در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
آش غوره
مواد لازم:
بلغور گندم: یک پیمانه / عدس: یک پیمانه / لوبیا چشم بلبلی: یک پیمانه / برنج: یک پیمانه / سبزی آش: یک کیلو / پیاز متوسط: 3 عدد / آب مرغ یا گوشت: 3 لیوان / آبغوره: یک لیوان / غوره: نصف پیمانه / نعنا خشک: 2 قاشق غذاخوری / نمک و زردچوبه: به میزان لازم
حبوبات را جداگانه و چند ساعت قبل از پخت خیس میکنیم. پیازها را خرد کرده و درقابلمهای بزرگ ریخته و با کمی روغن سرخ میکنیم سپس نعنا خشک و زردچوبه را اضافه کرده و تفت داده و نیمی از آن را برمیداریم. آب مرغ یا گوشت را همراه بلغور گندم در قابلمه ریخته و روی حرارت کم میگذاریم. وقتی کمی لعاب انداخت عدس و لوبیا چشم بلبلی را اضافه میکنیم تا بپزند. در مرحله بعد برنج را شسته و به آش اضافه میکنیم و چند دقیقه یکبار هم میزنیم تا ته نگیرد. درصورت کم شدن آب آش کمی آب جوش به آن اضافه میکنیم. وقتی از پخت مواد مطمئن شدیم سبزی آش را که از قبل شسته و خرد کردهایم اضافه کرده و روی حرارت کم میگذاریم بعد از چند دقیقه نمک، غوره و آبغوره را هم اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا آش جا بیفتد. بعد آش را در ظرف مناسبی ریخته و با پیازداغ و نعناداغ تزئین کرده وسرو میکنیم.
بیشتر بخوانید: ظرز تهیه رب انار
آش ترش
مواد لازم:
نخود، لوبیا، عدس، برنج نیم دانه معطر و باقالی پاک کرده: هر کدام نصف پیمانه / اسفناج، تره، جعفری و گشنیز: نیم کیلو / سیر تازه یا خشک: 4 عدد/ پیاز متوسط: 2 عدد / آب نارنج: نصف پیمانه / نعنا خشک: 2 قاشق غذاخوری / نمک و زردچوبه: به میزان لازم
نخود و لوبیا را که چند ساعت قبل از پخت خیس کردهایم در قابلمه ریخته و میپزیم. سپس عدس و برنج را هم اضافه میکنیم تا بپزد. سبزی آش را شسته و خرد کرده و وقتی از پخت مواد مطمئن شدیم به آش اضافه میکنیم. پیازها را خرد کرده و کمی روغن ریخته و سرخ میکنیم سپس سیرها را خرد کرده و همراه زردچوبه به پیازداغ اضافه کرده و تفت میدهیم و نصف آن را به آش اضافه میکنیم. باقالی را هم در قابلمه جدا پخته و به آش اضافه میکنیم و حرارت را کم میکنیم تا آش جا بیفتد. نمک، آب نارنج یا رب انار رقیق شده را به آش اضافه کرده و بعد از چند دقیقه از روی حرارت برمی داریم و سپس آن را در ظرف مناسبی ریخته و با پیازداغ، سیرداغ و نعناداغ تزئین کرده و سرو میکنیم.
آش دوغ
مواد لازم:
نخود: 250 گرم / برنج نیم دانه معطر: یک پیمانه / تره، جعفری و شوید: نیم کیلو / پیاز متوسط: 2 عدد / سیر ترجیحا تازه: 3حبه / دوغ: 2 لیتر / نعنا خشک: 2 قاشق غذاخوری / نمک و زردچوبه: به میزان لازم
نخود را چند ساعت قبل از پخت خیس کرده و چند بار آب آن را عوض میکنیم و میپزیم. پیازها را خرد کرده و در کمی روغن سرخ میکنیم. سیر خرد شده و نعنا خشک را همراه زردچوبه به پیازداغ اضافه کرده و تفت داده و کنار میگذاریم. در یک قابلمه دوغ را ریخته و برنج را هم شسته و اضافه کرده و روی حرارت میگذاریم و تا وقتی دوغ جوش بیاید باید آش را هم بزنیم. دراین مرحله سبزیها را شسته و خرد کرده و همراه با نمک و نخود به آش اضافه میکنیم و روی حرارت کم میگذاریم تا لعاب انداخته و جا بیفتد البته در این مرحله نباید در قابلمه را بگذاریم. سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و وقتی کمی خنک شد آش را به تعداد نفرات در کاسههای کوچک ریخته و با پیازداغ، نعناداغ و سیرداغ تزیین و سرو میکنیم.
مژده مظهری
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به ایران مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
علی برکه از رهبران حماس در گفتوگو با «جامجم»:
گفتوگوی «جامجم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر
یک کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با جام جم آنلاین:
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد