در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
غذاهای پروبیوتیک: پروبیوتیک ها، میکروارگانیسمهای (باکتری و مخمر) زنده و فعالی هستند کـه با استقرار در بخشهای مختلف بدن (اساسا روده؛) به تعداد مناسب، با تولید اسید و ترکیبات ضدمیکروبی، سبب ایجاد تـوازن بین جمعیت میکروب های سـودمند و مضر شده و خـواص سـلامتبخـش خود را بر انسان اعمال میکنند. پروبیوتیکها دارای اثرات ضدسرطانی، تقویت سیستم ایمنی، بهبود عملکرد روده، کاهش سطح کلسترول خون و مهار باکتریهای مضر سیستم گوارشی هستند. مصرف این فرآوردهها در افراد دارای اختلال «عدم تحمل لاکتوز» توصیه میشود. در این افراد آنزیم تجزیهکننده لاکتوز شیر (قند شیر) وجود ندارد. پروبیوتیکها لاکتوز را به اسید لاکتیک تبدیل و مصرف این فرآورده را برای این افراد امکانپذیر میکنند. همچنین محصولات پروبیوتیکی حاوی مقادیر قابلتوجهی املاح و ویتامینهای خانواده«بی» هستند.
غذاهای پری بیوتیک: پری بیوتیک اجزای غذایی غیرقابل هضمی هستند که سلامت فرد را با تحریک رشد یا فعالیت یک یا چند گونه باکتریایی مفید موجود در روده بزرگ به صورت مفیدی تحتتاثیر قرار میدهند. به زبان سادهتر، پری بیوتیک غذای باکتریهای پروبیوتیک است. باکتریهای مفید نظیر پروبیوتیکها با مصرف این مواد زنده مانده و جمعیت میکروبی روده را تحتتاثیر قرار میدهند و سبب مرگ باکتریهای بیماریزا و مضر میشوند. جالب است بدانید سیر، پیاز، سیبزمینی ترشی، کاسنی و ترهفرنگی حاوی بیشترین مقدار ترکیبات پری بیوتیک به صورت طبیعی در خود هستند. غذاهای پری بیوتیکی با افزودن این ترکیبات به فرمول مواد غذایی نظیر ماست یا پنیر تهیه میشود. این غذاها ابتلا به سرطانهای روده بزرگ و نیز اسهال و یبوست را به میزان زیادی کاهش میدهد.
غذاهای سیمبیوتیک: به غذاهایی گفته میشود که به طور همزمان حاوی باکتریهای پروبیوتیک و فیبرهای پری بیوتیک هستند و به زنده ماندن باکتریهای مفید در ماده غذایی و نیز در حین عبور غذا از دستگاه گوارش کمک میکنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با جام جم آنلاین:
علی برکه از رهبران حماس در گفتوگو با «جامجم»:
گفتوگوی «جامجم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر
یک کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با جام جم آنلاین:
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد