افزایش تخلفات رانندگی زنان

این که فرهنگ رانندگی در کشور ما در سطح نازلی قرار دارد و گاه ابتدایی ترین قوانین راهنمایی و رانندگی از سوی رانندگان رعایت نمی شود، یک واقعیت است.
کد خبر: ۱۵۴۱۲۶
اما تلخ تر زمانی است که شنیده می شود تخلفات رانندگی بانوان تازه گواهینامه گرفته در کشور روبه فزونی است.
محمد رویانیان رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی از افزایش قابل توجه تخلفات رانندگی زنان تازه گواهینامه گرفته طی چند ماه گذشته خبر داد و گفت: ماموران راهنمایی و رانندگی بشدت با این دسته از رانندگان برخورد می کنند.
وی افزود: متاسفانه تعدادی از بانوان تازه گواهینامه گرفته گوی سبقت را از برخی متخلفان حرفه ای نیز ربوده اند، به شکلی که شاهد رانندگی بسیار خطرناک و انجام برخی رفتارهای پرخطر در میان آنها هستیم.
وی در گفتگو با ایسنا گفت : بررسی های انجام شده نشان داده است ، برخی از این افراد طی یک سالی که گواهینامه دریافت کرده اند، بیش از 50 مورد با 10 میلیون ریال تخلف داشته اند!
رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به این که این امر باعث لطمه وارد شدن به وضعیت خوب رانندگی زنان در کشور شده است ، از خانواده ها خواست مراقب این حرکات از سوی فرزندان خود باشند. وی با اشاره به این که طی 2 هفته گذشته تعداد زیادی شکایت در این خصوص داشته ایم ، گفت: ستاد راهور ناجا تنها در هفته گذشته خودروی 5 نفر از این رانندگان متخلف را که با رفتارهای ناهنجار، لایی کشیدن و فحاشی ، موجب ایجاد مزاحمت برای دیگر رانندگان و شهروندان شده و شکایت داشته اند، توقیف کرده است.
مقرارت گواهینامه های موقت بر اساس اعلام راهنمایی و رانندگی ، اعتبار گواهینامه های یکساله فقط جهت رانندگی در مسیرهای شهری است و افرادی که این نوع گواهینامه را دریافت می کنند، مجاز به رانندگی در جاده ها و بزرگراه ها نبوده و در صورت تخلف گواهینامه این افراد ضبط می شود.
کسانی که طی یک سال تخلفات حادثه ساز زیاد در پرونده الکترونیک آنها ثبت شود، گواهینامه آنها اخذ و باطل خواهد شد که البته چون باطل شدن نیاز به قانون دارد، این قانون هم اکنون در کمیسیون قضایی مجلس مطرح شده که بزودی نیز به تصویب خواهد رسید.
در آیین نامه جدید راهنمایی و رانندگی ، آموزش اجباری شده و متقاضیان اخذ گواهینامه باید نسبت به ارائه تست های روانی و آزمایش های جسمانی اقدام کنند که این شامل کسانی که متقاضی تمدید یا صدور گواهینامه المثنی هستند نیز می شود.
اما متاسفانه رعایت این مقررات نه از سوی رانندگان مورد توجه قرار می گیرد و نه پلیس راهنمایی و رانندگی آن طور که باید و شاید این مسائل را مورد تنبیه و جریمه قرار می دهد.با این تفاسیر خیلی دور از ذهن به نظر نمی رسد که تخلفات رانندگان گواهینامه های موقت کمتر از دیگر رانندگان باشد.
قوانینی روی کاغذاوایل ماه گذشته ، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی از ارسال نامه ای به رئیس جمهور برای افزایش 2 تا 3 برابری جرایم تخلفات حادثه ساز و توقیف گواهینامه و خودروی رانندگان متخلف خبر داد.
رویانیان اعلام کرده بود که در زمینه برخورد قاطع با رانندگان متخلف و حادثه ساز لایحه ای را به مجلس فرستاده ایم که مطابق این لایحه ، انجام تخلفات رانندگی باعث اعطای نمره منفی به راننده متخلف شده و در صورتی که این تخلفات تکرار شود، ابطال دائمی گواهینامه رانندگی را نیز در پی خواهد داشت.
رئیس پلیس راهور ناجا همچنین همزمان با اعلام جرایم رانندگان جوان زن ، با تاکید بر این که تمامی این افراد دارای گواهینامه های یکساله بوده اند، می گوید: راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی در صورت ارتکاب تخلفات حادثه ساز همچون سبقت ، سرعت غیرمجاز، انجام حرکات مارپیچ و... نسبت به ابطال گواهینامه این دسته از متخلفان اقدام می کند، اما علی رغم این تاکید، متاسفانه تمدید گواهینامه های یکساله بدون توجه به سوابق رانندگی فرد تمدید و به گواهینامه 5 ساله تبدیل می شود.
این در حالی است که در همین گواهینامه تاکید شده ، صاحب گواهینامه اجازه رانندگی در ساعات 12 نیمه شب تا 5صبح یا رانندگی در جاده های بین شهری را ندارد، اما بسیاری از این رانندگان صاحب گواهینامه های موقت همه این خلاف ها را انجام می دهند و تجربه نشان داده که پلیس هم در صورت مشاهده همانند دیگر متخلفان (صاحبان گواهینامه های 5 یا 10 ساله) با این رانندگان برخورد می کند.

تند می رانم چون زنم

شاید یکی از دلایل بی توجهی به قوانین رانندگی از سوی زنان ، مقابله با رانندگان مرد باشد. معمولا رانندگان زن از رعایت نکردن ، ترساندن و مورد تمسخر قرار دادن رانندگی زنان از سوی مردان گله مند هستند.
فیلم «تقاطع» را دیده اید؛ مشاهده کرده اید که چگونه 2 جوان هنگام رانندگی مزاحم خانم راننده ای می شوند و کار به جایی می رسد که کورس گذاشتن این 2 خودرو به پرتاب اتومبیل راننده زن از بالای بزرگراه می انجامد و...
این هم واقعیت تلخ دیگری است که بسیاری از خانم ها هنگام رانندگی ، از سوی برخی آقایان مورد مزاحمت قرار می گیرند و آنها با لایی کشیدن های بی مورد و بوق زدن های مکرر، قصد هول کردن راننده زن را دارند که اغلب به حوادث ناگواری هم انجامیده است. پرسش اینجاست آیا پلیس تاکنون به برخورد جدی با این گونه رانندگان مرد مزاحم اقدام کرده است؛
باید همه بپذیریم رانندگی یک رفتار اجتماعی است که همه باید با اصلاح این رفتار در جهت بهبود فرهنگ آن گام برداریم.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها