخزن و با فراهم کردن محیطی آرام به همراه تغذیه‌ای مناسب به این موفقیت دست یافتند.

ماهی سیچلایه سر قرمز حداکثر به طول 25 سانتی‌متر رسیده و در سطوح صاف حدود یکهزار تا 2 هزار تخم می‌گذارد که البته ممکن است تعدادی توسط والدین خورده شوند.

لاروها حدود 3 روز بعد با توجه به درجه حرارت محیط از تخم خارج می‌شوند.ماهی پرت نر عقیم و نابارور بوده ولی جنس ماده دارای قدرت باروری است. بنابراین ماهی پرت ماده را اغلب با جنس نر ماهی شیطان سرخ در یک تانک و به منظور تکثیر نگهداری می‌کنند.سایر اختلالات و نظریات در این خصوص هنوز به صورت علمی بررسی نشده است. ممکن است ماهی‌های تولید شده با یکدیگر و یا با والدین خود تفاوت‌های محسوسی داشته باشند که باید دقت کرد.متاسفانه در کشور ما نامگذاری ماهیان زینتی به طور نادرست و انتخابی و اغلب اوقات بدون هیچ‌گونه مطالعه علمی صورت می‌گیرد و گاهی ماهی شیطان سرخ را «پوزه میمونی» می‌نامند که این موضوع منجر به انتخاب ماهی نادرست برای پرورش می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها