عراقچی: لازم باشد جان خودمان را هم فدا خواهیم کرد

وزیر امور خارجه ایران گفت : نمی‌دانم چرا آمریکا و اسرائیل هنوز درک نکرده‌اند که جمهوری اسلامی ایران دارای ساختاری سیاسی قدرتمند و متکی بر نهادهای تثبیت‌شده است، مانند دیگران ایستادگی و برای اهداف و منافع کشورمان تلاش می‌کنیم؛ اگر لازم باشد برای آن اهداف جان خودمان را هم فدا خواهیم کرد.
وزیر امور خارجه ایران گفت : نمی‌دانم چرا آمریکا و اسرائیل هنوز درک نکرده‌اند که جمهوری اسلامی ایران دارای ساختاری سیاسی قدرتمند و متکی بر نهادهای تثبیت‌شده است، مانند دیگران ایستادگی و برای اهداف و منافع کشورمان تلاش می‌کنیم؛ اگر لازم باشد برای آن اهداف جان خودمان را هم فدا خواهیم کرد.
کد خبر: ۱۵۴۶۴۸۸

به گزارش جام جم آنلاین ایرنا، سید عباس عراقچی در گفت‌وگو با شبکه الجزیره اظهار داشت: حضور یا عدم حضور یک فرد تأثیری بر ساختار سیاسی قدرتمند و متکی بر نهادهای تثبیت‌شده ما ندارد. البته افراد نقش دارند و هرکسی به‌نوعی تأثیرگذار است، اما آنچه اهمیت دارد، استحکام ساختار نظام سیاسی ایران است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار الجزیره مبنی بر اینکه نمی‌ترسید ترور شوید؟ تاکید کرد: هر کسی ممکن است هدف قرار بگیرد؛ در روزهای اخیر دیدیم که دشمنان هیچ تردیدی برای هدف قرار دادن هیچ مکان و شخصی ندارند.

عراقچی ادامه داد: تا این لحظه ۵۳ بیمارستان و مدارس زیادی هدف قرار گرفتند. شعب بانک‌ها و بسیاری از ساختمان‌های مسکونی هم هدف قرار گرفتند و شخصیت‌های سیاسی، غیرنظامیان، دانشمندان و اساتید دانشگاه همگی هدف بودند .حتی ممکن است وزیر خارجه هم هدف قرار بگیرد، اما مانند دیگران ما ایستادگی و برای اهداف و منافع کشورمان تلاش می‌کنیم؛ اگر لازم باشد برای آن اهداف جان خودمان را هم فدا خواهیم کرد.

اهداف غیرنظامی را در کشورهای همسایه هدف قرار ندادیم

وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: ما جنگ را گسترش ندادیم، ذات جنگ همین است؛ این نکته‌ای بود که پیشتر به دوستان خودمان در منطقه هشدار داده بودیم. وقتی ایالات متحده به ما حمله می کند، موشک‌ها و پهپادهای ما نمی‌توانند به خاک آمریکا برسند، بنابراین ناگزیر هستیم که با هدف قرار دادن پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه و دارایی‌های نظامی آنها پاسخ بدهیم؛ متاسفانه این دارایی‌ها در سراسر منطقه پراکنده‌ و در خاک کشورهای دوست ما قرار دارند.

وی افرود: واقعاً متعجبم که چرا جهان درباره حمله به مناطق مسکونی ایران صحبت نمی کند؛ اما با اطمینان می‌گویم که ما اهداف غیرنظامی در کشورهای همسایه را هدف قرار ندادیم ، البته ممکن است در برخی موارد پیامدهای ناخواسته رخ داده باشد اما این قصد ما نبوده است.

عراقچی اضافه کرد: ما خودمان را فقط به پایگاه‌های رسمی دشمنان محدود نکردیم، هرجا تجمع نیروهای آمریکایی بوده، هرجا تاسیسات متعلق به آنها وجود داشته هدف قرار گرفتند؛ برخی از این مکان‌ها ممکن است نزدیک مناطق شهری باشند، این تقصیر ما نیست، تقصیر آمریکاست؛ آنها نیروهای خودشان را از پایگاه نظامی خارج و به هتل‌های داخل شهرها منتقل کردند؛ در مجموع این رفتار ایالات متحده است که منطقه را به این وضعیت رسانده است.

عذرخواهی نشانه قدرت و شرافت است

عراقچی درباره اظهارات اخیر رئیس جمهوری کشورمان خطاب به کشورهای همسایه نیز گفت: به نظرم آقای پزشکان کاملا شفاف صحبت کرد؛ در کشور ما عذرخواهی نشانه قدرت و شرافت است و از عذرخواهی ابایی نداریم. عذرخواهی آقای پزشکیان خطاب به مردم منطقه و از سر احترام به شرایط دشواری بود که با آن روبرو هستند. آمریکا به ما حمله کرد و ما مقابله به مثل کردیم ولی با این حال از مردم منطقه عذرخواهی کردیم چون آنها آسیب دیدند این یعنی هیچ اختلاف داخلی در نظام وجود نداشت.

وی افرود: بلافاصله بعد از اظهارات دکتر پزشکیان، رئیس جمهور آمریکا توییتی منتشر کرد و این عذرخواهی را نشانه ضعف دانست و افزود که ایران شکست خورده آن هم با ادبیات بسیار توهین آمیز؛ در واقع ترامپ از همان ابتدا این رویکرد را از بین برد و مانع شکل گیری فضای جدید و یک نگاه تازه بین ما و کشورهای منطقه شد.

جنگ کنونی را آمریکا انتخاب کرده است

وزیر خارجه ایران اضافه کرد: در نهایت همه آنچه امروز شاهد آن هستیم، تقصیر آمریکاست، آنها باید پاسخگو باشند نه فقط در برابر مردم خود بلکه در برابر مردم ما، مردم منطقه و حتی در برابر تاریخ در آینده. جنگ جنگ ما نیست، جنگ مردم آمریکا هم نیست و جنگ منطقه هم نیست؛ این جنگ جنگ آمریکاست، جنگی که خود ایالات متحده آن را انتخاب کرده است.

عراقچی خاطرنشان کرد: مردم ما بهترین دوستان ما هستند، در درجه اول ما باید از مردم خودمان محافظت کنیم؛ ما نمی‌توانیم به خاطر دوستانی که اشتباه می‌کنند، بر سر جان مردم خود معامله کنیم. دوستان ما طی ۴۷ سال گذشته به ایالات متحده پایگاه نظامی دادند و روابط بسیار خوبی با آمریکا که دشمن ما بوده برقرار کردند؛ آنها انواع خدمات را به آمریکا ارائه دادند و همچنان هم این کار را می‌کنند. برخی از دوستان ما هم با رژیم اسرائیل رابطه برقرار کردند در حالی که اسرائیل بزرگترین دشمن جهان اسلام است حتی الان هم برخی از دوستان ما اجازه می دهند از خاک شان علیه ما استفاده شود.

وی اظهار داشت: برای ما حفظ جان مردم خودمان از هر چیز دیگری مهم‌تر است ، امیدوارم دوستان ما این موضوع را درک کنند که ما طی ۴۷ سال دوست و همسایه بودیم، اما برخی اقدامات در نهایت ما را در این شرایطی که امروز می‌بینیم قرار داده است.

تکمیل می شود...

newsQrCode
برچسب ها: عراقچی
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها