پول‌های خونینی که در فضای مجازی مبادله می‌شود

سلاخی حیوانات در کانال‌های شرط‌بندی

یادداشت

پیگیری حیوان آزاری فقط با قانون

پرونده‌های حیوان‌آزاری، آن طور که باید در کشورمان پیگیری نمی‌شود، چون قوانین مشخصی در این باره وجود ندارد و برخی نهادها نیز به وظایف خود عمل نمی‌کنند.
کد خبر: ۹۱۲۳۸۵

این شرایط سبب شده برخی مواقع شهروندان مانند سالیان دور اقدام کنند و خودشان برای مقابله با افرادی که به حیوان‌آزاری دست می‌زنند، دست به کار شوند. بنابراین طبیعی است این رویکرد اندکی با خشونت همراه شود و نتایج مطلوبی نداشته باشد، چراکه با پیشرفت فناوری و دسترسی بیشتر مردم به فضای مجازی، پرونده‌های حیوان‌آزاری فاش شده و مردم نسبت به آنها واکنش نشان می‌دهند.

لازم به یاد آوری است، انجمن حمایت از حقوق حیوانات برای ایجاد قانون حمایت از حیوانات، 48 ماده واحده آورد و آن را به مجلس ششم ارائه کرد، اما آن زمان نمایندگان گفتند اولویت‌های دیگری برای رسیدگی دارند. کم‌توجهی نمایندگان سبب نبود قانون شده و در نتیجه، برخی مواقع شهروندان احساسی برخورد می‌کنند، اما در مواجهه با پرونده‌های حیوان‌آزاری نباید احساسی برخورد کرد و بهتر است مسائل از طریق مراجع قانونی پیگیری شود.

باید یادآور شد، نهاد‌هایی مانند شهرداری نیز آن طور که باید، برای فرهنگسازی در این حوزه تلاش نمی‌کنند، زیرا آنها اقدام به توزیع رایگان تله‌موش می‌کنند، اما کتابی را به رایگان در اختیار شهروندان نمی‌گذارند که در آن به رعایت حقوق حیوانات پرداخته شده باشد. این در حالی است که در دین اسلام نیز بارها به رعایت حقوق حیوانات توصیه شده است. نباید فراموش کرد که پرداختن به حقوق حیوانات در کشورمان می‌تواند اثرات مثبتی به همراه داشته باشد، زیرا پرونده‌های حیوان‌آزاری که در فضای مجازی منتشر می‌شود، برای کشورمان حکم تبلیغ منفی را پیدا می‌کند.

درباره اقدامات نهاد‌هایی مانند سازمان حفاظت محیط زیست نیز باید خاطر نشان کرد، اگر مدیران این سازمان برای حمایت از سگ‌های بی‌صاحب اخیرا کاری انجام داده‌اند، هدفشان منحرف کردن ذهن مردم نسبت به شرایط نامناسب گونه‌های حیات وحش مانند پلنگ و یوزپلنگ است که در تصادفات جاده‌ای یا از سوی شکارچیان غیرمجاز کشته می‌شوند. البته محیط‌بانان نیز در دفاع از حیات وحش کشته می‌شوند، اما محیط زیست حتی به خودش زحمت صدور بیانیه نمی‌دهد و در چنین شرایطی، اقدام آنها برای دفاع از حقوق حیوانات آن هم پشت درهای بسته را باید حرکتی نمایشی دانست.

این در حالی است که باید از شهروندان نیز خواست، با رعایت نکاتی شرایط را برای ایجاد پرونده‌های حیوان‌آزاری مهیا نکنند. برای نمونه آنها به جای سپردن حیوانات خود به پانسیون‌هایی غیراستاندارد می‌توانند از خدمات مراکزی استفاده کنند که مجوز‌های لازم را کسب کرده‌اند.

جاوید آل داوود - رئیس انجمن حمایت از حقوق حیوانات

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها