در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
این نکات را همواره در نگهداری ادویهها مدنظر داشته باشید:
همواره ادویهجات را در محل خشک نگهداری کنید. در صورتی که در محیط رطوبت وجود داشته باشد وارد ظرف ادویه شده و سبب کلوخهشدن آن میشود.
ادویهجات را در ظروف کدر نگهداری کنید. ادویهجاتی که در معرض نور قرار دارند سریعتر عطر و طعم خود را از دست میدهند و کهنه میشوند.
از ظروفی استفاده کنید که درِ آنها کاملا بسته میشود و پس از هر بار مصرف از بستهبودن در مطمئن شوید.
اگر از ادویههای پودرنشده مثل دانههای فلفل یا چوبهای دارچین استفاده میکنید، بهتر است به مقدار مورد نیاز آن را آسیاب و بقیه را بهصورت آسیابنشده نگهدارید تا عطر و طعم خود را برای مدت بیشتری حفظ کنند. ادویهجات آسیابشده کیفیت خود را حداکثر تا ششماه و انواع آسیاب نشده تا چند سال حفظ میکنند.
اگر مقادیر زیادی ادویه خریدهاید، بقیه آن را در فریزر و در ظروف در بسته قرار دهید. بهترین راه این است که هوا از بسته کاملا خارج شده و در ظرف بسته باشد.
نیازی نیست برای مصرف روزانه آنها را در محلی نظیر یخچال قرار دهید زیرا رطوبت موجود در یخچال سبب افت کیفیت آنها میشود.
توجه کنید از انجماد و انجمادزدایی مکرر ادویهها خودداری کنید زیرا رطوبت باعث کلوخهایشدن آنها شده و خیلی سریع کیفیت خود را از دست میدهند.
همچنین احتمال کپکزدن آنها وجود دارد. محل مناسب برای نگهداری ادویهجات مصرفی روزمره مکان تاریک، خنک و به دور از نوسانات دماست. نور و دما هر دو سبب ازدسترفتن طعم ادویهجات میشوند پس از نگهداری آنها اطراف گاز یا نزدیک به پنجره خودداری کنید.
هیچگاه از قاشق خیس برای برداشتن ادویهجات استفاده نکنید زیرا جذب رطوبت سبب سختشدن آنها میشود. بهطوریکه گاهی مجبورید همه محتویات را دور بریزید.
ادویهجات خود را بهطور مرتب چک کنید.
اگر ادویههای شما کهنهشده و عطر و طعمشان را از دست دادهاند، میتوانید آنها را در ماهیتابهای که روی شعله متوسط گرم شده (نهداغ) به مدت یک تا سه دقیقه حرارت دهید و این کار را با احتیاط انجام دهید زیرا در صورت سوختن، ادویهجات بد طعم میشوند.
دکتر مریم قادری قهفرخی - متخصص صنایع غذایی / روزنامه جام جم
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گروسی: مشکل تیم روحی و روانی است
شاهین بیانی در گفتوگو با «جامجم»: