پلوخوران

در سفره ایرانی‌ها پلو جزو غذاهای اصلی و ازحساسیت خاصی برخوردار است.
کد خبر: ۱۱۵۴۷۰۱

پس درتهیه و انتخاب آن به نسبت مناسبتهای مختلف باید دقت لازم را داشته باشیم.دراین شماره طرز پخت سه نوع پلوی متنوع را به شما آموزش میدهیم.

نخود پلو

مواد لازم:

برنج: 250گرم / گوشت چرخکرده: 200گرم / نخود آبگوشتی خام: 100گرم / پیازداغ: 3 تا 5 قاشق غذاخوری / زعفران، دارچین، نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

نخودها را 2 ساعت قبل خیس کرده و با آب سرد و روی شعله کم میپزیم. در یک ماهیتابه پیاز داغ، نمک، فلفل، زردچوبه و گوشت را خوب با هم مخلوط کرده و تفت میدهیم تا گوشت کامل سرخ شود. هر چقدر پیازداغ بیشتر باشد پلو خوشمزهترخواهد شد. در این مرحله نخود پخته، زعفران و در صورت تمایل دارچین را با گوشت مخلوط میکنیم. البته توجه داشته باشید زیاد هم نزنید چون نخودها له میشود. برنج را که از یک ساعت قبل خیس کردهایم آبکش کرده و در ظرف مناسبی با مواد مخلوط میکنیم. در یک قابلمه کمی روغن میریزیم و برنج مخلوط را ریخته و دم میگذاریم. ابتدا شعله را زیاد میکنیم و وقتی بخار در قابلمه جمع شد حدود نیم ساعت با شعله کم اجازه میدهیم برنج خوب دم بکشد.این پلو را میتوانید با ترشی سرو کنید.

والک پلو

مواد لازم:

برنج: 250گرم / والک یا سیرکوهی: نیم کیلو / گوشت چرخکرده: نیمکیلو / پیاز متوسط: یک عدد / روغن: 100گرم / نمک، فلفل، سماق، زعفران و ادویه: به میزان لازم

گوشت چرخکرده را با نمک، ادویه وفلفل و پیاز رنده شده ریز خوب مخلوط میکنیم و به شکل قلقلی در میآوریم و آن را در ماهیتابه آنقدر میچرخانیم تا کامل سرخ شود. والک یا سیرکوهی را میشوییم و درشت خرد میکنیم چون اگر ریز خرد شود لیز میشود.برنج را آبکش میکنیم و وقتی کامل پخت قبل از آبکشی والک را اضافه میکنیم. این سبزی بسیار لطیف و نازک است و به محض اینکه با برنج مخلوط شد باید برنج را آبکش کنیم تا له نشود. در این مرحله در قابلمه مناسبی کمی روغن میریزیم و مقداری از برنج آبکش شده را میریزیم، یک ردیف گوشت قلقلی میریزیم، سماق و زعفران دمکرده روی آنها میریزیم و دوباره برنج میریزیم. اینکار را ادامه میدهیم تا برنج و موادمان تمام شود. قابلمه را روی حرارت میگذاریم تا برنج دم بکشد. والکپلو را میتوانید با ترشی یا سالاد شیرازی سرو کنید.

میگوپلو

مواد لازم:

برنج: 250گرم/ میگو: نیم کیلو / سبزی پلویی: 100گرم / پیازمتوسط: یک عدد/ سیر: 5 تا 6 حبه / زعفران دمکرده، فلفل قرمز، نمک و زردچوبه: به میزان لازم

پیاز را خرد کرده و در روغن تفت میدهیم تا کمی نرم شود.سیرها را هم خرد کرده و به پیاز اضافه میکنیم. پیازو سیر را در روغن تفت میدهیم و زردچوبه رااضافه میکنیم. میگوها را که از قبل شسته و آماده طبخ کردهایم خوب با پیاز و سیر مخلوط کرده و تفت میدهیم تا وقتی که میگوها جمع شده و سرخ شوند. زعفران دمکرده و فلفل قرمز را اضافه میکنیم و وقتی مواد کاملا با هم مخلوط شد شعله را خاموش میکنیم و در قابلمه را میگذاریم تا عطر غذا از بین نرود. برنج را آبکش میکنیم و در یک ظرف بزرگ برنج، سبزی پلو و مایه میگو را خوب با هم مخلوط میکنیم. ته قابلمه را کمی روغن میریزیم، ته دیگ دلخواهمان را میگذاریم و برنج مخلوط را در قابلمه میریزیم و یک ساعت روی حرارت میگذاریم تا دم بکشد. بهدلیل طعم نسبتا تند این پلو بهتر است آن را با ماست و خیارمیل کنید.

مژده مظهری

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
صدای «مرجان» باید شنیده شود

گفت‌و‌گو با میلاد بنی‌طبا، کارگردان فیلم سینمایی «مرجان» پیرامون دغدغه‌های ساخت و چالش‌های اکران یک فیلم اجتماعی

صدای «مرجان» باید شنیده شود

نیازمندی ها