یزد، قطب تولید روفرشی در کشور

روفرشی، برگرفته از طرح و نقش گلیم و فرش دستی است که بیشترین تولیداتش با اختصاص 90 درصد سهم بازار متعلق به استان یزد است.
کد خبر: ۱۰۵۳۴۴۳

به گزارش صداوسیما، سابقه تولید روفرشی در یزد به 50 سال پیش باز می‌گردد و یکی از هنر صنعت‌های اصیل استان یزد به شمار می‌رود.

اولین روفرشی ها، دارای طرح‌های چهارخانه پنبه‌ای بود که با دستگاه‌های ماکویی بافته می‌شد و برای حفاظت از فرش دستباف کاربرد داشت.

محصولی که اکنون علاوه بر نگهداری فرش در منازل، به عنوان زیراندازی ساده و سبک، قابل شست و شو و قابل حمل در مسافرت و گردش نیز استفاده می‌شود.مجتبی دستمالچیان با اشاره به بکارگیری 600 ماشین بافندگی در این واحدهای تولیدی می‌افزاید: در تولید روفرشی سه هزار نفر به طور مستقیم در استان یزد مشغول به کار هستند.

آقای دهقانی که مدیرعامل بزرگ ترین واحد تولید روفرشی در ایران است می‌گوید: در این واحد تولیدی سالانه دو میلیون مترمربع روفرشی بافته و وارد بازار می‌شود.وی با اشاره به اینکه در این واحد تولیدی 60 نفر را بطور مستقیم مشغول به کار کرده است، می‌گوید: در این واحد، روفرشی در مدل‌ها و اندازه‌های مختلف از پادری نیم متری تا 15 متری بافته می‌شود.

اعجاز رنگ، فرهنگ و هویت اسلامی ایرانی

نقوش و طرح‌های ایرانی با تاثیرپذیری از ذهنیت‌های فرهنگی نظیر نژاد، قوم، منطقه، آداب و رسوم و آئین، هویت بخش صنعت روفرشی در ایران است.آقای مهدی سعیدپور از طراحان واحد تولید روفرشی یزد در این زمینه می‌گوید: نقش‌های روفرشی بیشتر شامل نقوش گل و گیاه یا نقش جانوران و دیگر نقش‌های تزئینی است.

بازارگرمی روفرشی‌های یزد در جهان

دبیر انجمن صنایع نساجی استان یزد می‌گوید: 60 درصد روفرشی‌های یزد به خارج از کشور صادر می‌شود.مجتبی دستمالچیان می‌افزاید کشورهای قرقیزستان، ترکمنستان، امارات متحده عربی، پاکستان، افغانستان، قطر، کشورهای آسیای میانه، عراق و عمان عمده کشورهای هدف صادراتی روفرشی است.

افزایش 3 برابری تولید و صادرات روفرشی با رفع موانع

نساجان یزدی نیم قرن پیش دست به کار تولید محصولی شدند که امروز نه تنها در ایران بلکه شهرت جهانی دارد.محصولی که با مواد اولیه 100 درصد ایرانی در حال تولید است و به گفته تولیدکنندگان روفرشی اگر حمایت بیشتری از این بخش شود، تولید و صادرات آن تا سه برابر افزایش خواهد یافت.سرمایه در گردش مورد نیاز برای تامین مواد اولیه، اعطای تسهیلات برای نوسازی ماشین آلات، ضعف مدیریتی برای معرفی روفرشی به بازارهای خارجی، حمایت نشدن تولیدکنندگان برای حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی برای بازاریابی و معاف بودن صادرات روفرشی از ارزش افزوده از جمله مشکلاتی است که تولیدکنندگان روفرشی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها