پرسش و پاسخ

مرکز مشاوره قوه‌قضائیه با توجه به پرسش برخی خوانندگان درخصوص مزایده مال بدهکار، آزادی وثیقه و اثبات دعوا بدون شاهد به پرسش‌های مطرح‌شده در ‌این‌باره پاسخ داده است.
کد خبر: ۱۰۶۲۳۱۳

مخاطبان می‌توانند پرسش‌های حقوقی خود را با ارسال پیامک به شماره 300011224 مطرح و پاسخ را در همین صفحه بخوانند.

اگر مال بدهکار در مزایده به فروش نرسد، چه باید کرد؟ هزینه آگهی دوباره برعهده کیست؟

براساس ماده 131 قانون اجرای احکام مدنی: هر‌گاه مالی که مزایده از آن شروع می‌شود، خریدار نداشته باشد، محکوم‌له می‌تواند مال دیگری از محکوم‌علیه معرفی و تقاضای توقیف‌ و مزایده آن را کند یا معادل طلب خود از اموال مورد مزایده به قیمتی که ارزیابی شده قبول کند یا تقاضای تجدید مزایده مال توقیف شده را کند. در صورت اخیر مال مورد مزایده به هر میزانی که خریدار پیدا کند به فروش خواهد رفت و هزینه آگهی مجدد به عهده محکوم‌له است و هرگاه ‌طلبکاران متعدد باشند، رأی اکثریت آنها از حیث مبلغ طلب برای تجدید آگهی مزایده ملاک اعتبار است.

همچنین طبق ماده 132 قانون فوق‌الذکر: هر‌گاه در دفعه دوم هم خریداری نباشد و محکوم‌له نیز مال مورد مزایده را به قیمتی که ارزیابی شده، قبول ننماید، آن مال به محکوم‌علیه‌مسترد خواهد شد.

یکی از دوستانم به دلیل جرمی زندانی شد، من برایش وثیقه گذاشتم و آزاد شد. حالا می‌خواهم وثیقه ام را آزاد کنم. چه باید بکنم؟

به موجب ماده 228 قانون آیین دادرسی کیفری، کفیل یا وثیقه‏‌گذار در هر مرحله از تحقیقات و دادرسی با معرفی و تحویل متهم می‌تواند، حسب مورد، رفع مسئولیت یا آزادی وثیقه خود را از مرجعی که پرونده در آنجا مطرح است درخواست کند و مرجع مزبور مکلف است بلافاصله مراتب رفع مسئولیت یا آزادی وثیقه را فراهم کند.

در جریان دعوایی، از راننده کتک خوردم. شاهدی برای اثبات ادعایم ندارم. آیا گواهی پزشکی قانونی برای اثبات ادعایم کافی است؟

در صورتی که ضارب اقرار به این موضوع نکرده باشد صرف گواهی پزشکی قانونی موجب محکومیت نیست و شاکی باید برای اثبات ادعای خود برابر ماده 199 قانون مجازات اسلامی دو گواه معرفی نماید. در غیر این صورت ضارب محکوم نخواهد شد مگر این که دادگاه موضوع را از موارد لوث تشخیص دهد که در این حالت با سوگند شاکی طرف شما محکوم به دیه خواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها