هشدار ظریف درباره ادامه انفعال اروپا

افزایش غنی‌سازی، گزینه روی میز ایران

وزیر خارجه کشورمان با تاکید بر ضرورت انجام اقدام جدی و عملی از سوی اروپا برای جبران تحریم‌های آمریکا علیه ایران هشدار داد که در غیر این صورت اروپا باید منتظر عواقب آن و واکنش ایران باشد.
کد خبر: ۱۱۶۴۸۲۶

به گزارش تسنیم، محمدجواد ظریف در مصاحبهای با هفتهنامه اشپیگل، تصریح کرد: یکی از گزینههای ایران این است که غنیسازی اورانیوم را مجدداً افزایش دهیم. خبرنگار اشپیگل از ظریف پرسید: «آیا شما از توافق خارج میشوید؟» وزیر امور خارجه پاسخ داد: «ایران در چارچوب توافق مانند خارج آن فرصتهایی دارد و ما خود را برای چنین وضعیتی آماده کردهایم. اما لزوما نیازی به پایان دادن به توافق نیست. بند 36 توافق و قطعنامه 2231 شورای امنیت این امکان را به ما میدهد که سطح پایبندی را کاهش دهیم بدون اینکه از توافق خارج شویم. وی گفت که افزایش غنیسازی اورانیوم میتواند یکی از این موارد باشد.

وزیر خارجه از کشورهای اروپایی درخواست کرد که قوانین ممنوعه برای مقابله با تحریمهای آمریکا را اعمال کنند و شرکتهایی را که بهدلیل تحریمهای آمریکا از مناسبات تجاری با ایران خارج میشوند مجازات کنند.

وی اضافه کرد اروپاییها باید تصمیم بگیرند که آیا آمادهاند حرفهای خود را به عمل تبدیل کنند. این یک مسئله است که آیا اروپا تسلیم امر و نهیهای آمریکا میشود یا خیر. ظریف با رد درخواست ترامپ برای مذاکرات مستقیم گفت: هیچ مبنایی برای این گونه مذاکرات وجود ندارد. تنها در صورتی که ایالات متحده به توافق هستهای با ایران بازگردد ممکن است ما درباره این گونه مذاکرات فکر کنیم. اشپیگل در ادامه درباره تهدید «حسن روحانی» رئیسجمهور ایران مبنی بر بستن تنگه هرمز از ظریف پرسید و اینکه این موضعگیری نوعی اعلان جنگ به آمریکا خواهد بود.

ظریف گفت که روحانی از شرایطی صحبت کرد که آمریکاییها بتوانند صادرات نفت ایران را قطع کنند و افزود: «ما معتقدیم که چنین چیزی رخ نخواهد داد و ایران همچنان به صادرات نفت ادامه میدهد و اگر آمریکا میخواهد مانع از فروش نفت ایران شود به چیزی بیشتر از تهدید نیاز دارد که در این صورت شرایط کاملا متفاوتی خواهیم داشت.»

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها