عدم تحمل لاکتوز، بیماری رایجی است که حدود 75 درصد مردم جهان را تحت تاثیر قرار داده و از 10 سال گذشته شیوع بیشتری پیدا کرده است. با این بیماری، علائم و راه‌های مقابله با آن آشنا شوید.
کد خبر: ۱۰۵۵۲۰۴

عدم تحمل لاکتوز چیست و چرا ایجاد می‌شود؟

عدم تحمل لاکتوز، شرایطی است که در آن بدن به دلیل نداشتن لاکتاز ـ آنزیمی که لاکتوز را به گلوکز و گالاکتوز تبدیل می‌کند ـ نمی‌تواند لاکتوز، قند طبیعی شیر و دیگر فرآورده‌های لبنی را هضم کند. موسسه ملی سلامت آمریکا می‌گوید، 30 درصد افراد بالای 20 سال، به عدم تحمل لاکتوز مبتلا خواهند شد. این مشکل می‌تواند ژنتیک باشد یا بر اثر مصدومیت یا بیماری روده کوچک ایجاد شود.

این بیماری چه علائمی دارد؟

علائم این مشکل که بعد از مصرف مقادیر کم یا زیاد شیر یا مواد لبنی ایجادمی شود شامل اسهال، تهوع، استفراغ، دل پیچه و نفخ معده است. خودداری از مصرف شیر و محصولات لبنی، عمده ترین کاری است که برای پیشگیری و درمان عدم تحمل لاکتوز انجام می‌شود. حبوبات، غلات، خامه و سرشیر از دیگر موادی است که باید از مصرف آنها خودداری شود، اما راه‌های طبیعی دیگری هم برای مقابله با این عارضه وجود دارد:

آبلیمو

مصرف آبلیمو، یک راه موثر برای مقابله با مشکلات ناشی از عدم تحمل لاکتوز است. آب یک عدد لیموی تازه و مقداری عسل را به یک لیوان آب گرم اضافه و قبل از وعده غذایی میل کنید.

سرکه سیب

سرکه سیب برای کسانی که بتازگی دچار عدم تحمل لاکتوز شده‌اند، مفید است. این ماده غذایی به خنثی کردن اسید معده‌ای که به دلیل عدم تحمل لاکتوز ایجاد شده، کمک کرده و مشکلات گوارشی را برطرف می‌کند. یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را به یک لیوان آب اضافه کنید و روزانه به مدت یک هفته میل کنید.

ماست و پنیر

ماست پروبیوتیک، حاوی باکتری‌های زنده‌ای است که با تبدیل لاکتوز به اسیدلاکتیک، سطح لاکتوز را پایین می‌آورد. مصرف پنیر سخت و پنیر لور پرچرب به برای این افراد توصیه می‌شود.

نعناع

اگر دچار عدم تحمل لاکتوز هستید و درد دارید، احتمالا عوارض جدی‌تری مانند اسهال را نیز تجربه خواهید کرد. مصرف روزانه چای نعناع به دلیل منتول موجود در نعناع به کاهش درد و تسکین دستگاه گوارش کمک می‌کند.

منبع: naturealon.com

مترجم: یاسمین مشرف

جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها