کوتاه از جهان

تکاپوی پوتین برای نخست‌وزیری‌

جام‌جم آنلاین: ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه که دوران زمامداری‌اش چند روز دیگر به پایان می‌رسد انتخاب اعضای دولت بعدی روسیه را که با نخست‌وزیری او شکل می‌گیرد، آغاز کرده است. به گزارش خبرگزاری رویترز، پوتین گروهی از دستیاران ارشدش از جمله دیمیتری پسکوف که از سال 2000 سخنگوی اصلی وی بوده است را از نهاد ریاست‌جمهوری مرخص کرده است. دیمیتری کالیمولین، نویسنده متن سخنرانی‌های پوتین و آنتون واینو، رئیس تشریفات ریاست‌جمهوری نیز از این نهاد مرخص شدند.
کد خبر: ۱۷۱۳۷۱

چین آماده دیدار با نمایندگان دالایی لاما

جام‌جم آنلاین: نمایندگان دالایی لاما، رهبر نیروهای جدایی‌طلب تبت طی روزهای آینده با مقامات دولت چین در پکن، دیدار و گفتگومی‌کنند.

به گزارش روزنامه فرانسوی لوموند سخنگوی دالایی لاما ضمن استقبال از اعلام آمادگی دولت چین برای مذاکره با نمایندگان دالایی لاما از آن به عنوان گامی مفید و مؤثر یاد کرد.

دولت چین همواره از سال 1959تاکنون از دالایی لاما به عنوان خائن یاد کرده است. پکن همواره آنچه محفل دالایی می‌خواند را مسوول آشوب‌ها در منطقه تبتی‌نشین این کشور دانسته است.

سفر وزیر امور خارجه‌ کره‌شمالی به چین‌

جام‌جم آنلاین: پاک اوی‌چون، وزیر امور خارجه‌ کره‌شمالی روز گذشته در سفری برنامه‌ریزی نشده به منظور دیداری رسمی وارد پکن، پایتخت این کشور شد.

به گزارش خبرگزاری شینهوا، پاک در این سفر چهار روزه با مقامات بلندپایه چینی ازجمله یانگ جیه‌چی، همتای چینی خود دیدار خواهد کرد. در این گزارش علت سفر وزیر امور خارجه کره‌شمالی به چین عنوان نشده اما پاک به ظاهر برای مذاکره پیرامون کمک‌های غذایی و سوختی چین به کشورش به پکن سفر کرده است.

برنامه دیدار اشتاین مایر از مسکو

جام‌جم آنلاین: فرانک والتر اشتاین‌مایر، وزیر امور خارجه آلمان اواسط ماه می‌برای دیدار با سرگئی لاوروف، همتای روس خود، بررسی روابط دوجانبه و موضوعات بین‌المللی به مسکو، پایتخت روسیه سفر می‌کند.

به گزارش روزنامه گازیه‌تا، اشتاین‌مایر روز جمعه در گفتگوی تلفنی با لاوروف آمادگی خود برای سفر به مسکو در ماه می‌را به اطلاع لاوروف رساند. دو طرف در جریان این دیدار به بررسی مسائل مربوط به روابط دوجانبه و نیز برخی موضوعات بین‌المللی مورد علاقه دو طرف می‌پردازند.

تاکید اردوغان بر تعطیل نشدن حزب حاکم

جام‌جم آنلاین: رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه روز گذشته در اظهاراتی تاکید کرد انحلال حزب حاکم عدالت و توسعه با توجه به قوانین حقوقی و قانون اساسی ترکیه ممکن نیست.

به گزارش روزنامه ینی‌شفق چاپ ترکیه،‌  ادوغان با عنوان این مطلب تاکید کرد حزب حاکم ترکیه هیچ تخلفی مرتکب نشده که در معرض خطر تعطیلی باشد.

وی که در جمع نمایندگان پارلمان ترکیه سخنرانی می‌کرد با اشاره به تلاش‌ سکولارها برای منع فعالیت حزبش برای اصلاح قانون احزاب ترکیه اعلام آمادگی کرد.

حمله تند مک‌کین به اوباما

جام‌جم آنلاین: جان مک‌کین، نامزد حزب جمهوری‌خواه امریکا در انتخابات ریاست‌جمهوری نوامبر امسال این کشور روز گذشته باراک اوباما، نامزد حزب دموکرات را نامزد مورد تایید حماس معرفی کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، مک‌کین با گفتن این جمله که «اوباما کاندیدای حماس است» سعی کرد اوبامای سیاه‌پوست را به جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) مرتبط سازد. این در حالی است که اوباما گفته اگر به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شود با مقامات ایران، کوبا و کره شمالی دیدار خواهد کرد اما با رهبران حماس ملاقاتی نخواهد داشت.

درخواست محاکمه بوش، بلر و هاوارد

جام‌جم آنلاین: ماهاتیر محمد، نخست‌وزیر پیشین مالزی دیروز در سخنانی جورج بوش، رئیس‌جمهور امریکا را به همراه تونی بلر، نخست‌وزیر پیشین انگلیس و جان هاوارد، نخست‌وزیر سابق استرالیا مجرمان جنگی خواند.

به گزارش خبرگزاری فارس، محمد طی سخنانی خود در دانشکده ایمپریال کالج لندن، پایتخت انگلیس خواستار محاکمه بین‌المللی این سه نفر به دلیل جرایم جنگی‌شان در عراق شد.  محمد تاکید کرد کسانی که جنگ عراق را به راه انداختند، دروغ گفتند و بر اساس دروغ، جنگی را آغاز کردند و جنگ یعنی کشته شدن مردم بنابراین، این افراد جنایتکاران جنگی به شمار می‌روند.

بازگشت ملکه جنگ به خاورمیانه‌

جام‌جم آنلاین: کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه ایالات‌متحده پنجشنبه این هفته با هدف بررسی موضوعات مهمی همچون پرونده‌ هسته‌ای ایران و‌ روند صلح خاورمیانه راهی لندن، تل آویو و کرانه‌ باختری می‌شود.

به گزارش روزنامه‌ البیان ‌ چاپ امارات عربی متحده‌ وزارت امور خارجه امریکا دیروز تایید کرد رایس اول ماه مه برای شرکت در نشست کمیته چهار جانبه صلح راهی انگلیس می‌شود.  رایس همچنین در سفر به تل‌آویو و کرانه باختری با مقامات رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان فلسطینی دیدار کرده و به بررسی آخرین تحولات مربوط به روند صلح خواهد پرداخت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها