سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
کینوا دانه گیاهی با نام علمی چِنوپودیوم است و بهدلیل شباهت زیادش به غلات بهعنوان شبهغله شناخته میشود. بنابراین کینوا از لحاظ گیاهشناسی، برخلاف تصور عموم، به خانواده غلات تعلق ندارد. بلکه با خانواده گیاهانی چون چغندر و اسفناج در ارتباط است. این دانه خوشخوراک بومی آمریکای جنوبی است و پیشینهای 7000 ساله دارد. اینکاها به کینوا لقب دانه مادر را داده بودند و برایشان مقدس بود. جالب است بدانید بیش از 3000 نوع کینوا وجود دارد که رایجترینشان سفید، سیاه و قرمز است.
اما بگذارید کمی هم از خواص کینوابرایتان بگوییم. کینوا از معدود پروتئینهای گیاهی کامل است. چراکه اغلب پروتئینهای گیاهی کامل نیستند. اما کینوا همه ۹ اسیدآمینه ضروری برای بدن را دارد. به همین دلیل منبع پروتئینی ارزشمندی خصوصا برای دنبالکنندگان رژیمهای گیاهی است. کینوا همچنین سرشاژ از ترکیبات گیاهی مغذی نظیر ساپونینها، اسیدهای فِنولیک، فلاونوئیدها و بِتاسیانینهاست. بسیاری از این قبیل ترکیبات میتوانند بهعنوان آنتیاکسیدان عمل کنند. به این معنی که قادرند اثر سوء رادیکالهای آزاد روی مولکولهای بدن را خنثی کنند. علاوهبر همه اینها کینوا از خواص غلات کامل بهرهمند است و مصرف غلات کامل هم بنابر پارهای از تحقیقات انجامشده در این زمینه با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بهبود کنترل قند خون در ارتباط است. ازجمله سایر خواص احتمالی کینوا میتوان به تقویت سلامت متابولیکی بدن و مقابله با التهابات مزمن اشاره کرد. نداشتن گلوتن را هم به مابقی ویژگیهای این دانه مغذی اضافه کنید.
کینوا را میتوانید از هایپرمارکتها یا ارگانیک فروشیها بهصورت بستهبندی تهیه کنید. در ضمن تلفظ درستش هم کین ـ وا (KEEN-wah)است.
صدف دژآلود
سلامت
منبع: healthline
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
علی اصغر هادیزاده، رئیس انجمن دوومیدانی فدراسیون جانبازان و توانیابان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد