در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دراین شماره از چاردیواری شما را با طرز پخت سه کوفته متفاوت آشنا میکنیم.
کوفته بادمجان
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 100 گرم / بادمجان: 2عدد / جعفری خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
تخم مرغ: 2عدد / آرد سوخاری: 3 قاشق غذاخوری / پنیر پارمزان: 100 گرم / آویشن: یک قاشق چایخوری / پیاز متوسط: یک عدد / گردوی خرد شده: 50 گرم / آرد: 3 قاشق غذاخوری / نمک، فلفل و آبلیمو: به میزان لازم
بادمجانها را شسته و خرد میکنیم. پوست بادمجانها را کامل نگیرید تا در نهایت کوفته ظاهر بهتری پیدا کند. روی بادمجانهای خرد شده کمی نمک میریزیم تا عرق کند و تلخیاش گرفته شود. بعد آنها را در قابلمه ریخته و روی حرارت میگذاریم و تفت میدهیم تا حالت کبابی پیدا کند. پیاز را رنده کرده و آبش را میگیریم. جعفری را هم شسته و خرد میکنیم. بادمجان، پیاز رنده شده، جعفری خرد شده، پنیر پارمزان، نصف آردسوخاری، آبلیمو، یک تخم مرغ، نمک، فلفل، آویشن و زردچوبه را در غذاساز ریخته و مواد را کمی خرد میکنیم. سپس گوشت را اضافه کرده و دوباره کمی مواد را مخلوط میکنیم. سپس مواد را حدود پانزده دقیقه در یخچال میگذاریم. در یک ماهیتابه گود روغن میریزیم و روی حرارت میگذاریم تا داغ شود. در سه ظرف، یکی آرد، دومی یک عدد تخممرغ و دیگری آرد سوخاری میریزیم. مواد کوفته را از یخچال در آورده و به اندازه یک نارنگی کوچک از آن را درکف دست کمی صاف کرده، مقداری گردوی خرد شده داخلش میگذاریم و آن را میبندیم و گرد کرده و تمام مواد کوفته را به همین شکل آماده میکنیم. در این مرحله کوفتهها را ابتدا در آرد خوب میغلتانیم، سپس در ظرف تخم مرغ که آن را با چنگال زده و یکدست شده میغلتانیم و آخر در کاسه آرد سوخاری میچرخانیم. کوفتهها که آماده شد در روغن داغ میاندازیم و با حرارت کم سرخ میکنیم تا مغز پخت شود. سپس کوفتهها را در ظرف مناسبی گذاشته و با ماست چکیده تزئین کرده و سرو میکنیم.
کوفته بلغور و عدس
مواد لازم:
عدس: نصف پیمانه / بلغور: نصف پیمانه / روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری / پیاز داغ: 3 قاشق غذاخوری / زیره سبز: نصف قاشق چایخوری / جعفری خرد شده: 3 قاشق غذاخوری / نمک، فلفل، پودر موسیر و آبلیمو: به میزان لازم
عدس را شسته و با کمی آب کامل میپزیم و در حین پخت کف روی آن را جمع میکنیم. بلغور را که از قبل خیس کردهایم به عدس اضافه کرده و خوب میپزیم و کنار میگذاریم وقتی خنک شد آن را همراه پیاز داغ، نصف جعفری خرد شده، پودر موسیر، نمک، فلفل، آبلیمو، زیره و روغن زیتون مخلوط کرده و خوب ورز میدهیم طوری که مواد یکدست و نرم شود. در این مرحله مواد را به شکل کوفتههایی به اندازه دلخواه در آورده و در ظرف مناسب چیده و با پیاز داغ و جعفری خرد شده تزیین میکنیم. این کوفته سرشار از آهن و فیبر بوده و غذایی مناسب برای کاهش وزن است.
کوفته برنج با پنیر
مواد لازم:
برنج نیم دانه: 250 گرم / گوشت چرخ کرده: 100 گرم / آب مرغ یا گوشت: یک لیوان / پنیر پارمزان: 100 گرم / تخممرغ: 2 عدد / نخود فرنگی: 50 گرم / پیاز کوچک: یک عدد / رب گوجه: یک قاشق غذاخوری / آرد سوخاری: 2 قاشق غذاخوری / روغن: یک قاشق غذاخوری / نمک، فلفل و پودر سیر: به میزان لازم
برنج را با آب مرغ کامل میپزیم. هنگام پخت باید آب مرغ تمام شود. نخود فرنگی را هم میپزیم و کنار میگذاریم. وقتی برنج خنک شد آن را با گوشت چرخ کرده، تخم مرغ، پودر سیر، نمک، فلفل و زردچوبه خوب مخلوط کرده و ورز میدهیم. دراین مرحله ماهیتابهای روی حرارت گذاشته، کمی روغن در آن میریزیم. پیاز را در روغن خرد کرده و تفت میدهیم. وقتی کمی سرخ شد زردچوبه و رب را اضافه کرده و کمی میجوشانیم تا غلیظ شود. دراین مرحله کمی از مواد کوفته را برمی داریم و کف دست باز کرده و یک تکه کوچک پنیر پارمزان و نخود فرنگی داخل آن گذاشته و روی آن را میبندیم. همه مواد کوفته را به همین شکل آماده کرده، در آرد سوخاری میغلتانیم و در ماهیتابه سس میگذاریم. حرارت را کم کرده و اجازه میدهیم کوفتهها خوب پخته شود. سپس کوفتهها را درظرف مناسبی چیده، تزیین کرده و سرو میکنیم.
مژده مظهری
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به ایران مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رییس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با سیده عذرا موسوی، نویسنده کتاب «فصل توتهای سفید»
یک نماینده مجلس:
علی برکه از رهبران حماس در گفتوگو با «جامجم»: