مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد از زمانی که دام از دست دامداران خارج می‌شود تا به دست مصرف‌کننده نهایی برسد 60 درصد افزایش قیمت پیدا می‌کند که به جیب حلقه‌های واسط و دلالان می‌رود.
کد خبر: ۱۲۰۵۳۲۲

سعید سلطانی در گفت‌وگو با ایرنا، افزود: با این‌که بخشی از گرانی قیمت دام زنده و گوشت قرمز به نوسان نرخ ارز، افزایش روزافزون قیمت نهاده‌های دامی و رشد هزینه‌های تمام‌شده تولید برمی‌گردد اما حضور حلقه‌های واسط و دلالان در فرآیند خرید دام زنده تحت عنوان (چوب‌دار)، کشتارگاه‌ها و شبکه‌های توزیع عوامل اصلی گرانی نرخ گوشت تولید داخل است.
وی عنوان کرد: با وجود کاهش قیمت دام زنده داخلی به نرخ متوسط کیلویی 36هزار تومان، قیمت هر کیلوگرم لاشه با 10درصد سود برای دامداران حداکثر 70هزار تومان تمام می‌شود، بنابراین هر کیلوگرم از این گوشت باید با قیمت 85هزار تومان به دست مصرف‌کننده نهایی برسد که هم‌اکنون با قیمت بین 110 تا 130 هزار تومان عرضه می‌شود.
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران تصریح کرد: با این‌که شرکت پشتیبانی امور دام کشور بخشی از نهاده‌های موردنیاز صنعت دامداری و دامپروری کشور را تأمین می‌کند، تولیدکنندگان ناچارند بخش عمده نهاده‌های موردنیاز تولید را از بازار تأمین کنند که امروز قیمت هر کیلوگرم جو به 2000 تومان، ذرت دامی 2000 تومان و کنجاله سویا به بیش از 5000 تومان رسیده است.
وی افزود: نهاده‌های دامی موردنیاز کشور با ارز رسمی 4200 تومانی تأمین و توسط بخش دولتی و خصوصی به کشور وارد می‌شود، اما محصول به دست تولیدکنندگان نمی‌رسد تا جایی که تولیدکننده سه ماه قبل پول نهاده‌ها را در اختیار واردکننده بخش‌خصوصی قرار داده اما هنوز محصولی به دستش نرسیده است.
وی با بیان این‌که واردکنندگان، نهاده‌های دامی را به کشور وارد کرده و در اختیار عوامل خود قرار می‌دهند گفت: به نظر می‌رسد دولت باید با تشدید کنترل‌ها به این موضوع هر‌چه سریع‌تر رسیدگی کند تا تولیدکنندگان دچار مشکل نشوند.
سلطانی ادامه داد: لازم است در این شرایط دولت تشکل‌ها را به رسمیت بشناسد و از ظرفیت این بخش با حذف حلقه‌های واسط و دلالان در تزریق نهاده‌های دامی و توزیع گوشت قرمز در کشور بهره‌مند شود تا محصول با قیمت مناسبی به دست مصرف‌کنندگان برسد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها