یادداشت خبرنگار

سیستان و بلوچستان تنها رویشگاه وسیع چای ترش ایران

چای ترش به دلیل انبوه ریزمغذی های و انتی اکسیدان موجود در آن به اکسیر جوانی و داروی زیبایی مشهور شده و تنها رویشگاه سیع آن در ایران نیازمند توجه بیشتر است
کد خبر: ۱۵۳۰۱۱۵

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین سیستان و بلوچستان - 

سیستان و بلوچستان با آب و هوای منحصر به فرد و دارا بودن زمین های کشاورزی حاصلخیز، یکی از بهترین مناطق ایران برای کشت محصولات مختلف کشاورزی است، این استان پهناور با تنوع آب و هوایی شگفت انگیزی که دارد دارای ظرفیت منحصر به فردی برای تولید محصولات خارج فصل و همچنین استوایی است.

یکی از محصولات خاص سیستان و بلوچستان که طرفداران زیادی در ایران و جهان دارد، چای ترش است، این محصول استراتژیک که به چای مکی نیز شناخته می شود ترش از نوشیدنی های گرم و سردی محسوب می شود که در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد، به عقیده کارشناسان تغذیه به دلیل دارا بودن آهن فراوان و انواع مواد مغذی برای بدن و آنتی اکسیدان فراوان به عنوان داروی شفابخش قلب و بهترین جایگزین برای چای سیاه شناخته می شود.

شهرستان دلگان بهترین منطقه برای کشت انواع گیاهان دارویی نیز هست که به صورت طبیعی و یا توسط کشاورزان منطقه کشت می شود این .شهرستان قطب تولید چای ترش در کشور است و این منطقه به دلیل آب و هوای خاصی که دارد بهترین نقطه برای کشت این محصول خاص می باشد و با ۶۰۰ هکتار اراضی زیر کشت چای ترش، دارای رتبه نخست کشت این محصول در ایران است. و به طور کلی از هر هکتار اراضی زیر کشت چای ترش چیزی در حدود 800کیلوگرم محصول برداشت می شود.

چای مکی که به دلیل رنگ و مزه خاص آن به چای قرمز و یا ترش نیز شهرت دارد، گیاهی است یک ساله با ارتفاع ۱ تا ۳ متر که همه ساله با آغاز بهار کار کشت آن آغاز می شود و در نیمه دوم پاییز نیز محصول آن برداشت می شود.

با توجه به خواص بی نظیر این محصول و افزایش تقاضا در بازار مصرف، سطح زیر کشت چای ترش در شهرستان دلگان  بر اساس مسولان جهاد کشاورزی نسبت به مدت مشابه سال گذشته با 50درصد افزایش روبه رو بوده است.

هرچند که هنوز در فرآوری این محصول هم مشکل داریم، و  نیاز برنامه ریزی برای جذب سرمایه گذار بومی در بحث فرآوری محصول چای ترش شود اما تا زمانی که به مرحله اجرا برسد باید اقدامات بسیاری انجام شود تا بتوانیم محصول تولیدی کشاورزان دلگانی را در خود این شهرستان به محصولات با ارزش افزوده چند برابری تبدیل کنیم.

در حال حاضر 600نفر در منطقه به کار کشت چای ترش اشتغال دارند که در صورت راه اندازی فراری این محصول همین تعداد نیز در آن بخش مشغول به کار خواهند شد.

ارز آوری چای ترش بی نظیر است

برای کشت چای ترش در دیگر مناطق استان نیز می توان برنامه ریزی کرد  و سطح زیر کشت را افزایش داد .چای ترش یکی از محصولات خاص سیستان و بلوچستان است، که این محصول دارای بازار خوبی در ایران و جهان است و اگر بتوانیم سطح زیرکشت چای ترش را بالاتر برده و این محصول را در کل استان کشت کنیم می توانیم بازارهای منطقه را در دست بگیریم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
باید دندان طمع غرب را کشید

دکتر منوچهر متکی در گفت‌وگوی اختصاصی با روزنامه جام‌جم ضمن تحلیل دشمنی‌های اخیر آمریکا و تروئیکای اروپایی مطرح کرد:

باید دندان طمع غرب را کشید

مجری‌گری فرمول ندارد

گپ‌و‌گفت خبرنگار جام‌جم با قصه‌نویس رادیو و «چشم شب روشن» تلویزیون که مدتی است از رسانه کناره گرفته است

مجری‌گری فرمول ندارد

نیازمندی ها