مهندس عزتالله ضرغامی در صفحه اینستاگرامش نوشت: «دیروز در مراسم اختتامیه مسابقه بینالمللی کارتون و کاریکاتور ترامپیسم سخنرانی کردم.
محورهای این سخنرانی به اختصار به شرح زیر است:
1- کاریکاتور از مؤثرترین رشتههای هنری است که به دلیل ویژگیهایی چون ارزانی و سرعت تولید، فراگیری میان اقشار مختلف، برخورداری از ماهیت طنز و نگاه تهاجمی و انتقادی به موضوعات از جایگاه برجستهای برخوردار است.
2- ظرفیتهای فضای مجازی زمینه را برای حضور مؤثرتر کاریکاتور در افکار عمومی و فضای ارتباطی جهانی فراهم کرده است.
3- کاریکاتور به دلیل برخورداری از ویژگی سهولت درک و فهم مشترک توان همگرایی و تأثیرگذاری در سطح ملی و جهانی را برخوردار است.
4- استقبـــال بــالای کاریکاتوریستهای 70 کشور از این فراخوان و ارسال بیش از 1600 اثر خوب و حرفهای به لحاظ محتوا و قالبهای هنری نشان از این ظرفیت فوقالعاده دارد.
5- ترامپ خود کاریکاتور است!
رفتار و سخنان ترامپ که هر روز جلوه جدیدی از آن بروز میکند، ماهیت بدون روتوش دنیای سرمایهداری و استکباری آمریکاست و منبع نامحدودی برای تولیدات هنرمندان در این عرصه است.
6- «حقوق بشر فروشی» پدیده عجیب دنیای امروز است.
عقب ماندهترین نظام قبیلگی و بدوی مثل عربستان، با سرازیر کردن سرمایههای ملتهای مسلمان به جیب آمریکا، از مدعیان حقوق بشر و مبارزه با تروریسم میشود؛ در حالی که ایران با ویژگیهای مترقی مردم سالار و اتکای مستمر به آرای عمومی هر روز مورد تحریم جدی حقوق بشر قرار میگیرد!
7- کاریکاتور خوراک فضای مجازی است.
کاریکاتور سلاح واکنش سریع و تهاجمی هنرمندان به رفتارهای مداخله جویانه و غیرانسانی است.
8- هنرمندان متعهد کشور فارغ از برخی کملطفیها در داخل و بیاعتنا به برخی اتهامات سلیقگی بدانند، از پایگاه محکمی در میان مردم و نخبگان در سطح جهانی برخوردار هستند.
9- هنر با قابلیت تأثیرگذاری عمیق و ماندگار، قدرت بالایی در تغییر باورها و رفتارها دارد. برخلاف رفتارهای هیجانی که سطحی و زودگذر است.
10- کارهای غیرهنری، به رغم حجم زیاد تولید، معمولاً یا دیده نمیشود یا بسرعت از حافظهها پاک میشود و قدرت ماندگاری و موج سازی ندارد.
جنگ روانی با دشمن باید تهاجمی و به دور از انفعال باشد.»