ابلاغ قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان، پیرمردهای ورزش را تعیین تکلیف می‌کند

خارج از گود!

تغییرات باید انجام شود بخصوص این‌که با توجه به بازه زمانی کم تا المپیک بهتر است روند اجرایی آن خیلی سریع اتفاق بیفتد تا بهانه‌ای برای ناکامی احتمالی مدیرانی که روی کار می‌آیند وجود نداشته باشد.
کد خبر: ۱۱۶۴۸۷۵

براساس قانون جدید مدیران بازنشسته باید حداکثر تا دو ماه آینده ترک پست کنند. اتفاقی که بدون شک ورزش کشور را با چالش‌هایی مواجه خواهد کرد بخصوص که نبود مدیریت صحیح آن، ورود نهادهای بین‌المللی را موجب خواهد شد.

براساس منشور المپیک هرگونه دخالت دولت در امور ورزش منع شده است. با این اوصاف وزارت ورزش باید در اجرای قانون جدید مربوط به بازنشسته‌ها، این موضوع را لحاظ کند تا عمل به قوانین داخلی با درگیری‌های بین‌المللی همراه نشود. البته خبر رسیده که وزارت ورزش دنبال تدابیری است تا روسای فدراسیون‌ها خودشان استعفا کنند تا مشکلات بین‌المللی گریبان ورزش ایران را نگیرد.

البته وزارت ورزش تا امروز در مورد بازنشسته‌های مجموعه خود - اعم از وزارتخانه و فدراسیون‌ها- هیچ اعلام رسمی نداشته است اما افرادی مانند مهدی تاج و احمد ضیایی شخصا بازنشسته بودنشان را تایید کرده‌اند. اگرچه آنها با رایزنی برای افزایش میزان درصد جانبازی خود، دنبال حفظ صندلی ریاست‌شان در فوتبال و والیبال هستند.

علاوه بر این، دیگر افرادی که زمزمه بازنشستگی آنها مطرح بوده نیز برای حفظ موقعیت خود بیکار نبوده‌اند. شنیده شده رئیس یکی از فدراسیون‌ها با جمع‌آوری فیلم‌های آرشیوی خود از سال‌های حضور در جبهه، به دنبال گرفتن مجوز برای ادامه کار رفته است. یکی از افراد وزارتخانه هم در این زمینه پیگیر وضعیت بیمه‌ای خود شده تا این‌گونه راهی برای از دست ندادن صندلی فعلی پیدا شود. در هر صورت تا بعد از ابلاغ رسمی قانون منع به‌کارگیری بازنشسته‌ها، وزارت ورزش باید طی دو ماه نسبت به اعمال قانون اقدام کند.

با توجه به در پیش بودن المپیک توکیو، بهتر است این جابه‌جایی‌های اجباری و قانونی، زودتر و البته قانونمند انجام شود تا در آستانه این رویداد بزرگ، مشکلی گریبان ورزش ایران و ورزشکارانش را نگیرد. فوتبال، والیبال، هندبال، قایقرانی، کاراته، جودو، تنیس، هاکی، قایقرانی ورزش‌های رزمی، ورزش‌های همگانی و سه‌گانه از جمله فدراسیون‌هایی هستند که عنوان شده روسای آنها بازنشسته هستند. علاوه بر این از بعضی معاونان وزارت ورزش مانند محمدرضا داورزنی، فریبا محمدیان و همچنین محمد شروین‌اسبقیان هم به عنوان بازنشسته یاد شده است.

اساسنامه‌ای که رئیس فدراسیون والیبال را نجات می‌دهد!

بند 4-6-1 اساسنامه فدراسیون جهانی والیبال که بتازگی به تصویب مجمع این فدراسیون جهانی رسیده است، می‌گوید: «رئیس فعلی یا اعضای اجرایی کمیته‌ها در فدراسیون ملی ممکن نیست توسط مقام دیگری غیر از خود فدراسیون ملی برکنار شود. در صورتی که این اتفاق صورت پذیرد FIVB می‌تواند مقامات انتخاب شده یا انتصاب‌شده جدید را به رسمیت نشناسد و فدراسیون ملی را تعلیق کند تا زمانی که مساله طبق دستورالعمل FIVB حل شود

این بند اشاره دقیق و جزئی به دخالت نهادها و افراد خارج از فدراسیون والیبال در تغییر رئیس فدراسیون دارد و بصراحت اعلام کرده اگر نهادی بجز مجمع فدراسیون برای رئیس آن تصمیم گیری کند، تا زمان تصحیح این تصمیم، این نهاد تعلیق خواهد شد.

با آغاز این روند، تعلیقی حداقل یکساله در انتظار والیبال ایران خواهد بود؛ تعلیقی که هزینه‌های آن زیاد و جبران آن شاید غیرممکن باشد.

روسای بازنشسته چه کسانی هستند؟

بهرام شفیع رئیس فدراسیون هاکی، غلامرضا امینی رئیس فدراسیون قایقرانی، علیرضا رحیمی رئیس فدراسیون هندبال، علی مجدآرا رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی، مصطفی کریمی رئیس فدراسیون ناشنوایان، احمد ضیایی رئیس فدراسیون والیبال، محمدعلی صبور رئیس فدراسیون سهگانه، محمود رشیدی رئیس فدراسیون ورزشهای رزمی، محمدصادق فرجی رئیس فدراسیون کاراته، محمد درخشان رئیس فدراسیون جودو، حجتا... دهخدایی رئیس فدراسیون چوگان و مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال 12رئیس فدراسیون در ورزش ایران هستند که شامل این قانون میشوند و باید بزودی با سمت خود خداحافظی کنند.

مرتضی رضایی

ورزش

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها