این روزها با گسترش قارچ‌گونه فست‌فودها و به همان نسبت گسترش بیماری‌های مختلف باید فکری به حال تغذیه‌مان بکنیم و چه چیزی بهتر از این که به غذاهای سنتی روی آورده و کمی از غذاهای فرآوری‌شده فاصله بگیریم.
کد خبر: ۱۱۷۰۰۳۶

دراین شماره از چاردیواری شما را با طرز پخت سه کوفته متفاوت آشنا میکنیم.

کوفته بادمجان

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده: 100 گرم / بادمجان: 2عدد / جعفری خرد شده: 2 قاشق غذاخوری

تخم مرغ: 2عدد / آرد سوخاری: 3 قاشق غذاخوری / پنیر پارمزان: 100 گرم / آویشن: یک قاشق چایخوری / پیاز متوسط: یک عدد / گردوی خرد شده: 50 گرم / آرد: 3 قاشق غذاخوری / نمک، فلفل و آبلیمو: به میزان لازم

بادمجانها را شسته و خرد میکنیم. پوست بادمجانها را کامل نگیرید تا در نهایت کوفته ظاهر بهتری پیدا کند. روی بادمجانهای خرد شده کمی نمک میریزیم تا عرق کند و تلخیاش گرفته شود. بعد آنها را در قابلمه ریخته و روی حرارت میگذاریم و تفت میدهیم تا حالت کبابی پیدا کند. پیاز را رنده کرده و آبش را میگیریم. جعفری را هم شسته و خرد میکنیم. بادمجان، پیاز رنده شده، جعفری خرد شده، پنیر پارمزان، نصف آردسوخاری، آبلیمو، یک تخم مرغ، نمک، فلفل، آویشن و زردچوبه را در غذاساز ریخته و مواد را کمی خرد میکنیم. سپس گوشت را اضافه کرده و دوباره کمی مواد را مخلوط میکنیم. سپس مواد را حدود پانزده دقیقه در یخچال میگذاریم. در یک ماهیتابه گود روغن میریزیم و روی حرارت میگذاریم تا داغ شود. در سه ظرف، یکی آرد، دومی یک عدد تخممرغ و دیگری آرد سوخاری میریزیم. مواد کوفته را از یخچال در آورده و به اندازه یک نارنگی کوچک از آن را درکف دست کمی صاف کرده، مقداری گردوی خرد شده داخلش میگذاریم و آن را میبندیم و گرد کرده و تمام مواد کوفته را به همین شکل آماده میکنیم. در این مرحله کوفتهها را ابتدا در آرد خوب میغلتانیم، سپس در ظرف تخم مرغ که آن را با چنگال زده و یکدست شده میغلتانیم و آخر در کاسه آرد سوخاری میچرخانیم. کوفتهها که آماده شد در روغن داغ میاندازیم و با حرارت کم سرخ میکنیم تا مغز پخت شود. سپس کوفتهها را در ظرف مناسبی گذاشته و با ماست چکیده تزئین کرده و سرو میکنیم.

کوفته بلغور و عدس

مواد لازم:

عدس: نصف پیمانه / بلغور: نصف پیمانه / روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری / پیاز داغ: 3 قاشق غذاخوری / زیره سبز: نصف قاشق چایخوری / جعفری خرد شده: 3 قاشق غذاخوری / نمک، فلفل، پودر موسیر و آبلیمو: به میزان لازم

عدس را شسته و با کمی آب کامل میپزیم و در حین پخت کف روی آن را جمع میکنیم. بلغور را که از قبل خیس کردهایم به عدس اضافه کرده و خوب میپزیم و کنار میگذاریم وقتی خنک شد آن را همراه پیاز داغ، نصف جعفری خرد شده، پودر موسیر، نمک، فلفل، آبلیمو، زیره و روغن زیتون مخلوط کرده و خوب ورز میدهیم طوری که مواد یکدست و نرم شود. در این مرحله مواد را به شکل کوفتههایی به اندازه دلخواه در آورده و در ظرف مناسب چیده و با پیاز داغ و جعفری خرد شده تزیین میکنیم. این کوفته سرشار از آهن و فیبر بوده و غذایی مناسب برای کاهش وزن است.

کوفته برنج با پنیر

مواد لازم:

برنج نیم دانه: 250 گرم / گوشت چرخ کرده: 100 گرم / آب مرغ یا گوشت: یک لیوان / پنیر پارمزان: 100 گرم / تخممرغ: 2 عدد / نخود فرنگی: 50 گرم / پیاز کوچک: یک عدد / رب گوجه: یک قاشق غذاخوری / آرد سوخاری: 2 قاشق غذاخوری / روغن: یک قاشق غذاخوری / نمک، فلفل و پودر سیر: به میزان لازم

برنج را با آب مرغ کامل میپزیم. هنگام پخت باید آب مرغ تمام شود. نخود فرنگی را هم میپزیم و کنار میگذاریم. وقتی برنج خنک شد آن را با گوشت چرخ کرده، تخم مرغ، پودر سیر، نمک، فلفل و زردچوبه خوب مخلوط کرده و ورز میدهیم. دراین مرحله ماهیتابهای روی حرارت گذاشته، کمی روغن در آن میریزیم. پیاز را در روغن خرد کرده و تفت میدهیم. وقتی کمی سرخ شد زردچوبه و رب را اضافه کرده و کمی میجوشانیم تا غلیظ شود. دراین مرحله کمی از مواد کوفته را برمی داریم و کف دست باز کرده و یک تکه کوچک پنیر پارمزان و نخود فرنگی داخل آن گذاشته و روی آن را میبندیم. همه مواد کوفته را به همین شکل آماده کرده، در آرد سوخاری میغلتانیم و در ماهیتابه سس میگذاریم. حرارت را کم کرده و اجازه میدهیم کوفتهها خوب پخته شود. سپس کوفتهها را درظرف مناسبی چیده، تزیین کرده و سرو میکنیم.

مژده مظهری

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها